Tayland’da Bangkok, Phuket gibi daha tanınmış yerler dışında da turistleri memnun edecek bölgeler var. Mesela Chiang Mai. Özellikle şehirdeki fil barınağı bu kocaman duygusal canlılarla bir gün geçirmenize imkân tanıyor... Artık turizmciler fillerin üzerine binmeyi değil, onlarla vakit geçirilmesini destekliyorlar. Siz de tatilinizde gün boyu onları besleyerek, yıkayarak, severek eğlenebilirsiniz.
#TaylandTayland 1238 yılında Sukhothai Krallığı adıyla kuruldu. Ülkenin başkenti Bangkok, milli marşı ise Phleng Chat Thai'dir. Resmi olmayan verilere göre, Tayland'ın nüfusu 540 milyon 239 bindir. Tayland hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#TaylandCorona virüs salgınını önlemeye yönelik "evde kal", "sosyal mesafeyi koru" çağrıları sürerken, bir çok ülkede koronavirüs partileri düzenleniyor. Tayland’da bir evde uyuşturucu partisi yapan 9’u yabancı, 5’i yerli 14 kişi gözaltına alındı. Ülkede koronavirüs (corona virüs) nedeniyle bir ay olağanüstü hal ilan edilmişti.
#TaylandTayland’da günlerce mahsur kaldıkları Tham Luang mağarasından üç günlük bir operasyonla kurtarılan 12 çocuk ve futbol antrenörleri bir haftadır kaldıkları Chiang Rai kliniğinden dün taburcu edildi. Basın toplantısında konuşan antrenör Chantawong, çıkmak için mağara duvarlarını kazmaya çalıştıklarını kaydetti. Çocuklardan biri de “Annem azarlar diye korktum” dedi.
#Tham LuangDünyaca ünlü işadamı Elon Musk sosyal medyadan Tayland'da çocukların mahsur kaldığı mağara içinden çekilmiş görüntüler paylaştı. Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, Musk’ın Taylandlı çocukların mahsur kaldığı o mağarada olup olmadığı hakkında açıklama yapmazken, Musk'ın gerçekten mağarada olup olmadığı merak konusu.... Öte yandan, Tayland’da 23 Haziran'dan beri mağarada mahsur olan ve henüz kurtarılmamış 4 çocuk ile antrenörleri için kurtarma operasyonu başladı.
#Son DakikaGülümsemek ve uyumlu olmak Tayland halkı için çok önemli. Duyguların kontrolünü kaybetmek, burada bencil bir davranış anlamına geliyor; bu yüzden herkesin yüzünde size her zaman kendinizi iyi hissettiren “usta bir gülümseme” var. Bugüne kadar gördüğüm en güzel çiçek çelenkleri Tayland’daydı. Renk ve rayihalarına göre ayırıp, öyle kompozisyonlar yaratmışlar ki hayran kaldım. İşte dünyanın en rahat seyahat edilen ülkesi Tayland’dan izlenimlerim...
#TaylandTayland’ın kuzey ucundaki bir zamanların erişilmez Altın Üçgen’i (Chiang Rai) huzurlu tapınaklar, gizli mağaralar, altın kaplı saraylarla dolu. Geçmişte uyuşturucu üretim merkeziydi, şimdi sırt çantalı gezginlerin gözdesi. İşte gezginlerin yeni gözdesi Altın Üçgen (Chiang Rai) 36 saatte nasıl gezilir?
#SeyahatHürriyet Seyahat gezginlerinden Kerimcan Akduman, dünya turu macerasına kaldığı yerden devam ediyor. En son Mozambik'de basmadık yer bırakmamış hatta dev balina köpekbalıklarıyla yüzmüştü. Şimdi ise yönünü Asya'ya çevirdi. Tayland'da fillerle beraber çamur banyosu yapıp, kaplanlarla sarmaş dolaş hatıra fotoğrafı çektirdi.
#TaylandGökhan Budak(42), Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Fizik Tedavi Uzmanı. Dört yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını yeniden düzenledi, çalışma temposunu düşürdü, dünyayı keşfe yöneldi. Yılda en az bir kez uzun seyahatlere çıkıyor. Ekonomik olması, zengin kültürü nedeniyle Uzakdoğu’yu tercih ediyor. Gökhan Budak, nisan ayında 16 günde Tayland’ı gezdi. Bangkok’un altın kaplı Büyük Saray’ı, kuzeydeki Chiang Mai, Sukhothai, Lopburi kentlerinin doğası ve tarihi kalıntıları onu büyüledi.
İzzeddin Çalışlar öyle bir yazar-gezgin ki, bir iki sene önceki Amazon röportajımızdan beri, ne yapsam ne etsem de bir seyahat röportajı daha yapsam diye fırsat kolluyordum. Beklediğim gün bir kitap sayesinde çıktı karşıma! Kitap MB Yayınevi’nden çıktı, ismi Meleklerin Krallığı Bangkok. Çalışlar 12 senedir birçok defa gittiği ve senede bir iki defa görmediğinde kendini eksik hissettiği Bangkok’u yazmış. Çok da iyi yapmış. Duygusuzca yazılmış rehber kitaplara hiç benzemiyor, kendinizi orada hissediyorsunuz. Bu röportajla yetinmeyin, mutlaka kitabı okuyun.
Bangkok için tavsiyem, bir kere binip hevesinizi aldıktan sonra tuk-tuk'ları özellikle uzun mesafe için kullanmayın ya da yanınızda gaz maskesi taşıyın. Onun yerine klimalı taksiler hem daha uygun hem de daha güvenli. Aşırı trafik olduğunu göz önünde bulundurarak, uzun mesafeler için Sky Train'e de aşina olmanızda fayda var. <br>
Bangkok’a gittiğimde, muhalefeti temsil eden “Kırmızı Gömlekliler” askerle kıyasıya çatışıyordu. Onun için kentin merkezine giremedim ama kıyısından, köşesinden görülebilecek her yeri gördüm. Yemeklerinin tadına baktım. Acı çorbalarını içip ter içinde kaldım. Bangkok, cehennem benzeri sıcağı ve hiç yürümeyen trafiği haricinde insanı sarmalayan, güler yüzlü bir kent.