Özellikle ergenlik ve hamilelik döneminde ortaya çıkan deri çatlakları, ciddi bir sağlık sorununa neden olmamakla birlikte estetik görünümün bozulmasına ve estetik kaygıya yol açabilir. Genellikle kalça, bacak, karın ve göğüslerde meydana gelen bu çatlaklar birçok kadının en büyük cilt problemlerinin başında yer alır. Peki cilt çatlağı yani ‘stria’ neden olur ve tedavisi var mıdır? İşte cevapları...
#Dermatolog Dr. Neslihan DOLARYazın bitmesiyle hem cilt hem vücut için birçok tedavi ve operasyonu tekrar yapma zamanı geldi. Sonbaharı bir yenilenme, toparlanma dönemi olarak kabul edebiliriz. Cildimizde, vücudumuzda bize memnuniyetsizlik yaratan tüm sorunlarımızı iyileştirebiliriz. Cilt çatlaklarını da iyileştirmenin tam zamanı.
#ÇATLAKDoğum sonrası ve emzirme dönemleri ile doğum öncesi dönem hormonal değişiklikleri beraberinde getirir. Doğumdan sonra vücut zamanla iyileşmeye başlar. Bu süreç, eski bakım prosedürüne geri dönülerek ve etkili adımlar eklenerek daha verimli hale getirilebilir. Emzirme sürecinde kullanılan ürünlerin içeriğine ekstra özen gösterilmeli mutlaka uzman hekime danışılmalıdır. Günlük rutinlere ekleyerek kısa sürede toparlanma sağlayabilirsiniz. Yapılabilecekler ise şu şekildedir:
#Doğum SonrasıGünlük yaşantımızdaki yoğunluk, ulaşım sıkıntıları gibi engeller ile kendimize istemeden de olsa zararlar verebilmekteyiz. Kimiz zaman bir burkulma, kimi zaman ters bir hareket ile kimi zamanda kayma, düşme gibi sebeplerle vücudumuzun farklı bölgelerinde hasarlar oluşabilmektedir. Peki, Çatlak nasıl anlaşılır? Elde, ayakta, bacakta, burunda, kaburgada ve dirsekte çatlak nasıl belli olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çatlak Nasıl Anlaşılır?Türkiye Diyabet, Hipertansiyon, Obezite ve Endokrinolojik Hastalıklar Prevalans Çalışması-II (TURDEP-II) sonuçlarına göre Türk erişkin toplumunda diyabet görülme sıklığı yüzde 13.7’ye ulaştığını belirten Öğr. Gör. Özlem Karagöl, "Sonuçlara göre 40-44 yaş grubundan itibaren nüfusun en az yüzde 10’u diyabetli ve bu veriler Türkiye’de diyabetin 1998 yılına göre yaklaşık olarak 5 yaş daha erken başladığını gösteriyor" dedi.
#Öğr. Gör. Özlem KaragölÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale Viyadüğü’nün ayaklarının olduğu zeminde, 6.5 büyüklüğündeki deprem ya da artçıları sonrası, 20 metre boyunda ve bir el girebileceği genişlikte çatlak oluşumu belirlediğini söyledi. Önlem alınması çağrısı yapan ve viyadüğün tehlikede olduğunu söyleyen Prof.Dr. Perinçek, dağlık alanın dışında derenin bulunduğu alt kısma da kazık çakılıp güçlendirilmesini önerdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gül, ODTÜ ve İstanbul Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinin yaptıkları araştırmalara göre bölgede tsunami olabileceğinin belgelendiğini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK- İŞ) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yetkililerini dinledi.
#TBMMGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#Konserve