Aniden gelen misafirler, tatlı krizleri veya günlük koşturmacadan bunalanlar için çayın ya da kahvenin yanında pratik ve lezzetli tatlılar vazgeçilmezdir. İşte birkaç basit malzemeyle hazırlanabilen, en üşengeçleri bile mutlu edecek tatlı tarifleri...
#Pratik TatlılarKöşebaşı, Gündoğan’da; Banko Burger, Çeşme Marina’da şube açtı. Espressolab’de ünlü pasta şefi Antonio Bachour’un tatlılarını yiyebileceğiz. Bocuse d’Or 2024’te bizi şef Emre İnanır temsil edecek. Four Seasons Hotel Bosphorus ve Jo Malone London işbirliğine gitti. Yeme-içme dünyasından haberler...
#Bocuse D’OrKimi Cumhuriyetimizle yaşıt, kimiyse bir semtle özdeşleşecek kadar köklü... Pek çoğunun önünden geçmişliğimiz, bir tatlısını yemişliğimiz ya da hikâyesini dinlemişliğimiz mutlaka var. Geçmişten bugüne hem kendilerine has lezzetleri hem de kent hafızasında edindikleri kalıcı yerle öne çıkan pastanelerimizin en iyilerini jürimize sorduk.
#TatlıBu yaz da bizim gibi çocuklu aile dostlarımızla mavi tura çıktık. Bozburun’dan hareket etmek üzere kaptan, aşçı ve iki gemiciden oluşan dört kişilik mürettebatlı bir gulet kiraladık. Çocuklar ayakkabılarını tekneye binerken çıkardı ve neredeyse bir daha hiç giymedi. Tüm gün serin suların, geceleri gökyüzünün tadını çıkardık ve hiç sıkılmadık.
#GazetehaberleriParis aşkın, sanatın, tatlının ve daha birçok güzelliğin başkenti bunlardan biride kahvaltı… Türk kahvaltılarının yerini tutmasa da Paris’te güzel bir kahvaltıyla güne başlamak güzel olacaktır. Paris’te kahvaltı yapabileceğiniz mekânları sizler için sıraladık. İşte detaylar…
#ParisGökyüzünü dolduran dev vinçlere bakılırsa, Singapur ışık hızıyla gelişiyor. Son birkaç yılda lüks oteller, kumarhanelerin yanı sıra pek çok müze, sanat galerisi açıldı. Uluslararası moda markaları, dikkat çekici mağazalarla caddeleri doldurdu. Şehir, damak tadına düşkün gezginlere kaldırım tezgâhlarından lüks restoranlarına Malay, Çin, Hint mutfağının tatlarını sunuyor.
Sabahları zar zor kalkıp hızlı bir şekilde hazırlanıp kendimizi dışarı atıyoruz. İş güç, toplantı derken beslenmeye gerekli önemi vermiyoruz. Özellikle de kahvaltıya. Oysa bu koşturma içinde en çok dikkat etmemiz gereken şeylerden biri sağlıklı beslenme. Uzmanlar düzenli kahvaltı edenlerin daha başarılı olduğunu, etmeyenlerde ise konsantrasyon bozukluğu ve dengesizlikler olabileceğini söylüyor. Sağlıklı beslenme konusunda şirketlere de iş düşüyor. Çalışanlara verilen yemeklerin içeriğine ve besin değerlerine dikkat etmek gerekiyor.
Makaronun yaratıcısı ünlü Fransız pastanesi Laduree’nin Türkiye’deki üç ortağından biri 25 yaşındaki Beyza Bozanoğlu. Soyadı size tanıdık gelebilir. Çünkü o, Urfalı kebap ve tatlı ustası Hacı Bozan Oğulları’nın sahiplerinden Ali Bozanoğlu’nun kızı. Eğitimini Fransa’da tamamlayan ve makaronu Türkiye’ye getiren motor tutkunu Beyza ve babası ile buluştuk, onların Urfa’dan Fransa’ya uzanan hikayelerini konuştuk
Anneler Günü söz konusu olduğunda en iddialı programlar otellerden gelir. Şehir merkezinde olanlar pazar sabahı için uzun kahvaltı mönüleri hazırlar, Spa’larında indirim olanakları sunar. Bu sene Sapanca-Yalova civarındaki SPA oteller atağa kalkmış görünüyor. Antalya’da da her şey hazır, oteller anneleri bekliyor.
“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...
Soğuk bir kış günü ‘şömine’ kelimesini duysanız yanına yakıştıracağınız kelime ‘keyif’ olurdu herhalde. Şömineli mekanlardan seçtiklerimiz arasında kafeler, restoranlar, barlar hatta gazinolar var. Kimileri şömine için bir köşe ayırmış, kimi de şömineyi mekanın ortasına oturtmuş.