Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olarak adlandırılan Çin Seddi, dünyanın en uzun geçmişe sahip ve en büyük çaplı askeri savunma projesi. 7 bin kilometreden uzun olan Çin Seddi'nin yapım tarihi, M.Ö 9. yüzyıla uzanır. Zamanın Orta Çin krallıkları, kuzeydeki etnik grupların saldırılarını engellemek için, sınırlarda duman işaretlerinin verildiği kule ve kaleleri birbirlerine setlerle bağladı ve Çin Seddi böylece oluşturuldu. İşte Çin Seddi ile ilgili ilginç bilgiler...
#Çin SeddiDünya üzerinde yer alan en görkemli yapılardan birisi 'Çin Seddi' olarak bilinmektedir. Uzun ve dayanıklı yapısı ile dikkat çeken Çin Seddi'nin filmlere bile konu olduğu görülmüştür. Sizler için Çin seddi neden yapıldı ve Türkler yüzünden mi yapıldı? Çin seddinin yapılma sebepleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
ABD Senatörü Bernie Sanders’ın Biden’ın yemin töreninde çekilen fotoğrafı sosyal medyada viral oldu. Fotoğrafı çeken ABD’li fotomuhabiri Brendan Smialowski’yle konuştuk: “Bu iyi fotoğraflarımdan biri değil. Evet güzel bir an. Ama bu kareyi bu kadar popüler yapan Sanders’ın kişiliği.”
#Bernie SandersTRABZON'un Akçaabat ilçesinde doğal güzelliğiyle öne çıkan Sera Gölü çevresinde yapımı tartışmalara neden olan beton duvarın yıkımının ardından başlatılan ’Geosentetik donatılı duvar’ çalışmalarında sona gelindi. Oluşturduğu görüntü kirliliği nedeniyle eleştiri konusun olan göl kıyısı, yapılan projesiyle yeşil örtü ile kaplandı.
#TrabzonİZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediye tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapılan çalışmalarda önceki yıl milyonlarca lira harcanarak yapılan yerlerin bozulduğunu öne sürerek, "Sahil kesimi bir kez daha yap- boz tahtasına döndü. Bu nasıl vizyonsuzluktur? Madem bozacaktınız, neden yaptınız?" dedi.
#İzmirTÜKONFED Başkanı Celal Beysel, sanayinin mesleki eğitim almış insan ihtiyacının had safhada olduğunu söyledi ve “Açık konuşalım imam hatiplilerin siyasal ve hukuk okumasını engellemek için tüm meslek liselerine katsayı uygulanıyor. Bu okulları ‘Muhafazakâr genel lise’ yapın, meslek liselerini ideolojik engellerden kurtarın” dedi.
Hürriyet Ege yıllardır İzmir’in gündeminden düşmeyen "Kent kirlilikleri" konularını tartışmaya açıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Emin Alıcı ile çarpıklıkları konuşuyor. Artık ancak 300 yılda düzeltilebilecek Ege’nin incisinin gözyaşlarını dindirecek çare arıyor. Şehrini seven herkesi duyarlı olmaya çağırıyor.