Çay saatine farklı bir eşlikçi hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, cevizli böreğe mutlaka bir şans vermelisiniz. Daha çok tatlılarda kullanılan cevizi, bu sefer de börek yapımında deneyebilirsiniz. Peki cevizli börek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte cevizli börek tarifi, yapımı ve püf noktaları
#Cevizli Börek Nasıl YapılırRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat Milorİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 20 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemSıradan börek tariflerinden sıkılanlar için farklı bir o kadar da besleyici bir önerimiz var: Mercimekli börek. Cevizli ve yeşil mercimekli iç harç, incecik yufkayla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, mercimekli börek nasıl yapılır? Mercimekli börek Tarifi
#Mercimekli BörekTavuğu derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, defne yaprakları, soğan ve tane karabiber ilave edip 45 dakika orta ateşte haşlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Haşladığınız tavuğun etlerini parmaklarınızla didikleyerek ayırın. Üzerlerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip elinizle karıştırın. Erittiğiniz tereyağını bir kaba alıp üzerine sütü ilave edin. Fırın kabına fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. 1 adet yufkayı kabın içine kenarlarından taşacak şekilde serin. Üzerine tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Başka bir yufkayı ikiye bölün. Bir yarımını fırın kabının içine yerleştirin. Üzerine yeniden tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp fırça yardımıyla dağıtın. Yufkanın diğer yarısını da üzerine ekleyip aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tavukların yarısını ekleyin. Üzerine yeniden bir yufkanın yarısını yerleştirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün, tavukların geri kalanını ve cevizleri ilave edin. Diğer yarım yufkayı da üzerlerine yerleşirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün. En alta koyduğunuz yufkanın taşan kısımlarını kenarlarından katlayarak böreğin üzerini kapatın. En üste tereyağlı sütlü karışımın geri kalanını sürün. Böreğin daha iyi pişmesi için bıçak yardımıyla kesin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
#Cevizli Tavuklu BörekYemek yapmayı bilmiyor, hiç öğrenmemiş, bu saatten sonra da öğrenmek için geç kaldığını düşünüyor... Ama en iyi pilav nerede yenir, en iyi büryan kebabını kim yapar hepsini biliyor. Bazen bir yemek kursuna gitmeyi düşünüyor ama Balat’ta arkadaşları arasında karizması çizilir diye korkuyor
O tam bir yoğurt canavarı, yoğurt olmadan hiçbir şey yiyemiyor. Etli yaprak sarmasına bayılıyor, tatlıyı bile aç karnına tercih ediyor, “Kokoreç için ölürüm” diyor, Arnavutciğeri ve işkembe çorbasının hastası. Tek korkusu, diyetisyeninin bu röportajı okuyacak olması çünkü şu sıralar sıkı bir yemek ve aşk diyetinde