Hemen herkes hayatının bir döneminde fazla kilolarla mücadele etmiştir. Ancak bu mücadele esnasında yapılan diyetler bazılarını bezdirmiş ve anti diyet hareketinin doğmasına sebep olmuş. Peki nedir anti diyet hareketi? Tüm yönleriyle değerlendirdik…
#Anti DiyetSon yıllarda beslenme ve sağlıklı yaşam arasındaki ilişkinin önemine yapılan vurgular, konuyla ilgili artan araştırmalar ve yayınlar, uzmanların çeşitli uyarı ve önerileri bizleri kaliteli ve doğru besinleri yeme konusunda motive etmektedir.
#Ortoreksiya NervozaYeme bozuklukları psikiyatrik problemler arasında çok yaygın olarak görülmektedir ve çoğunlukla genç kadınları etkilemektedir. Peki yeme bozukluğu nedir? Yeme bozukluğuna sebep olan durumlar nelerdir? Belirtileri ve tedavisi nedir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, yeme bozukluğuyla ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
#Yeme BozukluğuBulimiya nedir? sorusu, bulimiya hastası hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Psikoloijk sorunlar nedeniyle gerçekleşen ve yeme bozukluğu olarak tanımlanan bulimiya hastalığında kişinin kilo almasına neden olmaması için kusma eylemini gerçekleştirmesidir. Yeme-çıkarma olayı ağırlaşabilir, daha sık ve kontrolsüz bir hale gelebilir. İşte, bulimiya hastalığı ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#BulimiyaTürkiye’de yapılan bazı çalışmaların kişilerin yeme bozukluğu olma sıklığını yüzde 3 olarak ortaya koyduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Dila Özçelik, daha çok ergenlik döneminde başlayan bu durumun genç kızlarda görülme yoğunluğunun genç erkeklere göre 4 katı olarak saptandığını açıkladı.
#Yeme BozukluğuTürkiye’de yapılan bazı çalışmaların kişilerin yeme bozukluğu olma sıklığını yüzde 3 olarak ortaya koyduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Dila Özçelik, daha çok ergenlik döneminde başlayan bu durumun genç kızlarda görülme yoğunluğunun genç erkeklere göre 4 katı olarak saptandığını açıkladı.
#Yeme BozukluğuBulimia hastaları, genellikle ergenlik çağı ve sonrası fırtınalı yaşayan genç kızlardır. Bulimia bir diğer yeme bozukluğu olan anoreksiya ile sık sık karıştırılır. Bulimiklerin kendilerine güvenlerini yitirmiş kişiler oldukları da unutulmamalıdır. Kendilerini vücut ölçüleriyle kanıtlamaya ve sevdirmeye çalışırlar. Ne kadar zayıf olurlarsa o kadar takdir edilecekleri düşüncesi kanısındadırlar. Peki, bulimiya (bulimia) tam olarak nedir?
#BulimiyaYemek bozukluklarından biri olan anoreksiya hastalığı son günlerin en çok gündeme gelen konularından biri. Aynı zamanda psikolojik bir bozukluk olan anoreksiya nervozanın tedavisi 1 ile 5 yıl arasında sürebilmektedir. Peki, anoreksiya nervoza nedir? Anoreksiya hastalığı tanısı nasıl konur?
#Anoreksiya NedirYeme bozukluğu çağımızın sorunu... Özellikle de görselliğin ön plana çıktığı günümüzde pek çok kişi ince ve fit görünme isteğiyle rejim yapıyor; öyle ki fazla kilonun sağlığa zararlarından çok, estetik kaygılarla hareket ediliyor. Hele de ergenlik döneminde. Ancak aman dikkat! Yeme tutumlarında meydana gelen değişimler yeme bozukluklarına yol açabilirken, hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlığa büyük zararlar verebiliyor.
#ErgenlikAnoreksiya nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Anoreksiya hastalığında bedensel belirtiler ön planda gibi görünse de ciddi ruhsal sorunlarla birlikte görülür. Peki, anoreksiya nedir? Anoreksiya hastalığının tedavisi var mı?
#AnoreksiyaAnoreksiya, bilinen tanımıyla yeme bozukluğu anlamına gelmektedir. Hastalığın etkisiyle kilo almadan güçlük çeken ve bir süre sonra belirgin kilo kaybı dolayısıyla bazı fizyolojik problemler yaşayan bireyler, ağır hastalıklarla karşı karşıya kalabilmektedir. Peki, anoreksiya nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, birçok kişinin merakla araştırdığı rahatsızlık hakkında bazı bilgiler
#AnoreksiyaYeme bozukluğu ya da diğer adıyla anoreksiya nervoza olarak bilinen bu hastalık, psikiyatrik hastalıklar içerisinde yer almaktadır. Genç kızlarda anoreksiya nervozanın binde bir, bulimiya nervozanın yüzde bir olduğu bildirilmektedir. Yeme bozukluğu (Anoreksiya) erkeklerde ise seyrek olarak görülmektedir. Peki, Yeme bozukluğu nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#AnoreksiyaProf. Dr. Arif verimli’ye göre, psikiyatrik hastanın klinik muayenesinde “görsel değerlendirme” en önemli yeri tutuyor. Çünkü psikiyatr, henüz hastasıyla konuşmaya başlamadan önce, hastasının yürüyüşünü, el-kol hareketlerini, adımlarını, kafasını hareket ettirmesini, hastanın giysilerini, kişisel temizliğini, fiziksel görünümünü gözden geçirir. Buralardaki herhangi bir anormallik daha ilk anda bir hastalık için çağrışım yapabilir.
Yeme bozuklukları; beslenme yetersizliği, aşırı beslenme, depresyon, madde bağımlılığı, anksiyete gibi ciddi sorunlara neden olabilen, yeme alışkanlıklarındaki sapmalardır. Yeme bozuklukları psikiyatrik problemler arasında çok yaygın olarak görülmektedir ve çoğunlukla genç kadınları etkilemektedir. Bu durum mortalite ve morbidite açısından yüksek riske sahiptir. Yeme bozuklukları ergenlik dönemindeki bireylerde ve genç erişkinlerde oldukça yaygındır.
#Yeme BozukluğuBulimia nedir? Bulimia hastalığının tedavisi ve hastalığın nedenleri merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Sık sık perhiz yapan ve sosyal çevrelerinden az destek gören kişilerde ortaya çıkan bulimia hastalığı, yeme bozukluğu olan anoreksiya ile karıştırılıyor. Bulimia nervoza veya kısaca bulimiya bir yeme bozukluğudur. İşte, bulimia semptomları ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Bulimia Hastalığı Nedir