Kolesterol özellikle belirli yaşlardan sonra hemen hemen herkesin yaşadığı rahatsızlıklardan birisidir. VLDL kolesterol insan sağlığı için normal değerlerde olması oldukça önemlidir. Bu sebeple değerlerin ölçülmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Peki, VLDL Kolesterol nedir? VLDL Kolesterol değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
#VLDL Kolesterol NedirErgenlik dönemindeki gelişimi tamamlamak için hem kadınlar hem de erkekler bazı hormonlara ihtiyaç duyar. Bu hormonlardan birisi de FSH hormonudur. FSH hormonu kadınlarda yumurtalıklar için gerekli olan bir hormonken erkeklerde ise testislerin görevini yerine getirmesi için önemli bir hormondur. Bu yazımızda sizler için FSH hormonu nedir? FSH hormonu değerleri nelerdir? Bu hormonun düşük ya da yüksek çıkmasının nedenleri nelerdir? Gibi soruların cevaplarını derledik.
#FSH Hormonu NedirVücuttaki organların sağlıklı bir şekilde çalışması insanların günlük hayattaki konforunu doğrudan etkilemektedir. Herhangi bir hastalık söz konusu olduğunda bu durumdan birden fazla organ zarar görebilmektedir. İnsan vücudunda Abdomen olarak belirtilen bölüm çeşitli organları içinde bulunduran bir alan olarak ele alınmaktadır. Peki, Abdomen anatomisi nedir? Abdomen neresidir? Tıpta ne anlama gelir? İşte, Abdomen anatomisi hakkında detayları derledik.
#AbdomenHem sağlık alanında hem de vücut geliştirme konusunda belli başlı bazı kelimeler ön plana çıkar. Bu kelimeler içerisinde özellikle abdomen çok sık duyulan sözcükler içerisinde yer alıyor. Bir gün abdomen nedir, kesitleri nelerdir? Üst ve alt abdomen BY bulgusu nedir tüm detayları ile derledik.
#AbdomenAbdomen birçok kişi tarafından anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle tıp alanında oldukça fazla kullanılması nedeniyle birçok kişinin araştırdığı kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Abdomen ne demek siz de öğrenebilir ve bu konuyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Abdomen ne demek, vücudun neresi? Abdomen us üst neden çekilir detaylı bir şekilde derledik.
#Abdomen Ne DemekOtoimmün bağışıklıkla yakından ilişkilidir. Buradaki bir rahatsızlık ya da bozulmada birçok hastalık ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıklar bireylerin yaşamlarını olumsuz etkilemekte ve yaşam standartlarını aşağıya çekmektedir. Bundan dolayı insanlar, özellikle hastalık öncesi bilgi edinmek amacıyla arayış içinde olmaktadır. Bunun başında da otoimmün nedir sorusu gelmektedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkAdrenal yetmezlik olarak da adlandırılan Addison hastalığı, vücudunuz belirli hormonları yeterince üretmediğinde ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Tüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen addison hastalığı tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebilir. Peki addison hastalığı nedir, neden olur? İşte addison hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#Addison HastalığıEskişehir'de yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye giden Ayşen Bozkurt'a kalp krizi geçirdiği sanılarak iki kez anjiyo yapıldı ancak Bozkurt'un böbrek ile böbrek üstü bezi arasında 6 santimlik 'paraganglioma' adlı kitle olduğu tespit edildi. Üroloji Uzmanı Dr. Coşkun Kaya milyonda bir görülen kitlenin yüksek tansiyona neden olduğunu belirtti.
#Ameliyatİnme, kalp krizi, aort anevrizmaları gibi sorunlara neden olan hipertansiyon, tüm dünyada yaygın olarak görülen kronik hastalıkların başında geliyor. Yüksek tansiyonun önemli sebeplerinden biri de böbrek üstü bezleri tarafından aldosteron hormonunun aşırı miktarda salgılanması olarak gösteriliyor. Peki Aldosteron nedir, ne işe yarar? Aldosteron yüksekliği neden olur? Aldosteron fazlalığına dikkat!
