Güneş yanığı burnumuz dışarı doğru çıkık olduğu için mi burnumuzda oluşur? Güneş yanığının en çok burnumuzda oluşmasının sebebi nedir? Neden güneşlendiğimiz de vücudumuzun geri kalanı burnumuz kadar çabuk yanmaz? İşte cevabı..
#Güneş Yanığı Neden En Burnumuzda Oluşur?Son dönemin güzellik modası dermaplaning bebek gibi pürüzsüz bir cilt hayalini gerçeğe çeviriyor ama Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Kişi kendi başına evde uygulayabilir mi? Riskleri var mı? Uzmanlarla konuştuk.
#GüzellikPorselen gibi parlayan bebek cildi gibi yumuşacık ve pürüzsüz bir cilt hepimizin hayali… Bu uğurda kremlerden, maskelerden hatta kimyasal işlemlerden yardım alıyoruz. Ancak son dönemin gözdesi dermaplaning tüm bu ürün ve işlemlerin pabucunu dama attırdı. Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Kişi kendi başına evde uygulayabilir mi? Riskleri var mı? Uzmanlarla konuştuk.
#SağlıkDepremde hayatta kalma mücadelesi için kritik saatler devam ediyor. Normal hava koşullarında enkaz altında kalan bir kişinin 3 gün yani 72 saate kadar kurtarılabildiği biliniyor, hatta geçmişte yaşadığımız diğer depremlerde bu saatlerden sonra bile yaşanan onca mucizeye tanık olduk ama soğuk havalarda durum daha farklı. Hipotermi gibi soğuk hava kaynaklı problemler de önemli birer tehdit unsuru oluşturuyor. Peki, soğuğa bağlı risklere karşı hem depremzedeler hem de arama kurtarma çalışmalarında yer alanlar nasıl korunabilir?
#Kahramanmaraş DepremAvrupa’da paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken uzmanlar şimdi de aynı mikrobun tetiklediği kızıl hastalığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki kızıl nasıl bulaşıyor? Hangi semptomlara neden oluyor? Tehlikeleri neler? Uzmanlarımızın da desteği ile 8 soruda mercek altına aldık.
#SağlıkAlnında oluşan küçük izi başta önemsememişti ama kız kardeşinin uyarısı sayesinde korkutucu gerçekle yüzleşti: O iz cilt kanseri belirtisiydi. Doktorunun hastalığının kökenine dair yaptığı açıklama ise çok ama çok şaşırtıcıydı. İşte yaz sıcaklarının etkisini iyice artırdığı şu günlerde herkesin özellikle de ebeveynlerin mutlaka dikkate alması gereken bir 'güneş yanığı' hikayesi...
#SağlıkŞişli'de 2 yaşındaki çocuğu Seyfcan'ın vücudunda sigara söndürerek işkence yaptığı gerekçesiyle hakkında 12 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Suriyeli baba ve birlikte yaşadığı kadın hakkında karar çıktı. Doktor raporlarında bebeğin yaralanmalarının travmatik olmayan nedenlerle gerçekleşmiş olabileceğinin ortaya çıkması üzerine sanık baba Delil İbrahim'e "Aile hukukundan kaynaklanan bakım, eğitim, veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeme" suçundan indirim uygulanmadan 1 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanık Asma Serhane'ye ise beraat kararı verildi.
#ŞişliCiltte nokta biçiminde kanamalarla damar dışına kan çıkması anlamına gelen peteşi nedenleri ve belirtileri halk arasında merak edilen cilt hastalıkları arasında yer alıyor. Peki peteşi nedir, neden olur? İşte, peteşi hastalığı belirtileri ve tedavisi.
#PeteşiKozmetoloji, insanların dış görünümüne önem vermesinin sonucunda ortaya çıkmış bir bilim dalıdır. Çeşitli uygulamalar ve yöntemler sayesinde dış görünümde değişiklik, bakım, temizlik gibi işlemler yapılıyor. İnsanların kendilerini daha iyi hissetmeleri için önemli bir yere sahip uygulamadır. Kozmetoloji hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Kozmetoloji NedirSıcak bir ortamda veya çok soğuk bir havada yüzün kızarması, beklenen fizyolojik bir durumdur. Ama duygularımızı saklamaya çalıştığımız zamanlarda özellikle heyecan veya stres anında bizi ele veren yüz kızarıklığına bir de yanma ve kaşıntı gibi semptomlar eklenince hem sağlık hem sosyal bir problem haline gelir. Kırmızı yüz pek çok kişinin şikayetçi olduğu cilt problemlerinden birisidir.
#SAĞLIKBebeklerin ilk yaz tatili deneyimi onlar için stresli de olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, küçük bebeklerde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı ve “Bebeğinizi 4 aydan önce denize sokmayın. Genel havuzlarda hastalık ve enfeksiyon riski büyük. Güneş kreminde 30 faktör yeterlidir. Maksimum koruma vadeden 50+ faktörlü ürünlerde daha fazla kimyasal var” dedi.
#BebekDeniz, güneş ve kum üçlüsü yaz aylarında enerjimizi yükselten faktörler olarak öne çıksa da, hiç beklenmedik bir anda kapımızı çalabilen bazı hastalıklar yaz keyfimize gölge düşürebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Tellioğlu bugünlerde en sık rastlanan 7 yaz sorununu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Güneş YanığıKışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
#Çocuk HastalığıGüneş ışınlarına bağlı gelişen cilt kanserleri, yıllar geçtikçe artan şekilde görülmektedir. 1970’li yıllardan bu yana en ciddi cilt kanseri olan malign melanomun dünyada görülme sıklığı %150, aynı dönemde bu hastalıktan ölüm oranları ise % 44 artmıştır.
#Cilt KanseriKarşılaştığınız her sağlık sorunu için, hastaneye gitmek ya da bir doktora görünmek zorunda olmayabilirsiniz. Hatta, kimi rahatsızlıklar için ilaç almanıza bile gerek kalmayabilir. En sık karşılaşılan sağlık problemlerini ve bu problemlerden kurtulmak için yapabileceklerinizi sizler için derledik...
#Alternatif TıpSıcak havaların giderek artması havuz ve denize olan ilgiyi artırıyor. Ailelerin çocukları ile birlikte tercih ettiği havuzlar iyi temizlenmediği takdirde ise hastalık saçıyor. Sağlıklı ve eğlenceli havuz keyfi için mutlaka havuz seçiminde dikkatli olunmalı ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli!Doç. Dr. İzak Dalva, serinlemek için havuzu tercih edenleri birçok bulaşıcı hastalık konusunda uyarıyor.
#Havuz EnfeksiyonuÇevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Öztürk'ün hazırladığı ve TÜÇEV tarafından basılan "Yaz Aylarında Oluşan Kötü Ozon Kirliliği" kitapçığında, ozon kirliliğinden korunmaya yönelik çeşitli önerilere yer verildi. Kitapçıkta, araç sahiplerinin yaz aylarında benzini gece saatlerinde alması, beyaz renkli kıyafetler giyilmesi önerildi.
#BenzinÜlkemizde çok çeşitli nedenlerle, her yaştan insan yanık yaralanmasına maruz kalmaktadır. Şanslı olan gruptaysanız yüzeysel yanık pansumanları ile iz kalmadan bu durumdan kurtulabilirsiniz. Eğer derin yanık meydana geldiyse, kötü izlerin kalması kaçınılmazdır.
#Yanık