Bodrum’daki dengeler geçen yıllara göre değişti. ‘Bitti’ denilen Türkbükü küllerinden doğdu. Bodrum’un kalbi Yalıkavak’ta atmaya başladı. Gün plajlarda başlıyor, akşamüstü partileriyle devam ediyor. Yalıkavak’taki Palmarina’da yemek ve dondurma keyfinden sonra adres gece kulüpleri. İşte Bodrum’un ‘en iyi happy hour’ları’, ‘sezonun gözde mekânları’, ‘müzik türleri’, ‘kitlelerin tercihleri’...
#Bodrum‘Sabaha karşı’ kontenjanında Çeşme’de Otto’nun yıldızı parladı, ensesinde atbaşı Propaganda var, zararlı çıkıp nal toplayan Riders. Akşamüstü partilerinde Bodrum’un Kuum’u varsa artık Çeşme’nin de Flyinn’i var. Plaj lezzetleriyse tencereye girmiş durumda, varsa yoksa ‘ana’lara, ‘abla’lara taşınılıyor.
#BodrumBU hafta sizler için Türkbükü dosyasını açtık. Masmavi deniziyle ve ardı ardına açılan sosyetik mekanlarıyla seneler önce beach club kavramını hayatımıza sokan, açıklarında birbirinden gösterişli yerli-yabancı teknelerin demir attığı ve Bodrum’da eğlence denilince ilk akla gelen yerlerden olan Türkbükü, zaman içinde bu hızlı ivme gösteren yükseliş devrinden duraklama dönemine geçti. Bunda her yıl yaz başında haberleri yapılan astronomik lahmacun ve şezlong fiyatları ile yaratılan sansasyonlar kadar, kalıcı olamayan, tek sezonluk mekanlar da etkili oldu. Üzerine bir de geçtiğimiz yıl yapımı aylarca süren ve esnafın oldukça zor durumda kalmasına sebep olan altyapı çalışmaları ve sonrasında biraz aceleye getirildiğini düşündüren ve Türkbükü’ne yakıştıramadığımız beton yol da eklenince eski günlerini arar olmuştu. Ancak bu sezon açılan kaliteli mekanların yanı sıra eski mekanların da birçoğu kendini yeniledi. ‘Miam’ ve ‘Garos’ gibi klasiklerin başını çektiği eğlence mekanlarının özellikle ünlü sanatçıların canlı performanslarıyla tekrar eski günlerini yakaladığını söyleyebiliriz. Türkbükü’nden bu hafta sizin için seçtiklerimizi keyifle okumanız dileğiyle...
#1Muğla'nın Bodrum ilçesindeki maki yangınında 50 dönüm alan zarar gördü. Uyuşturucu madde kullandıktan sonra makilikte yangın çıkararak denize kaçan şahıs ise boğulma tehlikesi geçirdi. Şüpheliyi bir teknedeki vatandaşlar yakalayıp polise teslim etti.
#MuğlaMuğla'nın Bodrum ilçesindeki maki yangınında 50 dönüm alan zarar gördü. Uyuşturucu madde kullandıktan sonra makilikte yangın çıkararak denize kaçan şahıs ise boğulma tehlikesi geçirdi. Şüpheliyi bir teknedeki vatandaşlar yakalayıp polise teslim etti.
#MuğlaMuğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkıp ormana sıçrayan 160 hektar alanın zarar gördüğü yangınla ilgili Mahmut Dilbaz (47), gözaltına alındı. Yangının, otomobilinin içerisinden yol kenarına attığı torpil nedeniyle çıktığı belirlenen Dilbaz, tutuklandı.
#MuğlaMuğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkıp ormana sıçrayan 160 hektar alanın zarar gördüğü yangınla ilgili Mahmut Dilbaz (47), gözaltına alındı. Yangının, otomobilinin içerisinden yol kenarına attığı torpil nedeniyle çıktığı belirlenen Dilbaz, tutuklandı. Mahmut Dilbaz'ın evinde ve bahçesinde yapılan aramada ise torpil parçaları bulundu.
#MuğlaZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#KahvaltıAkdeniz’in en güzel kıyılarına sahip Fethiye, son yıllarda mutfak konusunda da atılım içinde. İklimin ve denizin getirdiği bereketin sofralara yansımasındaysa kadınlar önemli bir rol üstlenmiş durumda. Madem bu hafta Fethiye’deyiz, ben de sizlere Fethiye’de yaptıkları işlere bayıldığım üç girişimci kadından bahsedeceğim...
#HürriyetMUĞLA'nın 9 ilçesinde 15 gün süren yangının ardından 52 bin hektar alanda doğa kendini yeniliyor. Kızılçam ağaçlarının diplerinin yeşermesini fotoğraflayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, "Yanan alanlarda toprak içinde bulunan birçok otsu bitkiye ait tohumlar çimlenmiş, çiçeklenmiş. Toprak altındaki kısımları yanmadan maki türlerine ait sürgünler hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor" dedi.
#Muğla