#Aldosteron HormonuEndokrin sistem, vücuttaki iç dengeyi düzenleyen iç salgı bezlerinden oluşur. Bu bezlerin isimleri sırasıyla, hipofiz, timus, böbrek üstü bezi, paratiroidler ve tiroit bezidir. İç salgı bezleri erkeklerin sol, kadınların sağ tarafında yer alır. Endokrin sisteminde yer alan organları ve hastalıkları nelerdir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.
#Endokrin Sistem Nedir?ANTALYA Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvuran Gülay Çolak'ın (58) her iki böbrek üstü bezinde bulunan kitleler, robotik ve kapalı yöntemle yapılan ameliyatla alındı. Türkiye'de ilk, dünyada 3'üncü kez yapılan ameliyat, Demirören Haber Ajansı tarafından görüntülendi.
#AntalyaDenetleyici ve düzenleyici sistemler vücudumuzda bulunan diğer sistemlerin uyumuna ve düzenli, aynı zamanda sorunsuz çalışması için görev üstlenir. Şimdi Denetleyici ve düzenleyici sistemlerin ne olduğunu öğreneceğiz. İşte 6. sınıf fen bilgisi denetleyici ve düzenleyici sistemler konu anlatımı.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Denetleyici Ve Düzenleyici Sistemler Konu AnlatımıErgenlik dönemi fiziksel ve hormonal olarak çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecidir. Ergenlikte hormonal değişim ile birlikte sekonder cinsel özelliklerin belirginleşmesi, vücut yağ dağılımın değişimi, boy uzamasında sıçrama ile yetişkin boya ulaşma, erkek ve kızlarda fertilite kazanımı olur.
#Erken ErgenlikSağlıksız besinler, yetersiz uyku, stres ve hareketsiz bir yaşam, metabolizmanın işleyişini aksatarak hastalıklara yol açabiliyor. Kaygılarla dolu bir yaşam da yine mutsuzluk ve depresyona neden olarak sağlığı olumsuz etkiliyor. Endokrin ve Metabolizma Bölümünden Doç. Dr. Gökhan Özışık, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Sağlıklı HayatKaraciğerim sağlam mı? Bu soruya yanıt ararken en sık başvurulan testlerden biri de Gamma Glutamil Transferaz... Yani GGT enziminin ölçülmesi... Oysa, GGT sadece karaciğer fonksiyonlarını tarama, değerlendirme veya talepte kullanılması gereken bir karaciğer enzimi değil. Normal sınırlardaki hafif yükselmelerinin bile ciddiye alınması gereken bir toksin yükünün, bir karaciğer yetersizliğinin, bir glutatyon açlığının da ilk bulgularındandır.
#Osman MüftüoğluEbeveynlerin, çocuklarının gelişim süreçleriyle alakalı en çok endişe ettikleri konuların başında erken ergenlik geliyor. Hormon içerikli gıdalarla sağlıksız bir şekilde beslenme, kimyasallara maruz kalma gibi etkenler sebebiyle ergenliğe girme yaşında düşüş yaşanırken, bu durum çocukların gelişimi üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Nesibe Andıran, erken ergenlikle ilgili önemli bilgiler verdi.
#Erken ErgenlikÜlkemizde en sık uygulanan estetik işlemlerden olan, istenmeyen tüylerden kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kurtulmayı sağlayan lazer epilasyonun, dikkatlice yapılması ve herkese uygulanmaması gerekiyor. Peki, lazer epilasyon nedir? Lazer epilasyon nasıl yapılır? İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgiler ışığında lazer epilasyon hakkında merak edilen detaylar...
#Lazer Epilasyon Nedir?Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Endokrin Uzmanı Prof. Dr. Nesibe Andıran, adrenal bezlere ait hastalıkların çocuklarda adrenal yetmezlik ve kriz, gelişme bozuklukları ve erken ergenliğe sebep olabileceğini söyleyerek, adrenal bezlerle ilgili problemi olan çocukların mutlaka çocuk endokrin uzmanları tarafından değerlendirilmesi ve izlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
#Cushing Sendromu