Yapılan araştırmalara bakılarak dünya nüfusunun ortalama yüzde 1’inin vegan olduğu tahmin ediliyor. Ve her gün daha fazla insan bu yaşam biçimini tercih ediyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü yaklaşırken uzmanlardan veganlığı yeni seçenlere yardımcı olacak tavsiyeler aldık. Vegan dostu uygulamaları listeledik.
#Dünya Vegan GünüGlütensiz beslenmeyi karbonhidrat azaltmak sanan da var, sıvı ağırlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan da... Uzun süre aç kalıp yemek yeme sürecinde yüksek kalorili yiyeceklere yönelenler de cabası... Bu hafta beslenme hatalarından bahsedeceğim ve çözüm önerilerimi anlatacağım.
#GlütenAnkara’daki Gimat Sitesi’nde küçük bir işletme olarak doğan Yayla Agro, bugün yıllık yaklaşık 1 milyon ton klasik pirinç ve bakliyat, yıllık yaklaşık 35 milyon adet paketli hazır yemek üretim kapasitesiyle çalışıyor. Şirketin 25 yıllık serüvenini paylaşan Yayla Agro Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, halka arz süreci ile ilgili de sorularımızı cevapladı.
#Yayla Agro9 Mayıs Dünya Çölyak Günü... Son yıllarda adını daha çok duyduğumuz bu rahatsızlık nedir, anlatayım. Çölyak hastalarının buğday, arpa ve çavdardaki glüteni beslenme düzenlerinden çıkarması şart. Peki, nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmeliler? Önerilerim ve tariflerim var...
#Çölyak Hastalığı1994’ten bu yana düzenlenen ‘Dünya Yulaf Lapası Şampiyonası’nın bu yılki kazananı 25 yaşındaki yemek blogger’ı, Hollandalı Miriam Groot oldu. Ona birincilik getiren tarifin adı ‘yulaflı arancini’... İtalya’ya özgü pirinç toplarından uyarladığı bu yemekte Groot, genellikle tatlılarla eşleştirilen yulaftan mantarlı ve peynirli köfteler yapmış. Peki, yulafla başka neler hazırlanabilir?
#YulafBeslenme jargonumuza son yıllarda dahil olmuş bir kelime var: Süpergıda. İnsan sağlığı için çok önemli olduğu söylenen, beslenmemize mutlaka dahil etmemiz tavsiye edilen süpergıdalarla ilgili kafamız biraz karışık. “Süpergıda neye denir? Bu gıdaları neden ve nasıl yemeliyiz?” gibi sorular aklımızı karıştırıyor. Aşağıda uzmanların da desteğiyle bu sorulara yanıtlar vermeye çalıştık. Hoş geldiniz süpergıdalar dosyasına...
#SüpergıdalarOmega 3 yağ asitleri, vücutta üretilmeyen ve dışarıdan almak zorunda olduğumuz, sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri ve oldukça değerli olan doymamış yağlara verilen isimdir. Omega-3 yağ asitleri çoklu doymamış, kimyasal yapıda birkaç çift bağa sahip oldukları anlamına gelir.
#Omega 3Dünyada beslenme ve yeme içme trendleri her yıl değişiyor. 2020 yılı da bazı önemli trendleri beraberinde getirdi. 2020 yılının en önemli iki teması sürdürülebilirlik ve farkındalık olacak gibi görünüyor. Özellikle kaliteli bir yaşamın ön planda olduğu günümüzde sağlıklı beslenme konusunda kafa karışıklığı yaşayanlar için rehber niteliğinde bilgiler veren Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, 2020’nin beslenme trendlerini açıkladı.
#Yeme İçme TrendleriYumurta ve avokado ikilisinin karın yağlarını yaktığını ve kilo vermeye yardımcı olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak konuyla ilgili bilgi verdi, avokadolu omlet ve karın yağlarını yakan smoothie tarifini paylaşmayı ihmal etmedi.
#Avokadolu TariflerSon zamanlarda sıklıkla tüketilen chia tohumunun ne olduğu ve faydaları merak konusu oldu. Gluten içermemesi, yüksek lif içeriği, kaliteli protein ve aminoasit kaynağı olması nedeniyle en çok tercih edilen besinler arasında giren chia tohumunun sağlığa bilinen pek çok faydası var. Peki, chia tohumu nedir? Chia tohumunun faydaları neler?
#Chia Tohumu Nedir?Yakın zamanda hayatımıza giren chia tohumu ile yapılan tarifler oldukça popüler! Yüksek besin değeri ve içeriğinin büyük kısmını omega-3’ün oluşturduğu chia tohumu; puding, smoothie ve kurabiye gibi birçok tarifte kullanılıyor. Ara öğünlerinizi ya da kahvaltılarınızı renklendirecek orman meyveli chia puding, Gülçin Çavdarcı’nın tarifiyle sizlerle…
#HtvprogramlarYeni bir yıl, yeni bir siz demek. 2017’de taze bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulup, forma girerken cildinizi de güzelleştirmek elinizde. Yeni bir siz için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız bu diyet sizin için yaratılmış demektir. Daha fazlasını Işıldama Diyeti’nin yaratıcısı Dyt. Emre Uzun’dan öğrenelim…
#Işıldama DiyetiSon dönemlerde popülaritesi artan besinlerden biri de Chia tohumu oldu. Salvia Hispanica isimli bitkiden elde edilen Chia tohumunun faydaları ve nasıl kullanıldığı merak ediliyor. Peki, pek çok sağlık ögesini içerisinde barındırması sebebiyle son günlerin en çok tercih edilen besinlerinden olan bu tohumun faydaları neler? Nasıl tüketilir? İşte, bilmeniz gerekenler ve Chia Tohumlu puding tarifi!
#Chia Tohumu