Protein bakımından oldukça zengin olan balıkların lezzetini iklim şartları önemli ölçüde etkiliyor. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli oluyor. Bazıları yenmese de oluyor ve özellikle tüketilmemesi gerekiyor. Bu yüzden hangi balık, hangi mevsimde lezzetliymiş; bilmekte yarar var.
#Balık MevsimiGerek besin değeri gerekse LEZİZZ eti ile kendine hayran bırakmayı başaran balıklardan olan palamut, hem en yüksek besin değerine sahiptir, hem de doğru tariflerle pişirildiği zaman damaklar her daim onu arar. Sonuçta her yiğidin ayrı yoğurt yemesi olduğu gibi her balığın kendi lezzetini ortaya çıkan ayrı tarifleri vardır. Sizler için hazırladığım en güzel palamut tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
#PalamutVücudumuz için oldukça önemli bir besin kaynağı olan balığın lezzeti mevsime göre değişiyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli oluyor. Peki, Temmuz ayında hangi balıklar yenir?
#BalıkVücudumuz için oldukça önemli bir besin kaynağı olan balığın lezzeti mevsime göre değişiyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli oluyor. Peki, Haziran ayında hangi balıklar yenir?
#Balık15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.
#GazetehaberleriBalık mevsiminin sonuna yaklaşıyoruz. Havalar sıcak gittiği için sezon, balıkseverler için sıkıntılı geçti. Balık kaçtı ve doğru düzgün yağlanmadı. Ama kalkanın tam zamanı. Hamsi ve palamudun ardından mart ve nisan, bu üstü sivilceli, çirkin kralın zamanı.
#Serkan OcakSağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi balık, içerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle en çok tercih edilen besinlerden biri olmaya devam ediyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Vatandaşlar eylül ayında hangi balıkların yenilmesi gerektiğini araştırıyor. Peki, hangi balık hangi ayda yenmeli? Eylül ayında hangi balık tüketilmeli?
#Eylül'de Hangi Balıklar Yenir?Pek çok insanın vazgeçemediği balık, av yasağının başlaması ve yaz mevsiminin gelmesine rağmen halen severek tüketilmeye devam ediyor. Temmuz ayının başlamasıyla birlikte bu ay içinde hangi balıkların daha lezzetli olduğunu ve pişirilmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar da internette 'Temmuz'da hangi balıklar yenir?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Temmuz ayında yenilecek balıklar hangileri?
#Temmuz'da Hangi Balıklar Yenir?Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi olan balık, içerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle sık tercih edilen besinlerden biri olmaya devam ediyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Vatandaşlar Haziran ayında hangi balıkların yenilmesi gerektiğini araştırıyor. Peki, hangi balık hangi ayda yenmeli? Haziran ayında hangi balık tüketilmeli?
#Haziran'da Hangi Balıklar Yenir?Vücudumuz için oldukça önemli bir besin kaynağı olan balığın lezzeti mevsime göre değişiyor. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli oluyor. Vatandaşlar Mayıs ayında hangi balıkların yenilmesi gerektiğini araştırıyor. Peki, hangi balık hangi ayda yenmeli? Mayıs ayında hangi balık tüketilmeli?
#Mayıs’Ta Hangi Balıklar Yenir?Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi olan balık, içerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle vazgeçilmez besinlerden biri olmaya devam ediyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Peki, hangi balık hangi ayda yenmeli? Nisan ayında hangi balık tüketilmeli?
#Nisan Ayında Hangi Balık Yenir?Yukarıdaki başlığın hikâyesini yazıda keşfedeceksiniz. Eskiden kendi kendine yeten bir ülke olmaktan gurur ve mutluluk duyardık. Yerli malı kullanmanın kolay olduğu dönemlerdi. Zaten neredeyse her şey yerliydi ya da yerlisi vardı ve daha ucuzdu. Yerli Malı Haftası bu yüzden halen önemli. Bakın onu nasıl yeniden canlandırmaya çalışıyoruz
#Yerli MalıYazla vedalaşma vakti geldi, güz yüzünü göstermeye başladı. Sonbahar hüzün değil dönüşüm mevsimidir bence. Bitkiler yeşil renklerini yavaş yavaş terk ederek pastel renklere bürünür. Yağmurlarla yıkanan doğayla birlikte insanoğlu da dönüşür bu mevsimde. Aşkların, tatillerin en güzeli sonbaharda yaşanır. İyi bir program yaptığınızda çok keyifli, eğlenceli tatil seçenekleri yaratabilirsiniz kendinize.