Çocuklar Ülkesi KidZania İstanbul, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında ‘yeni normal’ kuralları ve yönlendirmeleri ile ek tedbirler aldı. 1 Ağustos tarihinde eğlenerek öğrenme deneyimine kaldığı yerden devam edecek. KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, ‘Sağlıklı ve Güvenli KidZania Deneyimi’ prensibinin sosyal mesafe, maske kullanımı, minimum temas ve maksimum hijyen ile dört temel kuraldan oluştuğunu ifade ediyor.
#KidzaniaBir dizi program için Eskişehir'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Eskişehir Bölge Müdürlüğümüz; lokomotif, boji, elektrik makineleri, motor, vagon, talaşlı imalatlar ve kimyasal işlemler fabrikalarından oluşan yedi fabrika ile bütünleşmiş dev bir üretim merkezimizdir. Bugüne kadar toplam 912 adet çeşitli tipte lokomotif, 11 bin 974 çeşitli tipte vagon üretimi gerçekleştirmiştir" dedi.
#Abdulkadir UraloğluHürriyet Ankara, ‘Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri’ ile nostalji yolculuğunu sürdürüyor. Bu hafta, Ankara Kalesi’nde 1963’lerden günümüze kadar gelen ve üç kuşağının(dede-çocuk-torun) bir arada bulunduğu Bozdağ Kasketleri’ne konuk olduk.
#Bozdağ KasketleriSömestrın ikinci yarısı başlıyor. Çocuklarıyla yaptıkları tatilde bavullarındaki olmazsa olmazlarını jürimize sorduk. Henüz yola çıkmamış olanlara ve ailece sık seyahat edenlere yardımcı olacak rehberimizde kayak tatili yapacaklara içlik, yolda sıkılanlara oyunlardan tabletlere ve kitaplara pek çok önerimiz var.
#ÇocukKolza yağı, kolza tohumlarından elde edilmiş olan ve kurumayan yaş bir yağdır. Amerika, Fransa, Belçika, Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda, Danimarka, Polonya'da çok yaygın olarak bulunur ve yetiştirilir. Bunun iki ayrı türü bulunmaktadır. Yazlık ve kışlık olmak üzere ayrılır. %40 yağ, proteini içerisinde barındıran bir yağ türüdür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kolza Yağı NedirGelişen teknoloji değişen dünyayı da beraberinde getirmiştir. Her geçen yüzyılda farklı bir gelişme meydana gelerek bir önceki yüzyılı oldukça geride bırakmaktadır. 21. Yüzyıla gelindiğinde ise teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ile birlikte birçok yeni gelişme insan hayatında yerini almaya başlamıştır. 7. Sınıf sosyal bilgiler e-ticaret konu anlatımı ile ilgili detayları derledik.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler E-Ticaret Konu AnlatımıDünyanın en önemli ulaşım araçlarından biri olarak öne çıkan araba, icat edilmesi ile beraber dünyayı birbirine daha güçlü şekilde bağladı. Zaman içerisinde gelişim göstererek daha da güçlü hale gelen arabalar, günümüzde sadece ulaşım değil pek çok amaç altında değerlendirilmektedir. Peki arabayı kim buldu ve icat etti? Araba ne zaman bulundu? İşte cevaplar.
#Arabayı Kim Buldu Ve İcat Etti?Türkiye, zengin tarihi geçmişi ve bugüne taşıdığı varlıklarla farklı temaları içeren birçok müzeye ev sahipliği yapıyor. Bu müzeler yetişkinler kadar öğrenciler için de gezilip görülecek ve eğitimin birer parçası olabilecek yerler. Sizler için derlediğimiz bu müzeleri, yarıyıl ve yaz tatillerinin yanı sıra hafta sonları da gezebilirsiniz.
#GazetehaberleriEskişehir'de ilk Türk otomobili "Devrim" ve ilk Türk buharlı lokomotiflerden "Karakurt"u üreten TÜLOMSAŞ'ın, Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılmak amacıyla imal ettiği milli roket, yenilenen müzede yerini aldı.Makine mühendisi İsmet Çelik:"Ben ve 4 arkadaşım bu konuda görevlendirildik. Sonuçta bu kritik görevi yerine getirdik. O dönem ambargo uygulanan ülkemizin böylesine önemli bir ihtiyacının giderilmesinde katkımız olduğu için gururluyuz." açıklamalarında bulundu.
#İlklerin TesisiSanayi devrimlerinin kaderi makinelerden geçiyor. 19'uncu yüzyılda buharla çalışan makinelerin endüstrilerde kullanılması bunun ilk örneği oldu. O dönemden günümüze kadar insanlarla makineler işbirliği içinde çalışmaya başladı. Seri üretim bantları oluşturuldu ve üretimdeki verimlilik her dönemde artarak gelişti. Daha fazla teknolojiye kavuşan üretim hatlarında, insanlarla makinelerin yani robotların etkin işbirliği, otomasyon verimliliğine ciddi bir katkıda bulunmaya başladı.
#Dijital SanayiEt, büyük bir şişin üzerinde yatay veya dikey olarak döndürülerek pişiriliyor. Böylece her tarafı aynı pişiyor, kurumadan mühürleniyor. Isı kaynağı ile doğrudan temas etmediği için kömürleşmiyor. Şef Richard Madzar, Fransa’da ‘rotisserie’ adı verilen bu tekniği Türkiye’de de uyguluyor… “Marinasyona gerek yok, ete güveniyorsanız tuz ve karabiber yeterli” diyor…
#Richard MadzarGemi yolculuklarını çok severim. Her türlü tembelliğe uygun bir tatil şeklidir. Dilediğin saatte yemek yiyebilir, uyuyabilir, havuza ya da denize dalıp hayal kurabilir, limanlarda bilmedik yaşamların tadını çıkartabilirsiniz. Size bu hafta Karayip Denizi’nde yaptığım bir gemi yolculuğunu anlatacağım.