Çevresel tahriş edici maddelerden virüslere ve hamilelik hormonlarına kadar pek çok şey hamilelik sırasında boğaz yanmasına ya da ağrısına neden olabilir. Hamilelik sırasında boğaz yanması ile nasıl başa çıkılır detayları ile derledik.
Havaları soğuk seyrettiği kış mevsiminde pek çok kişinin etkilendiği bir sorun olan özellikle tek taraflı bademcik şişmesi, çocukların yanı sıra yetişkinlerde de sıklıkla görülebilen bir problem. Zaman zaman kulak ağrısı da yapan, sabahları veya alerjik boğaz yani bademcik şişmesine nelerin iyi geleceği, bu sorunun neden olduğu ve nasıl belli olacağı da araştırılıyor. Peki, bademcik (boğaz) şişmesine ne iyi gelir, evde nasıl geçer? Bademcik şişmesi neden olur? İşte, bademcik şişmesi belirtileri ve merak edilenler...
#Bademcik ŞişmesiHavaların ani soğuması ve kış ayları, boğaz yanmalarına neden olan en büyük etkenlerdir. Bunun yanında yaz aylarında hava değişimi de boğaz yanması sorunlarının artmasına sebep gösterilir. Boğaz yanması ve öksürük şikayetleri olan pek çok kişi de bu soruna evde doğal yollara çözüm bulmak adına araştırma yapıyor. Peki, boğaz yanmasına ne iyi gelir? Boğaz yanması neden olur, nasıl geçer? İşte bitkisel yollarla boğaz yanmasına iyi gelen kesin çözüm yolları...
#Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir?İş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#SağlıkBurun sızlaması en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından bir tanesidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak burun sızlaması yaşanabilir. Burun sızlaması şikayeti yaşayan kişiler burun sızlamasının nasıl geçeceğine dair araştırma yaparak doğal bitkisel çözümleri araştırmaktadırlar. Son günlerde burun sızlaması ile ilgili araştırmalar da aynı doğrultuda artmıştır. Peki, burun sızlaması neden olur? Burun sızlamasına ne iyi gelir? Burun sızlaması ve yanması ne anlama gelir detayları ile derledik.
#Burun SızlamasıFarenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitTek taraflı ve alerjik burun tıkanıklığı mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen bir problemdir. Ayrıca burun eti ve geniz etinde bazı faktörlerin ardından yaşanan şişmeler de burun tıkanıklığının nedenlerinden biridir. Bunun yanında pek fazla karşılaşılmadık bir durum olsa da psikolojik nedenler burun tıkanıklığına sebebiyet verebilir. Bunların sonucu olarak burun tıkanıklığı kişilerde olarak baş ağrısı şikayetlerini beraberinde getirir. Peki burun tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer, burun tıkanıklığı nasıl açılır? İşte, tek taraflı ve alerjik burun tıkanıklığının nedenleri.
#Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?Yaklaşan yaz ayları ve açılmaya başlayan deniz, havuz sezonuyla birlikte, formda kalmayı ve aynı zamanda zinde olmayı isteyenler, limonlu su zayıflatır mı, gece yatmadan ve sabah aç karnına su içmek ne işe yarar gibi soruların yanıtlarını arıyor. Cilde, böbreklere, kolesterole hatta saça pek çok faydası olan limonlu suyun aslında göründüğünden çok daha fazla faydası var. İşte limon suyu nasıl içilir, faydalı mıdır, zararları nelerdir diye merak ediyorsanız, gelin anlatıyoruz…
#Limonlu SuMevsim geçişinin yaşandığı bahar aylarında boğaz ağrısından yakınan insan sayısı hayli fazla.Boğaz ağrısı ile tahrişin neden olduğu; yutkunma, yemek yeme ve konuşma güçlüğü yüzünden de yaşam kalitesi oldukça olumsuz etkileniyor. Neyse ki üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gelişen boğaz ağrısından korunmak çok da zor değil!
#Hamilelikte Boğaz AğrısıSabırla bekler, sonunda aile, akraba ve arkadaş çevremizle, en leziz, çeşit çeşit yemeklerin dizildiği iftar sofrası etrafında toplanırız. Ama çoğu kez fazla ve hızlıca yanlış şeyleri yiyoruz. Üstelik bunu yatmadan önce yapıyoruz. Bu nedenle midedeki sinsi yanma çok geçmeden kendini hissettiriyor. Özel önlemlerle ramazanda mide yanmasını önleyebilirsiniz.
#AlmanyaAlerjik tepkilerimizin, yanıtlarımızın sorumlusu bağışıklık sistemimizdir. Tıpkı bakterilere ya da virüslere karşı geliştirdiği saldırı yöntemlerinin benzerlerini bazı maddelere, örneğin polenlere, tozlara, kimyasallara veya gıdalara karşı da oluşturup vücudumuzu korumaya çalışır.
İlkbahar, alerjik sorunların en çok görüldüğü dönemdir. Doğanın uyanışı ve üretime geçişi, bazılarının bu güzelim bahar günlerini öksürük, aksırıkla, burun tıkanıklıkları ya da nefes darlıklarıyla geçirmesine, olur olmaz kaşıntılar ve cilt döküntüleriyle uğraşmasına yol açabilir.
Çiçek polenlerinin de etkisiyle ilkbaharın alerjik sorunların en çok görüldüğü mevsim olması, alerjisi olanlar için ciddi bir şanssızlık. Keyifli bahar günlerini öksürük, aksırık, göz sulanmaları ya da nefes darlıklarıyla geçirmeyi, olur olmaz kaşıntılar ve cilt döküntüleriyle uğraşmayı istemiyorsanız bu yazıyı okumanızda fayda var