Boyun Düzleşmesi haberleri sayfasında Boyun Düzleşmesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 47 Boyun Düzleşmesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pandemide duruş bozukluğunun arttığını belirten Uzm. Dr. Narmin Ahmadli, "Telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında uzun süren hareketsiz yaşam erken yaşta boyun düzleşmesi, sırtta kamburluk, omurga ağrısı, bel fıtığı ve kireçlenmelere de sebebiyet verdi. Yanlış postür boyun, sırt, omuz, bel ve bacak ağrılarına neden olmaktadır. İnsanların yüzde 80'inden fazlasının hayatlarının bir döneminde bel ağrısı yaşamaktadır” dedi.
#Doğru PostürGelişen teknoloji ve hareketsiz yaşam tarzı sonucu ortaya çıkan ‘Boyun düzleşmesi’ çağımızın sağlık sorunları arasında yer alıyor. Boynun ‘C’ şeklindeki kıvrımının ‘I’ şekline dönüşmesiyle oluşan bu rahatsızlık, kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Pandemi sürecinde dijital bağımlılığın ve evden çalışma sisteminin artması ile bu sorunun da daha yaygın bir şekilde görüldüğünü dile getiren Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İmdat Özkul, “Bu bölgenin sağlıklı işlevi vücudumuz için de büyük önem taşıyor. Öyle ki boynumuzdan beyne giden damarlarda oluşan gerilme, beyne yeterince kan gitmemesine sebep olur. Bu durum baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık gibi birçok sağlık sorununu karşımıza çıkarabilir” ifadelerini kullandı.
#SağlıkBoyun düzleşmesi ve boyun fıtığının belirtilerinin birbirine çok yakın olabildiğine dikkat çekerek 10 kişiden 7’sinin hayatının belli döneminde boyun ağrısı yaşadığını dile getiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yaltırık, her boyun ağrısının boyun fıtığına işaret etmediğini ve ağrının kaynağının tek başına boyun düzleşmesi olabileceğini söyledi.
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi UzmanıBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Doğan, teknolojinin gelişmesi, cep telefonları ve bilgisayar kullanımının artması nedeniyle boyun düzleşmesi rahatsızlığının arttığını söyleyerek "Maalesef teknoloji boynumuzu öne doğru eğdi" dedi.
#Boyun DüzleşmesiSaatlerce bilgisayar başında aynı pozisyonda oturmanın ve cep telefonundan mesajlaşmanın 12-25 yaş arası gençlerde teknoboyun ve teknoparmak adlı iki yeni hastalığa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Murat Ulaşlı, “Kambur bir nesil geliyor” uyarısında bulundu.
#Z KuşağıBEYİN sinir cerrahisi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Korkmaz, cep telefonu kullanırken sabit pozisyonda aşağı doğru bakmaktan veya konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya binen yükün arttığına dikkat çekti. Kas spazmlarının yanında disklerde bozulmaların da arttığını ifade eden Korkmaz, sürekli yorulan omurga alarm vermeye başladığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Korkmaz, teknolojiyi kullanırken boyun ve sırt sağlığını korunması için tavsiyelerde bulundu.
#1Hareketsizlik ve bilgisayar başında geçirilen uzun saatler nedeniyle pek çok kişide duruş bozukluğu ve bunun sonucunda da boyun düzleşmesi gibi omurga rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Peki boyun düzleşmesi nedir, neden olur? Boyun düzleşmesi belirtileri ve tedavisi...
#Boyun Düzleşmesi BelirtileriBaş dönmesi yani vertigo kelimesini bir hastalık tabiri olarak değerlendirmek doğru değildir. Vertigo bir semptomdur. Vertigoya yol açan birçok hastalık mevcuttur. Hayatı olumsuz anlamda etkileyen vertigo, farklı rahatsızlıklardan kaynaklanabilmektedir.
#VertigoKoronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı alınan tedbirler kapsamında çok uzun süredir evde kalan ve online eğitime devan eden çocuklarımız bu durumdan fiziksel ve ruhsal olarak olumsuz etkilenmektedir. Çocuklarımız parklarda, bahçelerde okulda koşuşturup oyunlar oynarken aldıkları enerjiyi harcayabiliyorlar ve aslında hareketsizliğe bağlı gelişebilen pek çok sağlık sorunundan da korunabilmekteydiler.
#Çocuklara EgzersizKökeni yüzyıllar öncesine dayanan manuel terapinin, genellikle boyun fıtığı, bel fıtığı, kas spazmı, kas gerginliği ağrılarını ve eklemlerdeki fonksiyonel bozuklukları gidermek için tercih edilen bir yöntem olduğunu söylen Osteopat Fizyoterapist Büşra Hussain, bu yöntemi anlatıyor.
#Manuel TerapiKökeni yüzyıllar öncesine dayanan manuel terapinin, genellikle boyun fıtığı, bel fıtığı, kas spazmı, kas gerginliği ağrılarını ve eklemlerdeki fonksiyonel bozuklukları gidermek için tercih edilen bir yöntem olduğunu söylen Osteopat Fizyoterapist Büşra Hussain, “Manuel terapi eklemlerdeki hareket kısıtlılığını düzeltir. Bel, boyun ve fıtık ağrılarında fayda sağlar. Manuel terapi ile omurga ağrılarına son verilebilir” dedi.
