Birkaç hafta önce kayak için Erzurum’daydım. Benim için kayak bahane, Erzurum’a gitmek her daim şahane. Çünkü Türkiye’nin başka yerinde bulamadığım ve her seferinde mutlaka ziyaret ettiğim bazı çok özel mekânlar ve tatmadan dönmediğim lezzetler var bu güzel şehirde. Sömestirde kayağa gidecek olanlara öneriler hazırladım...
#HürriyetSağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek riskli' iller arasında kırmızı renkte bulunan Edirne'de, vatandaşlar, oluşan tablo karşısında hem şaşkın hem de endişeli. Yaklaşık 1 aydır dükkanlarını müşterilere açmayı bekleyen meşhur tava ciğeri işletmecileri ise Edirne'nin 'çok yüksek riskli' kategoride yer almasıyla paket servise döndü.
#Edirneİnsanların yaşamak için yemek yedikleri değil, yemek yiyebilmek için yaşadığı Gaziantep’te elbette tadı damakta bırakacak başka şeyler de var... Çarşı bölgesi, Karagöz’den kalealtına kadar olan bölüm, hanlar, el sanatı dükkanları, baklavacılar bana Halep günlerimi hatırlatan eski taş evlerle süslü sokaklar...
#BursaEn önemli şehirlerini gezerek, tarihe tanıklık edip, yöresel lezzetleri tadarak, tüm dinlerin bir arada nasıl huzurlu bir şekilde yaşadığına şahit olduğum Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerinden bahsetmek istiyorum sizlere bugün.
#Derya KorkmazYıldız Cıbıroğlu’nun yeme-içmeye dair söyleşilerinden oluşan ’İstanbul’da Mutfaklar’da, kadim kentin yemeklerinin, mutfaklarının tarihi yatıyor. Telefonumuzdan birkaç dakikada yemek siparişi verdiğimiz zamanlarda, kabartma tozunun pastane mutfağında yapıldığı zamanlara bakmak, enteresan bir deneyim...
#İstanbul'da MutfaklarBu hafta Seyahat eki heyecan arayanlara önerilerde bulunuyor. Eğer sizin tercihiniz heyecan değil de keyifli bir gezintiyse bu yazı size yardımcı olabilir. Bu haftaki güzergahımızda Edirne var. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı, eski başkent, serhat kentinde bir yanda geçmiş öte yanda ise lezzetli yemekler.
#Edirne Yemekleri