İyi bir uyku, sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarından biri. Ancak ne yazık ki toplumun önemli bir kısmı iyi uyuyamamaktan şikayetçi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, bu konuda çok ilginç detaylar ortaya koydu.
#UykuHerkesin çocuğu çok kıymetli ama bazıları üstün zekâlı/yetenekli de olabilir. Bu çocukları ayırt etmekse her zaman o kadar kolay değil. Gizem ve Gülay bu hafta şu sorulara yanıt arıyor: Çocuk ‘üstün’se onu nasıl yönlendirmeli, aileler nelere dikkat etmeli?
#Gizem CoşkunardaDD geçer mi ve harf notu karşılığı kaç puan sorusu pek çok vatandaşın gündemini oluşturuyor. Üniversitede yapılan vize ve final sınavları sonrasında açıklanan sonuçların derecelendirmesi açısından önem arz eden harf notları, bazı durumlarda kafa karışıklığı yaratabilmektedir. Peki, DD ile geçilir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#DdAÖF puan hesaplamayla beraber çan eğrisi ve ders geçme notu araştırılıyor. Anadolu Üniversitesi güz dönemi ara sınavları 10-11 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacak. Vize sınavlarıyla beraber öğrenciler sınav değerlendirmesiyle ilgili detayları merak ediyor. Peki AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? AÖF çan eğrisi var mı, geçme notu kaç? İşte 2022-2023 Anadolu Üniversitesi AÖF sınav değerlendirme ve not sistemi...
#AÖF Puan HesaplamaATA AÖF çan eğrisi ve ders geçme notu araştırılıyor ATA AÖF vize sınav sonuçları açıklandı. final sınavları ise, 7-8 Ocak 2023’da yapılacak. Vize sonuçlarının açıklanmasıyla beraber öğrenciler sınav değerlendirmesiyle ilgili detayları merak ediyor. Peki ATA AÖF çan eğrisi var mı, geçme notu kaç? İşte ATA AÖF sınav değerlendirme ve not sistemi
#ATA AÖF Puan HesaplamaBakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları’nın eski başhekimi, gündüz kuşağı ‘reality-show’ programlarının değişmez yorumcusu Prof. Arif Verimli ile buluştuk, bir psikiyatri klişesiyle, “Hocam bize çocukluğunuzu anlatır mısınız?” diye sorduk. Arif Hoca da kendi çocukluk travmasını, bir zamanlar ‘işe yaramaz’ olarak görülen psikiyatriye neden girdiğini, daha asistanlık yıllarında ‘İşlerin hiç de Freud’un dediği gibi olmadığı’nı nasıl anladığını ve Türkiye’nin psikolojisini anlattı...
#Arif VerimliSon beş ayda hayatımızın ortasına yerleşen virüsler aslında tarih boyunca insanlığın başının belası olmuş… Milattan önce yaşamış firavunların mumyalarında bile rastlanabilen ve Latince ‘zehir’ anlamına gelen virüslerin varlığı ancak 17. yüzyılda keşfedilebildi. Peki bunun, günümüzün bilgisayar virüsleriyle ne ilgisi var? Son zamanlarda artan şiddet olayları pandeminin yarattığı gerginliğin kalıcı bir etkisi mi? İşte yanıtlar…
#GazetehaberleriÇan eğrisi sistemi nedir? Türkiye'de ve dünyada üniversitelerde not sistemi farklılık gösteriyor. Bu sistemlerden olan çan eğrisi sistemi genellikle üniversitelerin çoğunluğunda kullanılıyor. Üniversite vize ve final sınavı not ortalamalarını belirleyen çağ eğrisi sistemi, sınıf ortalaması hesaplanarak geçer notun belirlenmesi anlamına gelir. İşte, çan eğrisinin anlamı ve çan eğrisi sisteminde not hesaplama ilgili bilgiler.
#Çan Eğrisi NedirBazı bankların kredisini erken kapatmak isteyen şirketlerden yüksek komisyon bedeli istediği öğrenildi. Ekonomi yönetimi ocak ayında bir karar almış ve kalan vadesi 2 yılı aşmayan kredilerden yüzde 1 komisyon alınabileceğini açıklamıştı. Bursa’da bir bankanın kredisini erken kapatmaya çalışan bir şirketten yüzde 15 komisyon istemesi dikkat çekti.
