Protein, mineral ve vitamin deposu olan börülce özellikle Ege’de sıklıkla tüketilen bir besindir. Kışın kuru olarak tüketilen börülce, yazın ise taze halde pazar tezgahlarında ve market raflarında yerini alır. Peki, börülce nedir? Börülcenin faydaları neler? Börülce nasıl pişirilir?
#Börülce NedirBesin değeri bakımından oldukça zengin olan fava Ege bölgesine ait muhteşem mezeler arasında yer alıyor. MasyerChef ekranlarında yarışmacıların en iyisini yapmak için çalıştığı Ege usulü fava nasıl yapılır, nasıl kullanılır merak edenlere, işte MasterChef fava tarifi ve malzemeleri…
#FavaHemoglobin, solunum organından dokulara oksijen, dokulardan solunum organına ise karbondioksit ve proton taşıyan protein. Eritrositlerin içerisinde bulunur. Hemoglobin değeri yüksek veya düşük olması ise çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, hemoglobin normal değeri kaç olmalıdır? İşte hemoglobin düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri...
#SağlıkEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirBaklagiller, Fabaceae adı verilmiş durumda olan bir bitki ailesinin meyveleri yahut tohumları olan besin kaynaklarıdır. Dünya üzerinde bol miktarda tüketimi söz konusu olan ve zengin bir lif ve B vitamini kaynağı olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Baklagiller nelerdir ve isimleri nedir? Baklagiller protein mi ve faydaları konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
#BaklagilBeyaz ekmek yerine kepekli veya yulaflı ekmeği, pirinç yerine bulguru tercih edin. Öğünlerinizde bol salata, bir porsiyon pişmiş sebze ve kabuğuyla birlikte taze meyve olsun, haftada 3-4 porsiyon kuru baklagil yemeyi ihmal etmeyin. Bu sayede sofranız lif açısından çok zengin olur; daha uzun süre tok kalırsınız ve kan şekeri seviyeniz daha dengeli hale gelir.
#LifBeyaz eşya mağazalarında ve online platformlarda satışa çıkarılan derin dondurucu modelleri iki çeşittir. Sandık tipi dondurucuların yatay olanları çok az yer kapladığı için tercih ediliyor. Bu ürünlerde minimum 1, maksimum 3 sepet bulunmaktadır. En iyi ve en ucuz derin dondurucular hangileri? İşte, tüm detaylar.
#Derin Dondurucu ModelleriFava, Türk mutfağının en lezzetli zeytinyağı mezelerinden biri olarak sofralarımızda yer buluyor. Özellikle bezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi baklagillerle hazırlanan fava, doyurucu olmasının yanında protein bakımdan da oldukça zengin. Favayı sizler de ilk kez yapacaksanız, bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, fava nedir nasıl yapılır? İşte lezzetli ve pratik fava tarifi.
#Fava Nasıl YapılırYöresel bir yemek olan boraninin farklı uygulamaları mevcut. Genellikle ıspanak ve kabaktan yapılan boraninin içerisinde kimi zaman börülce, bulgur, pazı ya da taze fasulye yer alabiliyor. Patates borani de bu yemeğin bir çeşidi. Peki, borani tam olarak nedir, patates borani nasıl yapılır?
#Borani NedirMetabolik sendrom, modern çağın yeni hastalığı olarak adlandırılıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, şişmanlıkla beraber gelen bu hastalığı anlattı. Metabolik sendrom nedir? Metabolik sendrom nasıl kontrol altına alınır?
#Genel SağlıkAşure Günü için malzeme hazırlığı devam ediyor. İslam dininde ayrı bir yeri bulunan Muharrem ayının 10. gününde, çeşitli malzemeler kullanılarak yapılacak olan Aşure, bu günün anlamı dolayısıyla komşulara ve yakınlara dağıtılacak. Peki, İslam dininin vecibeleri arasında yer alan Aşure nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacak kişiler tarafından merakla araştırılan Aşure tarifi ve kullanılacak malzeme detayları
#Aşure GünüBüyük İskender’e, “Gölge etme başka ihsan istemez” diyen Diyonjen’i bile gölgeleyen, damarına basıldığında çelikleşen Çanakkale insanı şu sıralar bir “Gelin-Görümce” destanı yazıyor. Kıyı ya da Yalova Restoran’da lüfer, kalamar yumurtası, ahtapot ızgara, tereyağında karides, roka salata hayal ederken, her nedense kendimizi havaalanı yakınlarında bulduk öğlen öğlen. En iyisi lafı uzatmadan konuya dalalım.
#ÇanakkaleGümüşlük Limon Cafe. Ekmeğimi yumurtama daldırıyordum ki, Candan Aslanbay, “Ben de Yogi Dayıma, Akbük’e gittim” dedi. “Yogi Kazım, nereden senin dayın oluyor!” dedim. “Aaaaa” dedi, “O, benim kahramanımdır. O olmasa hayat boyu felçli kalacaktı bir bacağım...” Meğer 10 yaşında Candan’a yapılan bir iğne, siyatik sinirine denk geliyor ve ayağı bir anda hamur gibi oluyor, yürüyemez hale geliyor. Tedaviler, demir ayakkabılar, “Yürüyebilir ama ayağı sakat kalacak!” deniyor. İşte o noktada, öğretmenlik yapan Candan’ın annesi Hatice Aslanbay, rüyasında ellerini ona uzatmış ışıklar saçan bir adam görüyor... Şansa bakın ki, Yogi Kazım, gösteri yapmak için ertesi gün Hatice Aslanbay’ın çalıştığı okula geliyor. Yogi Kazım’ın rüyasında gördüğü adam olduğunu anlayınca bayılacak oluyor ve kızını kaptığı gibi ona getiriyor.