Çilekli tartolet, çay saatlerinin en güzel ikramlıklarından biri. Mis gibi çilek kokusu ve nefis kremasıyla beş çaylarını şölene dönüştürecek. Tortoletleri mini kalıplarda yapabileceğiniz gibi büyük boyutlarda da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca çilek haricinde farklı meyveler de tercih edebilirsiniz. Peki MasterChef çilekli tartolet tarifi: Tartolet nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Çilekli Tartolet TarifiŞelaleler, doğanın en güzel ve en ilham veren harikaları arasında yer alıyor. Suyun durmaksızın akışını izlemek, doğanın melodisine kulak vermek oldukça huzur verici… Peki tam da şu sıralar hangi şelalelerde keşfe çıkmalı? İşte 7 şehirden birbirinden büyüleyici 7 adres…
#RotaMeyvelerin kraliçesi çilek, pasta süsü olmayı bırakalı çok oldu. Önce salatalarda kullandık, şimdi kahvaltılarda avokadoyla beraber ekmekleri şenlendiriyor. Farklılık arayanlara çilekli tarifler yazdım, gelenekselden şaşmayanlara şekersiz çilek reçelini anlattım...
#ÇilekSüheyl Batum, başkanlığa neden aday olduğunu ve projelerini Hürriyet’e anlattı. Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum, "Futbolda hukuk yok. Hukukun olmadığı yerde üç tane güç vardır: Ya paranın ya mafyanın ya da siyasetin gücü. Galatasaray’ı layık olduğu yere taşıyıp küresel aktör yapacağız. Hem takımı hem de ekonomisiyle küresel güç olacak. Kötü niyetli hakemler var. Galatasaray bunları UEFA’ya, FİFA’ya bildirmiyor. Seçilirsek biz mutlaka söyleyeceğiz." dedi.
#GalatasarayHem ferahlatıcı hem de sağlıklı bir şeyler arıyorsanız, çilekli smoothie tam da size göre. Kısa süre hazırlayıp tüketebileceğiniz bu tarifin tadına doyamayacaksınız. Peki çilekli smoothie nasıl yapılır? İşte çilekli smoothie tarifi..
#Çilekli SmoothieMasterChef waffle tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Sevdiğimiz hamur işi sokak lezzetlerimizden waffle tarifi tost makinesinde de evde kolayca hazırlanabilir. Waffle makinesi olmayanlara alternatif sunacak olan evde pratik waffle yapılışı, malzemeleri ile hemen aşağıda...
#Waffle TarifiYaz aylarının sonlanmasına yakın, kış hazırlıklarından olan konserveler ve reçeller yapılmaya başlandı. En çok sevilen reçellerden biri olan çilek reçeli de oldukça fazla araştırılan tarifler arasında. Peki evde çilek reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında ev yapımı çilek reçeli tarifini ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz.
#Çilek ReçeliReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelGelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi izleyiciler tarafından ilgi gördü. Genellikle muzlu yapmaya ve yemeye alışık olduğumuz köstebek pasta bu kez farklı bir versiyonuyla beş çaylarınıza konuk oluyor. Çilek soslu köstebek pasta, dilediğiniz kırmızı meyvelerle de süslenebilir. Hem de çilekli köstebek pasta, muzluda olduğu gibi çok çabuk kararmaz ve daha uzun sürede tüketebilir. Peki, çilek soslu köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi ve yapılışı...
#Köstebek PastaÇilek reçeli, kokusu ve tadıyla kahvaltı sofralarının her daim vazgeçilmezi. Ayrıca pasta ve kurabiyelere de nefis aromasıyla lezzet katıyor. Mevsim çileklerinin lezzetini kış aylarına taşıyabilirsiniz. Peki evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçelinin şekerlenmemesi için nelere dikkat edilmeli? Malzemeler hazırsa, çilek reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Çilek Reçeli TarifiKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluGelinim Mutfakta antidepresan pasta tarifi ile günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Mutlu olmak için çikolata, çilek gibi malzemeleri listesinde olan antidepresan pasta, ev yapımı pandispanyasıyla çay sohbetlerinizde her daim yer alabilir. Peki, antidepresan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta antidepresan pasta tarifi ve yapımı...
#Gelinim Mutfakta Antidepresan PastaBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#Peynirİştahım hiç olmadığı kadar açık oluyor bu mevsimde ve kendimi sürekli yeni yemekler düşünürken buluyorum. Bahar denince de aklıma ilk, enginar geliyor. Kuzuyla pişirdiğim gibi, otlu-bezelyeli ve rendelenmiş limon kabuklu kısıra koymayı seviyorum. Bezelyeyi bol taze soğanla pişiriyorum, mis kokulu çilekleri körpe ıspanak salatasına katıyorum. Pancar, ıspanak, portakal, çilek, kuşkonmaz, bezelye ve kuzugöbeğiyle renk renk, çeşit çeşit tabaklar hazırlıyor, bu dönemin keyfini çıkarıyorum.
#Zeytinyağlı