Güncelleme Tarihi:
EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri Ramazan Ayı’nda nedeniyle fırınlara yönelik gerçekleştirdikleri denetimleri sıklaştırdı.
Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri ciğerciler, lokantalar, imalathaneler, kafeler ve perakende satış mağazalarına yönelik gerçekleştirdikleri denetimlere unlu mamüller üreten fırınlarla devam etti. Yıl boyunca gerçekleştirilen fırın denetimlerinin Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte sıklaştırıldığını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan hijyen konusunda çok hassas. Edirne Belediyesi olarak ilk temel önceliğimiz denetimler sırasında işyeri sahiplerine eğitim vermek. Denetim sırasında onlardan neler beklediğimizi en ince ayrıntısına kadar anlatıyoruz. Edirne’de yaşayan tüm bireyler gibi bizler de fırınlardan ekmek alıyoruz. Hepimizin hayatının içinde olan fırınların halka hijyenik, sağlıklı gıda maddeleri sunmalarını sağlamak bizim için çok önemli” dedi.
Gıda üretimi ve satışı yapan işyerleri sahiplerine ve çalışanlarına yönelik eğitimler de düzenlediklerini ifade eden Tanrıkulu, “Bu eğitimlerde garsonları, fırın çalışanlarını hijyen konusunda uyarıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu denetimler ve eğitimler meyvesini veriyor. Özellikle hijyen konusunda 9 yıl öncesiyle bugün arasında inanılmaz bir fark var. Denetim sırasında masa bezlerine baktım. O masa bezlerinin, hamur tahtalarının temiz olduğunu gördüm. Ben burada esnafımıza, fırıncı esnafımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki hatalı üretim yapan, yanlış üretim yapan fırıncı dostlarımızı da önce uyarıyoruz, eğitiyoruz, denetliyoruz. Ve eğer bizim istediğimiz noktaya gelmediyse de Edirne Belediyesi’nce gerekli işlemler yapılıyor” diye konuştu.