çam kozalağı haberleri sayfasında çam kozalağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 81 çam kozalağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İnsan vücuduna faydalı olan gıdalar bulunur. Çam kozalağı da doğada yer alan bir üründür. Çam kozalağının suyuyla ilgili araştırma yapan bireyler, en doğru bilgilere ulaşmak isteyebiliyor. Çam kozalağının suyunu yapmak isteyenler, internet üzerinde farklı tarifler araştırarak en iyi tarife ulaşmak istiyor. Çam kozalağı suyu nasıl yapılır ve kullanılır? Çam kozalağı suyu neye iyi gelir, cilde ve saça faydaları nelerdir? Çam kozalağı suyunun yapılmasıyla ilgili detayları derledik.
#Çam KozalağıTürkiye'nin birçok yerinden sipariş alan çam kozalağı pekmezi, uzun süren ve meşakkatli bir üretim sürecinin ardından sofralarda yerini alıyor. Peki her derde deva kozalak pekmezi nasıl yapılır, neye iyi gelir diye merak ediyor musunuz? İşte, kozalak pekmezi yapılışı, faydaları ve olası zararları ile sizlerle…
#Kozalak PekmeziAydın’dan Antalya'nın Manavgat ilçesine kozalak toplamaya gelen 11 işçi, Kum mevkiindeki ormanlık alanda 20 günde 15 ton çam kozalağı topladı. Çam kozalağının tonundan 15-20 kilo fıstık içi çıktığı, 300 liraya satıldığı, baharatçılarda kilosunun bin liraya kadar satıldığı bildirildi.
#Çam Kozalağı“Bak şundan içersen öksürüğün şıp diye kesilir” ya da “Sen şunu bir dene akşama ayağa kalkarsın…"Siz de hastayken etrafınızdakilerden benzer cümleler duymuşsunuzdur. Peki büyüklerimizden miras kalan bu karışımlar; eczaneden aldığımız ilaçlar kadar işe yarıyor mu? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile birlikte bu karışımları tek tek mercek altına aldık.
#Şifalı KarışımlarTapınak ve sunağı Berlin’de sergilenen Pergamon Antik Kenti için geçen hafta Berlin Eyalet Müsteşarı Gomis şaşırtıcı bir çıkış yapıp ‘Türkiye’ye iade edilmeli’ dedi. Bu vesileyle antik kentten kalanları hatırladık... Kasabanın ortasındaki Kızıl Avlu ve geleneksel yaşamıyla Bergama dört mevsim ziyaret edilmeyi hak ediyor.
#SeyahatGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaKuruyemişler insanların severek tükettikleri ürünlerin başında gelmektedir. Türk mutfağında tatlılarda, yemeklerde, pastalarda, salatalarda, sebze yemeklerinde, soslarda ve daha pek çok alanda kullanılan kuruyemişlerin insan sağlığına olan faydaları da oldukça fazla olmaktadır. Kuruyemişlerin bazılarından insan sağılığına faydalı olan yağlar da üretilmektedir. Çiğ olarak da kullanılan kuruyemişler yiyeceklerle pişirilerek de kullanılmaktadır. Alternatif kullanım alanları fazla olan kuruyemişlerden biri de Çam fıstığı olmaktadır. Peki, çam fıstığı nasıl toplanır? Çam fıstığı kozalağı ne zaman toplanır? İşte, çam fıstığı hakkında merak edilen detayları sizler için derledik.
#Çam Fıstığıİnsan vücuduna faydalı olan gıdalar bulunur. Çam kozalağı da doğada yer alan bir üründür. Çam kozalağının suyuyla ilgili araştırma yapan bireyler, en doğru bilgilere ulaşmak isteyebiliyor. Çam kozalağının suyunu yapmak isteyenler, internet üzerinde farklı tarifler araştırarak en iyi tarife ulaşmak istiyor. Çam kozalağı suyu nasıl yapılır ve kullanılır? Çam kozalağı suyu neye iyi gelir, cilde ve saça faydaları nelerdir? Çam kozalağı suyunun yapılmasıyla ilgili detayları derledik.
