Bülbül yuvası hem tatlısı hem de böreği yapılan bir hamur işidir. Bülbül yuvası adını yuvarlak biçimi ve ortasının çukur olması sebebiyle almıştır. Bülbül yuvası böreğini dilerseniz hazır yufkadan dilerseniz de kendi evinizde açtığınız hamurla yapabilirsiniz. Peki, bülbül yuvası nasıl yapılır? İşte adım adım bülbül yuvası böreği tarifi…
#Bülbül YuvasıGeçtiğimiz yıl fıstık fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle kilosu 120 liradan satılan baklava bu yıl 70 liraya kadar geriledi. Adana’da baklava üreticisi Mehmet Tekin, geçen yıl yaşanan fıstık krizinin ardından bu yıl hasadın bol olması nedeniyle baklavanın fiyatının düştüğünü belirtti. Tekin, kaliteli baklavanın kilosunun 70 TL’den satıldığını söyledi.Adana’da ailesiyle birlikte 40 yıldır fıstıklı baklava, şöbiyet, dürüm, dolama, bülbül yuvası, fıstık ezmesi ve su böreği üretimi yapan Gaziantepli Mehmet Tekin, geçen yıl 220 TL’ye satılan fıstığın kilosunun bu yıl ürünün bol olması nedeniyle 140 TL’den alıcı bulduğunu söyledi. Tekin, buna bağlı olarak geçen yıl 120 TL’ye kadar çıkan ’kaliteli baklavanın kilosunun da bu sene 70 TL’den satıldığını kaydetti. Tekin ayrıca, baklava yapımının her aşamasının ustalık isteyen bir meziyet olduğunu dile getirdi.Tekin, baklavayı daha ucuza yemek isteyen vatandaşların da kendilerinden baklava hamuru alarak evlerinde baklava imal edebildiğini söyledi.
#BaklavaGazete ve dergilerin gezi köşelerinde yayımlanan, bir kentin 12-24-36 saatte nasıl gezileceğini anlatan yazıları kesip biriktirir misiniz? Eğer bu yazılarla keşfe çıkarsanız, akşama kadar koşturur, genellikle yorgunluktan bitersiniz. Mekanik dolaşmadır bunlar. Kentin ruhuyla tanışamaz, görüp yaşayamazsınız. Geçen hafta Foça’daydım. New York Times’a nazire yapıp, bize bu üslupta bir tur planladım. Bakalım önerilerimle Foça’yı sevecek misiniz?