#GazetehaberleriÇan eğrisi sistemi, üniversite öğrencilerinin çoğunlukla karşılaştığı terimler arasında yer almaktadır. Genel tanımıyla sınıf ortalamasının hesaplandığı ve geçer notun belirlendiği bu sistemde, not hesaplama yöntemi ise buna göre şekillendirilmektedir. Peki, çan eğrisi sistemi nedir ve not hesaplama nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Çan EğrisiTürkiye’de köklü aile geleneği düşünülünce de, iş dünyası deyince de, kültür sanattan bahsedince de akla ilk gelen isimlerden biri o. Eczacıbaşı Holding ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Yönetim Kurulu, İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın da Mütevelli Heyeti Başkanı Bülent Eczacıbaşı, pek çok hayata yön verecek deneyim ve birikimlerini bir kitapta topladı. ‘Işim Gücüm Budur Benim’i fırsat bilip buluştuk. Geçmişten bugüne hayatını, dünyaya bakışını, memleketin yönünü ve gençlere önerilerini konuştuk.
#Bülent EczacıbaşıMilli Savunma Bakanı Fikri Işık, 2000-2014 yıllarında askeri liselere giriş sınavında soruların tamamını ya da tamamına yakınını doğru yanıtlayan öğrenci sayısının bir yıl 419, başka bir yıl 700 olduğuna dikkat çekerek, “2014’te ÖSYM değişince bu sayı 2’ye düşmüş. 2016’da 6” dedi. Işık, Ankara’da gazetecilerle sohbetinde TSK’nın komuta yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname’ye yönelik eleştirileri yanıtladı ve FETÖ’nün TSK’ya sızma yöntemlerini anlattı:
#Milli Savunma BakanıÜniversiteye yeni başlayacak arkadaşlar, biliyorum büyük çoğunluğunuz çok heyecanlısınız. Bu konuda haklısınız da. Çünkü yeni bir ortama giriyorsunuz. Bu sadece okulla alakalı bir durum değil, iş hayatında da buna benzer durumlar yaşayacaksınız. Ben, en azından üniversite için sizin geçeceğiniz bu yollardan, birkaç sene önce geçtim. Yani sizi en iyi anlayanlardan biriyim. Size bazı tavsiyelerde bulunmak isterim:
#YurtTrakya bölgesinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak İstanbul'u da etkisi altına aldı. Yıldırımlarla birlikte aniden başlayan şiddetli yağmur hayatı durma noktasına getirdi. Sosyal medyada ise yüzlerce tweet atıldı, sözlüklere sayfalarca yazı yazıldı. İnternette bu akşam en çok yağmur, şimşek ve yıldırım konuşuldu...
#HaberÜniversite döneminde kazanılan beceriler gençleri iş hayatına hazırlıyor. Uzmanlara göre sorumluluk sahibi olmak, alçakgönüllülük, gelecek zekası, dünya vatandaşlığı, eleştirel düşünebilmek, ekip çalışması gibi kriterler iş yaşamında ve sosyal alanda bir adım önde olmayı sağlıyor.
Hürriyet İK’nın 1 Ekim 1995 tarihinde yayımlanan 1. sayısında bu yana tam 1.000 sayı geçti. Toplam 19 yıl eder. Bu 19 yılda çalışma hayatı da insan kaynakları da büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdi. O zaman birçok şirkette personel müdürlüğü yerini insan kaynakları departmanına bırakmıştı ama çoğunlukla bu bir tabela değişikliğinden ibaretti, bugün ise insan kaynakları, şirketlerde stratejik bir ortak olarak konumlanıyor. 19 yıl önce yeni yeni konuşulan kavramlar bugün yerine oturmuş durumda. İK, 19 yılda nereden nereye geldi, sektörün deneyimli isimleri ile konuştuk.
Grigoriy Petrov’un ‘Beyaz Zambaklar Ülkesi’ Finlandiya son yılların en popüler ülkelerinden biri durumunda. Bu popülerlik ne futbol, ne ekonomi, ne turizm ne de bunlara benzer bir sebepten. Tamamen Finlandiya’nın tüm dünyaca bilinen ve eğitim alanındaki en önemli ölçme ve değerlendirme göstergelerinden biri olan PISA vb. gibi sınavlarda Finli çocukların elde ettikleri başarılar ve listenin en üstünde yer almalarından kaynaklanıyor.