#Çam KozalağıTürkiye'nin birçok yerinden sipariş alan çam kozalağı pekmezi, uzun süren ve meşakkatli bir üretim sürecinin ardından sofralarda yerini alıyor. Peki her derde deva kozalak pekmezi nasıl yapılır, neye iyi gelir diye merak ediyor musunuz? İşte, kozalak pekmezi yapılışı, faydaları ve olası zararları ile sizlerle…
#Kozalak PekmeziÖzellikle Noel süslemeleri olarak ve kabristanlarda kullanılan kapı süslemeleri Burdur'da hayat buluyor. Burdur'da yapılan kapı süsleri, Hollanda, İngiltere ve ABD başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Özellikle Kocaaliler beldesinde yapılan kapı süslerinden günde ortalama 9 bine yakın üretim sağlanıyor.
#Kapı SüsüAydın’dan Antalya'nın Manavgat ilçesine kozalak toplamaya gelen 11 işçi, Kum mevkiindeki ormanlık alanda 20 günde 15 ton çam kozalağı topladı. Çam kozalağının tonundan 15-20 kilo fıstık içi çıktığı, 300 liraya satıldığı, baharatçılarda kilosunun bin liraya kadar satıldığı bildirildi.
#Çam KozalağıAntalya'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, hamsi, tropik meyveler, sarımsak ve ahtapot başta olmak üzere 239 çeşit turşu kuruyor. Hazar, sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi olduğunu, ahtapot turşusunun 10 litresini 200 TL'den sattığını söyledi.
#Ahtapot TurşusuMarakeş bir hâletiruhiyedir. Renklerin, seslerin, görüntülerin ve deneyimlerin duyusal bir yoğunluğa açtığı kapıdır. Kentin duvarları açık pembe mi, koyu pembe mi yoksa gülkurusu muydu? Peki, ziyaretimin arka planında çalan ezgi neydi; müminleri namaza çağıran müezzinin sesi mi, faytonları çeken atların nal sesleri mi, yoksa seyyar satıcıların tiz bağırışları mı? Eve döndüğümde uzunca bir süre aklımda kalan şey kentin kaleydoskobu andıran renkleri ve kakofonisi oluyor.
#MarakeşBizim çocukluğumuzda oyuncağa pek ihtiyaç duyulmazdı. Plastik bebeklerimiz vardı tabii ama yine de en çok sokaktaki oyuncaklarla oynamayı severdik. Evcilik oynarken sahilde bulduğumuz salyangoz kabukları tabağımız, midye kabukları kaşığımız, denizin içinden aldığımız ıslak kum ise o akşamki enfes yemeğimiz olurdu. Ertesi gün aynı salyangoz kabukları kablolu telefonumuz olurdu, hayal gücümüz gerçekten sınır tanımıyordu.
#OyuncakÇam ve köknar ağaçlarının meyvesi olan kozalaklardan yapılan reçel, hem ağızları tatlandırıyor hem de soğuk algınlığı ve öksürük gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılıyor. Peki, çam kozalağı reçeli nasıl yapılır, faydaları neler?
#Çam Kozalağı ReçeliBursa'da geleneksel yöntemlerle reçel üreten bir firma, zencefil, çam kozalağı, domates, acı biber, kakule, kekik, Hindistan cevizi gibi değişik çeşitli ürünlerden yaptığı reçellerle alışılmış tatların dışına çıktı. Sürekli yeni ürünler ortaya koyduklarını belirten firma sahibi Cafer Yıldırım, Arap turistlerin bu reçellere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
#BursaTÜRKİYE’de koruma altında bulunan, yaşam alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yürütülen ve bilimsel adı 'lucanus cervus' olan ’geyik böceği’ Sivas’ta ilk defa görüldü. Kadir Kaya (31), merkeze bağlı Zengi köyünde, 3 gün önce hayvanlarını otlatırken, bulduğu böceği evinde korumaya aldı.
#Geyik Böceği