Cildimizi korumak, kurumasını, yaşlanmasını önlemek hepimiz için önemli. Sağlıklı bir cilde sahip olalım diye herkes bir şey öneriyor. Sosyal medyada bakım videoları birbirini kovalıyor. Her ürün bir mucize vaat ediyor! Serumlar, nemlendirici kremler, maskeler, tonikler... Retinol, glikolik asit ve hiyalüronik asit son dönemde en popüler, en çok karşılaştığımız maddeler. Peki, bunların yanlış kullanımda ne olur? Yaşanabilecek sorunları uzmanlara sorduk.
#CiltMazisi çok uzun yıllara dayansa da retinol, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle son birkaç senedir daha fazla tanınmaya başladı. Cilt için inanılmaz bir iyileştirici olan retinol eğer yanlış kullanılırsa cildinizde oldukça ciddi tahriplere neden olabiliyor. Bu harika ürünü nereden, nasıl satın almanız gerektiğini, kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hayat kurtaran ipuçlarını anlatıyoruz
#RetinolKonu cildiniz olduğunda; ne yersen osun demende doğruluk payı olabilir. Çok uyumanın, stresi yönetmenin ve güneş kremi kullanmanın yanı sıra besleyici gıdalar yemek, sağlıklı cildi korumanın anahtarıdır. Peki, sağlıklı bir cilt için hangi ürünler tüketilir ayrıntıları ile derledik.
#CiltBilim dünyasındaki gelişmeler bir zamanlar imkansız kabul edilen operasyonları artık olası kılmaya ve çığır açmaya devam ediyor. İngiltere'de gerçekleştirilen ve olumlu sonuçlar alınan bir çalışmada cilt hücreleri 30 yıl gençleştirildi ve biyolojik saat geri alınmış oldu. Tıp dünyası bunun heyecan verici bir gelişme olduğunu açıkladı.
#İngiltereMenopoz, kimsenin konuşmaktan hoşlanmadığı garip konulardan biridir. Birçok kadın, yaşamlarındaki bu dönemlerinde tuhaf hislere kapılır. Sonuçta yaşlanmak hayatın bir parçası. Kadınların gençlik yanılsamasına tutunmak yerine, menopozu fiziksel gelişimlerinin başka bir aşaması olarak kabul etmeleri gerekir. Bununla birlikte, bazı yeni endişeleri beraberinde getirebilecek bir aşamadır, bu neden cilt bakımı en çok önemsenmesi gerekenlerin en başında yer alır. İşte menopoz döneminde cilt bakımınız için dikkat etmeniz gerekenlerin küçük bir listesi.
#CiltSeramidler, serbest yağ asitleri ile birlikte cildin üst tabakası olan 'stratum korneum'daki lipitleri oluşturur. Seramidler, nemi tutarak cildin nemli kalmasına yardımcı olur, bu da cildin pürüzsüz ve dolgun görünmesine ve hatta ince çizgilerin azalmasına yardımcı olabilir.
#SeramidlerPratisyen hekim Dr. Donald Grant'a göre elinizin kaşınması sadece sivrisinek tarafından ısırıldığınızın bir işareti değil. Kardiyovasküler hastalıklardan sedef hastalığına kadar, ellerimiz bize sağlığımız hakkında çok şey söyleyebiliyor ve potansiyel olarak ciddi sağlık sorunlarına işaret edebiliyor. Sağlığımızın daha da kötüleşmesini önlemek için hastalık belirtilerini ve ellerdeki değişikliklerin nasıl fark edileceğini anlamak hayati önem taşıyor. İşte ellerimizin bizi ciddi sağlık sorunları konusunda uyardığının 5 işareti...
#El SağlığıTemiz yatak kokusu kendimizi sakin ve huzurlu hissetmemizi sağlar. Yeterli sıklıkta değiştirilmeyen nevresim takımları ise hastalıklara davetiye çıkarır. Peki nevresimlerimizi ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Özellikle yastık kılıfları neden daha kirli oluyor? Sadece yastık kılıfını sık değiştirmek yeterli mi? Yastığın kendisinin ve temizliği nasıl yapılmalı? Dermatolog Yasemin Fatih Amato, nevresim ve çarşaf temizliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
#TemizlikKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveOnları her gün gördüğümüz ve kullandığımız düşünülürse, ellerimiz biraz kızardığında bunu fark etmemiz zor olabilir. Ancak ellerimiz bazen sağlığımız hakkında ve işlerin tam olarak planlandığı gibi gitmediğine dair bize ince ipuçları veriyor.
#El SağlığıSonuçları geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşılan yeni bir araştırma, D vitamininin kansere karşı mücadeledeki rolüne ilişkin çok ilginç detaylar ortaya koydu. Peki bu ne anlama geliyor?
#D VitaminiBir haftadır kuvvetli yağmurlarla birlikte soğuk havalar da sert yüzünü göstermeye başladı. “Üşüyorum” diyenlerin sayısı bir anda arttı. Kışın yaklaşmasıyla üşümeyi "Soğuktandır" diyerek olağan bir durum olarak görebiliyoruz ama üşüme hissi bazı önemli hastalıkların işareti olabilir. Peki her üşüme hastalık belirtisi mi? Hangi belirtiler endişe verici? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkVücudumuzdaki morlukların neden oluştuğunu anlayamadığımız, “Her halde bir yere çarptım” ya da “Hiçbir yere çarpmadım bu morluklar nereden çıktı?” diye düşündüğümüz zamanlar olmuştur. Ne var ki önemsemediğimiz bu durumlar, ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Tıpkı Hannah Newman-Smith’in morluklarının sebebinin APLASTİK ANEMİ olması gibi...
#MorlukGünlük yaşantımızda vücudumuzda zaman zaman morluklara rastlarız. Bunlar bazen fark etmeden elimizi kolumuzu bir yerlere çarptığımızda olur, bazen de hiçbir yere çarpmasak da oluşabilir. Anlam veremediğimiz morluklar için ‘Neden oldu acaba? Bir yere çarptım da farkında mı değilim?’ diye düşünürüz. Peki o sebebini bilmediğimiz morlukların bir hastalık belirtisi olabileceğini biliyor muydunuz? Hangi morlukları dikkate almalıyız? Hastalık belirtilerini çarpmaya bağlı morluklardan nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlara sorduk...
#Sağlık