#Büşra HussainTelefon, tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında uzun süren hareketsiz yaşam erken yaşta boyun düzleşmesi, sırtta kamburluk, omurga ağrısı, bel fıtığı ve kireçlenmelere de sebebiyet verdi. Yanlış postür boyun, sırt, omuz, bel ve bacak ağrılarına neden olmaktadır. İnsanların yüzde 80'inden fazlasının hayatlarının bir döneminde bel ağrısı yaşamaktadır. Pandemide duruş bozukluğunun arttığını belirten Uzm. Dr. Narmin Ahmadli, koronavirüs pandemisi döneminde artan postür bozukluğuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#Duruş BozukluğuPandemide duruş bozukluğunun arttığını belirten Uzm. Dr. Narmin Ahmadli, "Telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında uzun süren hareketsiz yaşam erken yaşta boyun düzleşmesi, sırtta kamburluk, omurga ağrısı, bel fıtığı ve kireçlenmelere de sebebiyet verdi. Yanlış postür boyun, sırt, omuz, bel ve bacak ağrılarına neden olmaktadır. İnsanların yüzde 80'inden fazlasının hayatlarının bir döneminde bel ağrısı yaşamaktadır” dedi.
#Doğru PostürKlinik pilatesi kısaca omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik mat, reformer, cadillac gibi özel ekipmanlarla uygulanan pilates egzersiz programları olarak tanımlayabiliriz. Seanslar hastanın fiziksel değerlendirmesi sonrası programlanır ve kişinin fiziksel durumu ve ihtiyacına göre şekillenir, kişiye özeldir. Uzm. Fzt. Birgül Elmas Bodur tüm detayları sizler için anlattı.
#Klnik PilatesİZMİT'te fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde vücut ağrılarından kurtulmak isteyenlere ameliyatsız, iğnesiz ve ilaçsız bir tedavi yöntemi olan elle uygulanan manuel terapi yapılıyor. Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ahmet Dinç, manuel terapinin koronavirüs sürecine bağlı yaşanan hareketsizlik sonucu ortaya çıkan birçok omurga ve eklem problemlerinde etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.
#Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ahmet DinçYapılan araştırmalara göre kişilerin yüzden 85’nin hayatları boyunca mutlaka bir defa da olsa boyun problemi yaşayacaklarını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canberk Gül, toplumda çok sık görülen boyun ağrıları ile ilgili bilgiler verdi ve de boyun ağrılarının olmaması için tavsiyelerde bulundu.
#Boyun AğrılarıGelişen teknoloji ve hareketsiz yaşam tarzı sonucu ortaya çıkan ‘Boyun düzleşmesi’ çağımızın sağlık sorunları arasında yer alıyor. Boynun ‘C’ şeklindeki kıvrımının ‘I’ şekline dönüşmesiyle oluşan bu rahatsızlık, kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Pandemi sürecinde dijital bağımlılığın ve evden çalışma sisteminin artması ile bu sorunun da daha yaygın bir şekilde görüldüğünü dile getiren Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İmdat Özkul, “Bu bölgenin sağlıklı işlevi vücudumuz için de büyük önem taşıyor. Öyle ki boynumuzdan beyne giden damarlarda oluşan gerilme, beyne yeterince kan gitmemesine sebep olur. Bu durum baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık gibi birçok sağlık sorununu karşımıza çıkarabilir” ifadelerini kullandı.
#SağlıkTıbbın insanlık tarihi kadar eski ve klâsik uygulamalarından olan ellerden gelen şifa olarak adlandırılan ameliyatsız, iğnesiz ve ilaçsız tedavi yöntemi manuel terapi, sağlık sorunu yaşayan kişiler tarafından özellikle bu dönemde büyük ilgi görüyor. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Göksel Çelebi, çok eskilere dayanan bu yöntemi anlatıyor.
#Manuel TerapiBoyun düzleşmesi ve boyun fıtığının belirtilerinin birbirine çok yakın olabildiğine dikkat çekerek 10 kişiden 7’sinin hayatının belli döneminde boyun ağrısı yaşadığını dile getiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yaltırık, her boyun ağrısının boyun fıtığına işaret etmediğini ve ağrının kaynağının tek başına boyun düzleşmesi olabileceğini söyledi.
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi UzmanıNöral terapi; ağrı şikayetiyle başvuran hastalarda, otonom sinir sistemi bozuklukları olanlarda tedavi için etkili ve güçlü bir yöntemdir. Tedavide iyileşme mekanizmasını harekete geçiren bir enjeksiyon uygulanır. 19. yüzyılın başlarında yöntem oluşmaya başlamış ve gelişmiştir.
#Nörol TerapiKuru iğneleme tedavisi, tetik noktasının tedavisi için çok ince bir iğnenin deriden itildiği bir tedavidir. Tamamlayıcı tedavi olan kuru iğne tedavisi tetik noktayla ilişkili olan ve geniş bir alana yayılan ağrıya sebep veren gergin kas bantlarının gevşemesi için kullanılır. Bazen bu tetik noktalar günlük işleri yapmayı zorlaştırır çünkü alana her dokunulduğunda ağrı olur ve ağrı vücudun yakın bölgelerine yayılır.
#Kuru İğnelemeGün geçtikçe artan elektromanyetik kirlilik, vücutta negatif nötronların birikmesine yol açarken; bu durum bel, sırt, omuz ağrısı gibi birçok sağlık problemine neden olabiliyor. Ağrı ile mücadele konusunda son zamanlarda öne çıkan “Yüksek yoğunluklu manyetik alan tedavisi”, vücudun ağrılı bölgelerinin kısa sürede iyileşmesine olanak sağlıyor.
#Bel AğrısıBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Doğan, teknolojinin gelişmesi, cep telefonları ve bilgisayar kullanımının artması nedeniyle boyun düzleşmesi rahatsızlığının arttığını söyleyerek "Maalesef teknoloji boynumuzu öne doğru eğdi" dedi.
#Boyun Düzleşmesi