Neredeyse kimsenin hayır diyemediği bazı tatlar vardır, sufle gibi… Sürprizlerle dolu bir kek diyebiliriz ona. Dışındaki çıtır yüzeyi sert bir kek hissi uyandırsa da, kaşığınızı batırdığınız an içinden akmaya başlayan çikolatası görüntüsüyle bile bambaşka bir keyif verir… Bu keyfi evde ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte yaşamak isteyenlerden, “Sufle nasıl yapılır?” diye internette arama yapanlardan mısınız? Eğer öyleyse aradığınızı buldunuz çünkü “Sufle nasıl yapılır?” sorusunun cevabı bütün detayları ile burada…
#Sufle Nasıl YapılırBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaSosunu pişirip cheesecake üzerine dökebilir, peltesini hazırlayıp rulo pasta arasına sürebiliriz. Kekleri mandalinalı kremayla süslemeyi de çok seviyorum. Ama bu hafif mayhoş meyveyi sadece tatlılarda kullanmıyorum. Zeytinyağlı kerevize ve fırınlanmış pırasaya çok yakıştırdığım mandalinayla salata ve Uzakdoğu usulü bir tavuk yemeği yapmak da şahane oluyor.
#CheesecakeBazı insanlar vardır, ellerinden ne çıksa çok lezzetli olur. Minik dokunuşlarla, hazırladıkları en basit yemekleri bile bir ziyafet haline getirirler. Peki bu kişilerin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Tabii ki doğru malzeme seçimi... Sizin için yemeklerinizin tadını bir anda güzelden muhteşeme taşıyacak birkaç malzeme önerimiz var. Denediğinizde siz de farkı kolayca görebilirsiniz. İşte o sihirli ürünler...
#Mutfak TüyolarıBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriYoğun kakaolu tatlılardan vazgeçemeyenlerin gözdesi supangleyi evde hazırlamaya ne dersiniz? Yarı katı, yarı sıvı bir kıvama sahip bir tatlı çeşidi olan supangle, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. İşte, pastanelerden aldığınız supangle tatlılarını aratmayacak bir tarif...
#SupangleKahve dünyanın neredeyse her yerinde tüketilen en evrensel içeceklerin başında geliyor. Türkiye’de de son dönemde üçüncü dalga kahvecilerin de artışıyla ciddi bir kahve kültürü yerleşti. Ancak kahve denince hala hepimizin aklına ilk önce mis kokulu, bol köpüklü Türk kahvesi geliyor. Peki bu benzersiz lezzet nasıl yapılır? İşte herkesin beğenisini kazanacak bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları…
#Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKHemen herkesin sevdiği bir tat olan künefe her ne kadar Hatay’a özgü bir lezzet olarak anılsa da Hatay dışında da oldukça yaygın... Önemli birkaç noktaya dikkat edip tarifi adım adım uygularsanız artık künefe yemek için dışarıya çıkmanıza gerek kalmayacak.
#KünefeOreonun kolay kolay kimsenin karşı koyamadığı lezzet harikası olduğu konusunda hemfikiriz. Şimdi bir de onun yoğun çikolata ile tart biçimine evrilmiş halini düşünün.. Adeta lezzet patlaması! Az malzeme ile kolay şekilde hazırlanması da bonusu! İster misafirleriniz için, isterseniz de tatlı krizine girdiğinizde kendinizi şımartmak için yapın. İşte, yiyenleri mest edecek oreolu tart tarifi...
#Tarif VideolarıButik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.