Fransız pastacılığının en incelik gerektiren, en narin ürünlerinden biri sufle. Biz yanında çırpılmış krema ve pudra şekeriyle birlikte gelen klasik halini genelde balıkçılarla özdeşleştirsek de lezzetlisini yapan mekân sayısı çok. Jürimize çikolatalı suflesi en iyi adresleri sorduk.
#SufleSütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil YazarTatlılar, yapıldıkları malzemelere göre üç gruba ayrılır. 1- Sütlü tatlılar 2- Şerbetli Tatlılar 3- Çikolatalı Tatlılar. Ülkemizde en çok tüketilen sütlü tatlıların başında sütlaç ve kazandibi geliyor. En çok tercih edilen şerbetli tatlılar ise baklava ve şekerparedir. Puding ve Maple Taffy ise dünya genelinde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. En çok sevilen tatlıların isimler nelerdir? Tatlıların Türkçe ve İngilizce isimlerini derledik.
MasterChef eleme adayı büyük bir çekişmenin ardından netlik kazandı. MasterChef eleme adayı cumartesi akşamı belli oldu. Değişen eleme oyunu sonrasında haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu ile 7 Kasım akşamı ekranlara gelen MasterChef Türkiye'nin 94. bölümünde çikolatalı tatlılar esintisi yaşandı. Hadımköy'e konuk olan kırmızı ve mavi takımın Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istedikleri yemekleri en iyi şekilde yapmaya çalıştığı gecede, mavi takım dokunulmazlık oyununu kazandı. Barbaros ve Eray'ın arasında yaşanan tartışma ise dokunulmazlık oyununda gerginliğe neden oldu. Peki, MasterChef eleme potasına kim girdi? İşte, MasterChef 2. eleme adayı ve son bölümde kazanan takım.
#Masterchef Eleme AdayıYılbaşı yemeğine aç oturulmaması gerektiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözdenur Çavuş Uka, “Uzun süre aç kaldıktan sonra sofraya oturmak hem psikolojik, hem de biyolojik olarak zor anlar yaşanmasına sebep olabilir. Dolayısıyla yılbaşı yemeğinden en az 2 saat önce meyve veya ceviz, badem, fındık gibi yararlı yağlı tohumlarla ufak bir ara öğün yapılabilir” dedi.
#Yeni Yıl SofrasıMalatya'da tatlıcılar, Antep fıstığı fiyatlarındaki artış üzerine cevizli, fındıklı, kayısılı ve kayısı çekirdekli baklava üretmeye başladı. İş yerlerinin vitrinlerine Antep fıstığı boykotuna ilişkin afişler asan baklava üreticileri, ürünlerinde kentle özdeşleşen kayısı ve kayısı çekirdeğini de kullanıyor
#BaklavaKuruyemiş ve kuru meyveler, hem ara öğünlerimizin, hem tatlılarımızın hem de yemeklerimizin vazgeçilmez parçaları. Baharatlar ise mutfağımızın olmazsa olmazı... Peki bu vazgeçilmez lezzetlerin tazesi, lezizi nereden alınır? İncili Gastronomi Rehberi proje ekibinden Gamze İneceli, kuruyemiş, kuru meyve ve baharat satın alabileceğiniz birkaç adresi size tavsiye ediyor…
#KuruyemişGüneşin hala cömertçe yüzünü gösterdiği Alaçatı, sonbaharda da gidilesi, mutluluk veren bir film platosu gibi. Yaz aylarındaki kalabalıktan eser yok. Tarihi taş evleri, turkuvaz koyları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra birbirinden keyifli ve ilginç mekanın tadını çıkarmak için de en doğru zaman. Caz müzik yapılan kafeden, doğanın kucağında huzur vaadeden yaşam parkına, aile işletmesi konsept pizza restoranından vejetaryen mutfağa kadar birçok adres keşfedilmeyi bekliyor. İşte bu yıl hizmete başlayan ve keyfedimeyi bekmeyen o adreslerden birkaçı...
#Seyahat