Beyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç, “Bağlantısal Bütünsellik” adını verdiği bilimsel yaklaşımı ile beynin nasıl düşünce ürettiğini anlamak için çalışmaya devam ederken, nöronlar arasındaki bağlantının matematiği üzerinden de yaşamın sırrına ışık tutmayı hedefliyor.
#BursaGrammy adaylığı bulunan caz piyanisti, besteci ve icracı Mehmet Ali Sanlıkol, Türk müziğine sahip çıktığını söyleyenlerin son derece popülist ya da ideolojik bir yaklaşım içinde olduğuna dikkat çekerken, “Türkiye’nin yüzde yetmişi kendi kültürüne ve memleketine yabancılaşmış durumda” dedi.
#Bursaİçimizi ısıtan ve yorgunluğumuzu dindiren huzurlu ambiyansıyla termal oteller, sonbahar ve kış aylarının en cazip tatil seçenekleri arasında. Masaj ve hamam terapisiyle hem bedenimizi dinlendirebilir hem de ruhumuzu yenileyebiliriz. Yorgun kaslara ve zihinlere iyi gelecek en iyi termal otelleri, uzman jürimize sorduk.
#HürriyetTürk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi. Törenin ardından İrem'in naaşı Bebek Camii’ne götürüldü. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından İrem, Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.
#İlhan İremKentsel dönüşümün hızlanması ve belediyelerin daha aktif rol alması için önemli bir adım atıldı. Bakan Murat Kurum, “Şimdi kentsel dönüşümde yeni bir döneme giriyor; belediyelerimizin İller Bankası’ndan aldıkları kredilerin faizinin yarısını biz karşılıyoruz” dedi.
#Kentsel DönüşümTürk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem (67) yaşında hayatını kaybetti. İrem, böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyordu. hurriyet.com.tr'nin ulaştığı eşi Hansu İrem, ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini doğrulayarak "Eşim melek oldu" dedi.
#İlhan İremİlhan İrem'in hayatı ve biyografisi vefat haberiyle sevenlerinin gündemine geldi. Son dakika bilgisine göre şarkıcı ve söz yazarı usta sanatçı İlhan İrem tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Böbrek yetmezliği teşhisi nedeniyle uzun süredir hastalıkla mücadele eden İrem'in geçtiğimiz şubat ayında rahatsızlığı sebebiyle ağırlaştığı, yoğun bakıma alındığı iddia edilmişti. İlhan İrem Hürriyet'e verdiği bir röportajda "Dünyanın en özgür, en mutlu çocukluk ve ilk gençliğini yaşadım" demişti. Peki, İlhan İrem kimdir, kaç yaşındaydı? İşte, ünlü sanatçı İlhan İrem'in hayatı ve biyografisi ve ölümü ile ilgili bilgiler.
#İlhan İremİlhan İrem’in hastalığı ve yaşı merak ediliyor. Sevilen isim İlhan İrem gündemde yer alıyor. Birçok başarılı şarkıya imza atan İrem böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyor. Peki, İlhan İrem kimdir, son durumu nasıl?
#İlhan İremJeotermal kaynakların zenginliği ve potansiyeli bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden olan Türkiye’nin dört bir yanında kaynayan mineralli yeraltı suları birçok hastalığa iyi geliyor... Kaplıcaların kimileri fizik tedavi merkezleriyle beraber çalışıyor, kişiye özel kürler sunuyor. Sadece kaplıcalarının şifası için yola düşülecek şehirleri listeledik, Hürriyet Seyahat jürisinin daha önce seçtiği en iyi termal ve kaplıca otellerinden bir de seçki hazırladık.
#Hürriyetİş insanı, yazar Özkan İrman, hayatı ilk Bursa Pirinç Hanı’nda esnaf babasının yanında henüz yedi yaşındayken öğrendi. Bugün yüzlerce kişiye istihdam sağlayan girişimcilik kazanımlarını daha o yıllarda edinirken, bilginin ve servetin doğru aktarılmadığında nasıl yok olduğu gerçeğiyle de aile hikâyesini yazarken yüzleşti. Mezeci Çırağı kitabı ve filmi ile başlayan farkındalığını, yedi yılda kaleme aldığı otuz kitabı ile aktarmaya devam eden İrman, “Kendimi bir anlamda yazmaya ve umudu yeşertmeye adadım” diyor.
#BursaCumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumdu. 10-16 Kasım tarihleri arasında hem ölüm yıldönümü nedeniyle anmalar düzenleniyor hem de bu süre Atatürk Haftası olarak kabul ediliyor. Aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümü vesilesiyle yaşamı boyunca iz bıraktığı yerlerin bir kısmını gazeteci, tarihçi ve yazarlara sorduk. Bize gezerken Atatürk’ü anlayıp hissedebileceğimiz adresleri anlattılar.
#Mustafa Kemal AtatürkBursa’da aralarında tarihi hanların ortaya çıkarılması için hazırlanan Çarşıbaşı Meydan Projesi’nin de bulunduğu üç alanda kentsel dönüşüm için yıkım yapıldı. Tarihi silüeti bozan yapıların yıkılacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini Bursa’da başlatacaklarını söyledi.
#Murat KurumBURSA'da 31 yıldır atıl durumdaki çevre sağlığı açısından tehlike arz eden inşaatın yıkımına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal gaz rezervinin keşfine ilişkin, Güçlü Türkiye'nin ayak seslerini bütün dünyaya yeniden duyurdular değerlendirmesinde bulundu. Bakan Kurum, ayrıca Tarihi miraslarına sahip çıkamayanlar, geleceği inşa edemezler diyerek Bursa'daki projelere yönelik bilgiler verdi.
#Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat KurumCOVID-19 dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım.Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#BursaAhmet Hamdi Tanpınar, kendisine edebî şöhretin kapısını açan şiiri Bursa’da Zaman’ı kaleme aldığında şehir, son yeşil günlerindeydi. 1941 yılına tarihlenen bu incelikli vakitler, Tanpınar’ın da kemale erme yaşı sayılan 40’a işaret ediyordu. Onun ilk payitaht üzerine yazdığı mısralar, 1961 senesinde sanayinin ovaya açılması, ardından taşradan bir seylap gibi gelen göçlerle kentin tarumar edilmesinden önceydi. Evet ama imgeleri; şehri koruyan bir muska yahut bir zırh gibi... Ve biz son Don Kişotlar hâlâ şairin ağzıyla konuşuyoruz. Yazının konusu; “16. yüzyıldan 20. yüzyıla Bursa’da Toplumsal Süreçler ve Mekânsal Değişim” değil tabi ki... Yazmaktan muradımız yazgımızı ortaya çıkarmak ve Tanpınar’ın en sevdiği şehri onun sözcükleriyle tanımak...
#Ahmet Hamdi Tanpınar5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Atatürk’ün Türkiye’nin doğal güzelliklerini tanıtmak için 1936’da çektirdiği ve dünya basınına dağıttığı fotoğraflar sosyal medyada yer aldı.. Biz de sosyal medyada paylaşılan bu karelerin şimdiki hallerinin peşine düştük. İşte 83 yıl sonra aynı yerlerden manzaralar...
#Yücel SönmezOsmanlı’nın ilk başkenti olan, tarihi 8 bin 500 yıl öncesine uzanan Bursa, her adımından tarih fışkıran bir kent. 2 binin üzerinde korunması gereken kültürel varlığa sahip. Üzerine bir de kendisine ‘yeşil’ unvanını armağan eden ve yaşları 1 ile 6 asır arasında değişen 800’ün üzerindeki anıt ağacı ekleyin. Bir sanayi kenti olmasının getirdiği hareketliliği ve şehrin kazandığı yeni değerleri de göz önüne alın. Tüm bunların yanına, zincire bir de lezzet halkasını ekleyin. Doğası, tarihi, kültürü, yemekleri, olmazsa olmaz durakları ve yepyeni mekânlarıyla karşınızda adım adım Bursa!
#Bursa Gezi Rehberi