İstanbul’dan elektrik kesintisi haberleri gelmeye devam ediyor. BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım) 22 Mart 2018 Perşembe günü İstanbul'da yapılacak olan planlı elektrik kesinti programını açıkladı. Peki elektrikler ne zaman gelecek? Hangi illerde kesini var? İşte elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler ve kesinti saatleri
#İstanbul'un Hangi İlçelerinde Elektrik KesintisiToplam 14 kilometrelik bir güzergah burası. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in adım adım gezerek ortaya çıkardığı alternatif bir tarih ve kültür rotası. Fatih Camii’nden başlayıp Çarşamba’nın içinden geçerek Kariye’ye ulaşıyor. Sonra surları takip ederek Haliç’e iniyor.
Birgi, Ege’nin deniz görmeyen bir köşesinde, eğer Bozdağ tarafından geliyorsanız otobüsün bir tekeri dışarıda virajlarla gidilen ve vardığınızda da geri dönmek istemeyeceğiniz huzurlu bir kasaba. Tabii bu kentin aslında eski bir liman ve korsan yatağı olduğunu hesaba katmazsak yamaçları aşınca görünen ova ve incir bahçeleri teneffüs ettiğiniz temiz hava size “İşte doğa” dedirtecek ölçüde.
#Bursaİstanbul'un bazı ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelere ve mahallelere elektrik verilemiyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ, elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri, mahalleleri ve kesintilerin süreceği saat aralıklarını paylaştı. İşte, 3 Temmuz elektrik kesintisi programı...
#Elektrikler Ne Zaman GelecekBozdağların güney eteklerine götürüyorum sizleri bu sefer, Ödemiş’e bağlı Birgi’ye. 5000 yıl öncesine dayanan, kesintisiz bir tarihte ise gezintiye… Bereketli topraklar… Küçük Menderes Havzası’nda yer alan bir açık hava müzesi adeta. Duvarların, taşların dili olsa da konuşsa, birde onlar anlatsa diyebileceğiniz kadar dopdolu ve köklü bir tarihe. Hanlar, hamamlar, konaklar, medreseler, çeşmeler, su kemerleri ve her köşesinde tarihin izlerini görebileceğiniz Birgi evleri.
#BirgiBozdağların güney eteklerine götürüyorum sizleri bu sefer, Ödemiş’e bağlı Birgi’ye. 5000 yıl öncesine dayanan, kesintisiz bir tarihte ise gezintiye… Bereketli topraklar… Küçük Menderes Havzası’nda yer alan bir açık hava müzesi adeta. Duvarların, taşların dili olsa da konuşsa, birde onlar anlatsa diyebileceğiniz kadar dopdolu ve köklü bir tarihe. Hanlar, hamamlar, konaklar, medreseler, çeşmeler, su kemerleri ve her köşesinde tarihin izlerini görebileceğiniz Birgi evleri.
#Birgi‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimari‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari EserİZMİR'de, darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan önlemlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.
#DARBE GİRİŞİMİİzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı beldelerden Birgi, 700 yıl önce Aydınoğulları’nın başkentiydi. Bugün beş bin nüfuslu, huzurlu bir kasaba. Açık müze görünümünde. Konak ve camilerindeki ahşap işçiliği göz kamaştırıyor. Bu özellikleriyle UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmeye aday.
Daha önce Türkiye’nin en güzel 10 kasabasını seçmiştik. Söz konusu listede de Ege Bölgesi’nden birkaç önemli yerleşim alanı bulunuyordu. Ama bu kez, bu eşsiz güzellikteki bölgemizin hakkını tam olarak vermek istedik ve seçim alanı olarak Ege’yi belirledik. Ege Denizi gibi dünya denizcilik tarihinin başlangıç noktası olan bir suyun kıyısında bulunan bölgemiz, insanlığın da en eski yerleşim alanlarından biri.
GÜNEY Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, emekli Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Lütfi Sancar'la birlikte, İzmir'in Ödemiş İlçesi ve Birgi Beldesi'nde, ziyaretlerde bulundu. Komutanlar Birgi'de 700 yıllık tarihi Ulu Cami yanındaki Gazi Umur Bey'in kabrini ziyaret edip, Çakırağa Konağı ve Birgi Andaçevi'ni gezdi.