Şirketler çalışan esenliğinin formülünü sporda buldu. Spor salonlarına kurumsal üyelikler bir yılda ikiye katlandı. Masa başında çalışan elemanına masaj satın alan şirketler de var, “Bize yoga sınıfı oluşturun” diyen de. İvmeyi, MAC’in Future Bright ile gerçekleştirdiği ‘Türkiye Hareket Haritası’ da ortaya koydu. Araştırmaya göre 15-65 yaş arası nüfusu oluşturan 58.1 milyon kişinin 20.3 milyonu aktif spor yapıyor.
#İşBoyun Fıtığı olarak bilinen rahatsızlık Servikal Disk Fıtıklaşması olarak tanımlanır. Omuriliğimizde disk olarak bilinen spiral halkalar vardır ve bir disk dejenere olduğunda diskin içindeki yumuşak jel omurilik kanalına sızar ve fıtıklaşmış disk olarak bilinir. İşte, tüm detaylar.
#Servikal Disk FıtıklaşmasıYaşlanma ile birlikte meydana gelen hücresel kayıplar, ileri yaş hastalığı şeklinde bilinen ama genç yaşlarda da sıkça görülebilen eklem kireçlenmelerine yol açabilir. Yaşlılık dönemindeki hastaların hayat konforunu önemli ölçüde olumsuz etkileyen kireçlenme, eklemlerin bazı görevlerini yerine getirmesini engeller. Kireçlenmeye iyi gelen hareketler nelerdir sizler için derledik.
#KiriçlenmeBoyun fıtığı rahatsızlığı genellikle ters ve ani yapılan hareketler ile meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinir. Bazen sorun yalnızca yapısal nedenlerle meydana gelebilir. Uzun süre hareketsiz tutarak bir noktaya bakmak, bilgisayar ve tv karşısında uzun süre oturmak, egzersiz yapmamak ve soğuk klimaların olduğu ortamda bulunmak olarak sayılabilir. Boyun fıtığı nedeniyle kol ve baş ağrısı da meydana gelebilir. Evde boyun fıtığı ağrısına iyi gelen doğal ve bitkisel yöntemlerle çözüm üretilebilir. Peki boyun fııtığı nasıl geçer? Evde boyun fıtığına ne iyi gelir? İşte boyun fıtığı nedenleri ve boyun fıtığı ağrısına iyi gelen öneriler...
#Boyun Fıtığı NedenleriBir buçuk yılı aşkın süredir günlük yaşam alışkanlıklarımızda köklü değişikliklere neden olan Covid-19 pandemisi 7’den 70’e boyun, sırt ve bel ağrısı şikayetlerinde artışa neden oldu. Omurga Sağlığı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, Haziran ayı Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında, toplumumuzda pandemide omurga sağlığını korumak için önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#OmurgaGergin boyun sendromunun sıklıkla yorgunluk, boyunda sertlik, boyun ağrısı veya boyundan başlayan baş ağrısına sebep olabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, konu hakkında bilgiler verdi.
#Gergin BoyunGenelde sabah uyandığımızda ya da boynumuz rahatlamayan bir konumda uzun süre kaldığında yaşadığımız boyun tutulması kendiliğinden geçen bir rahatsızlık durumudur. Önemli olan bu iyileşme sürecini kısaltmak ve rahatsızlık veren belirtilerin şiddetini azaltmaktır bu süreçte. Boyun tutulması, başımızı hareket ettirdiğimizde ağrı ve zorluk hissetmemizle süre gelen yumuşak doku sakatlığı ya da kas gerilmesi olarak tanımlanabilir.
#Boyun Tutulması9 yıl aradan sonra İstanbul’a yeniden dönen Formula 1, tüm dünyada ses getiren bir tanıtıma sahne oluyor. Hem pilotların hem de izleyicilerin en çok keyif aldığı pistlerden bir tanesi olan İstanbul Park’ın F1 takvimine dönmesi Türkiye ekonomisine 100 milyon doların üzerinde bir katkı sağlayacak. Yarış öncesi yapılan ve yarış günü yapılacak etkinlikler ile bunun yeni yatırımlarla da taçlandırılması planlanıyor.
#GazetehaberleriTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısında yaşanan azalma ile birlikte alınan önlemler ile normalleşme adımları 1 Haziran itibariyle atılmaya başladı. Özellikle dijital bağımlılığın arttığı bu süreçte vücudun çatısını oluşturan, hareket etmemizi, sağlıklı nefes almamızı sağlayan ve kalp sağlığı ile sinirlerin korunmasında büyük öneme sahip omurga sağlığına çok dikkat edilmesi gerekiyor.
#SağlıkOfiste hareketsiz çalışan bireylerin en büyük sorunları arasında; omurga çevresi kas ağrıları ve eklem ağrıları yer alıyor. Gün boyu oturarak çalışmak, uzun süreli bilgisayar kullanmak özellikle boyun, sırt ve bel ağrıları başta olmak üzere omurga çevresi kaslarda ağrı, gerginlik; omuz, dirsek, el bilekleri başta olmak üzere pek çok eklemde ağrı, bacaklarda özellikle ödem ve genel enerji düşüklüğüne ek olarak vücudun kendini sürekli yorgun hissetmesine neden oluyor.
#Ofis EgzersiziYeni tip koronovirüs (Covid-19) salgını sebebiyle pek çok şirketlerin evden çalışma sistemine geçtiği günlerde dünyanın her yerinde insanlar bu yeni sisteme uyum sağlamaya çalışıyor. Bu durumun ruhsal sorunların yanı sıra hareketsizlik nedeniyle birçok bedensel soruna da yol açtığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Ersin Nuzumlalı, boyun ve sırt ağrılarını en aza indirecek önerilerini paylaştı.
#Boyun AğrısıUzman Dr. Nuran Şık Küçük, karantina döneminde çocukların dijital göz yorgunluğu riskini azaltmak için alınabilecek önlemleri açıkladı. Uzm. Dr. Küçük, "Ekran süresinde net sınırlar belirleyin. Doğru bilgisayar ergonomisi sağlayın. Uygun aydınlatma kullanın. Mavi Işık filtreli gözlük camları kullandırın. Göz kırpmayı teşvik edin. Doğal gün ışığından faydalanın. Medyasız zamanlar oluşturun" dedi.
#ÇocukÇağımızın en büyük dertlerinden biri kuşkusuz hareketsizlik ve bu yeni iş düzeninin insanlara getirdiği hastalıklar. Sürekli bilgisayar başında hareket etmeden oturan ve kilo alan insanlardaki en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri de bel ve boyun fıtığı. Bel ve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri olan ve Türkiye’de çok yeni yeni tanınan kayropraktik ile tedaviyi Türkiye’deki 9 uzmandan biri olan Anadolu Sağlık Merkezi John Hopkins Hastanesi’nden Burak Esendal anlattı.
Yoğun iş temposundan kaynaklanan hastalıklar, kronik yorgunluk, stres ve ergonomik bozukluklar gibi iş hayatının en sık rastlanan sağlık problemlerinin yerinde çözümüne yönelik geliştirilen mobil “İşte Sağlık” uygulaması ile bir hastanenin verebileceği birçok hizmet kurumların ve kişilerin ayağına götürülüyor.
Her insan hayatının herhangi bir döneminde mutlak surette bir kere olsun bel ya da boyun ağrısı çeker. Bunun nedeni öncelikle mekanik bel ağrısı ya da boyun ağrısı dediğimiz olaydır. Hatta görülen bel ve boyun ağrılarının yaklaşık olarak yüzde 98’i mekanik bel ve boyun ağrılarıdır.