Ürik asit hiperürsemi tıpta çok karşılaşılan bir kavramdır. İnsanların sağlığı açısından ürik asit hiperürsemi değerleri çok önemlidir. Peki ürik asit hiperürsemi nedir? Ürik asit hiperürsemi değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere ürik asit hiperürsemi hakkında merak edilenleri inceledik.
#Ürik Asit Hiperürsemi Nedir‘Su’ deyip geçmeyin. Hayati olmasının ötesinde içindeki minerallerin vücut tarafından kolay emilmesi nedeniyle biyoyararlılığı en yüksek olan sıvı... Ben de bu hafta, geçen gün kutlanan Dünya Su Günü vesilesiyle beslenmede son derece önemli olan ve peşine düşülecek en kıymetli kaynak sularımızı yazdım.
#GeziGünümüzde böbreklerde pek çok hastalık görülür. Bu hastalıklardan birisi de pyelonefrit hastalığıdır. Böbrek enfeksiyonu şeklinde de bilinen bu hastalık, günümüzde pek çok kişide araştırılması gereken ve görülen hastalıklar arasında yer alır. Böbrek enfeksiyonu hastalığının tıptaki ismi ise, pyelonefrit hastalığı olarak bilinir. Pyelonefrit nedir, belirtileri nelerdir sizler için derledik.
Böbrek taşının tüm dünyada yaygın görülen bir rahatsızlık olduğunu belirten İzmir Özel Sağlık Hastanesi Üroloji Birimi Uzmanı Opr. Dr. Emir Akıncıoğlu yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının en az metabolik hastalıklar ve kalıtımsal sebepler kadar etkili olduğunu söyledi. Dr. Akıncıoğlu, ‘su’ başta olmak üzere sıvı tüketim miktarlarının artırılması gerektiğine kaydetti.
#İzmirEskişehir'de 16 yaşındaki öğrenci Demiralp Uğurlu, böbrek taşı rahatsızlığı yaşayan babasına önerilen geleneksel yöntemlerin doğruluğunu araştırırken geliştirdiği projeyle, geçen ay Paraguay'da düzenlenen "Fecitec Girasoles Science Fair 2018"in (Bilim Fuarı) "tıp ve sağlık" kategorisinde dünya ikinciliği elde etmenin sevincini yaşıyor.
#Demiralp UğurluEskişehir'de 16 yaşındaki öğrenci Demiralp Uğurlu, böbrek taşı rahatsızlığı yaşayan babasına önerilen geleneksel yöntemlerin doğruluğunu araştırırken geliştirdiği projeyle, geçen ay Paraguay'da düzenlenen "Fecitec Girasoles Science Fair 2018"in (Bilim Fuarı) "tıp ve sağlık" kategorisinde dünya ikinciliği elde etmenin sevincini yaşıyor.
#Bilim- Samsun'un Havza ilçesi Doğançayır Mahallesi'nde 100 yıldan beri şifa dağıttığına inanılan su, böbrek taşı düşürdüğü inancıyla Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin akınına uğruyor - Mahalle muhtarı Alnıdelik: "Gerçekten bu suyu kullanıp faydasını gören var. Hafta sonu bu sudan almak için günde 15 - 20 araba geliyor köyümüze"
Türkiye’nin tüm denizlerinde görülen eşkina balığı, beyninin her iki tarafındaki beyaz taşların böbreklerdeki taşı düşürdüğü gerekçesiyle avlanıyor. Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, balık türünün Akdeniz’deki neslinin tehlike altına girdiğini söyledi. Prof. Dr. Selçuk Yücel ise bilimsel bir bulgu olmadığını, ancak kullandığı için taş düşürenleri duyduklarını kaydetti.
Tekfenbank’ın yüzde 70 hissesinin Yunanlı EFG Eurobank’a satışı konusunda BDDK’da çıkan kriz, dün doruğa ulaştı. Satışa ilişkin onay yazısına "hayır" oyu veren iki kurul üyesinden sonra, dün de diğer üye Kemal Çevik "Böbrek taşı rahatsızlığı" gerekçesiyle katılamayacağını bildirdi. Bunun üzerine saat 11.00’de planlanan toplantıda Tekfenbank konusu gündeme alınmadı.
Tuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzKöpeklerle iletişimimizde bir sorun yok gibi. Bağlılıkları ve sundukları sevgiyle memnun etmemizi beklemeden zaten bizi seviyorlar. Ama kedilerde durum biraz farklı. Sürekli memnun edilmesi gereken ama bir yandan kaşı havada etrafı süzen misafir gibi davranabiliyorlar. Haliyle onları nasıl memnun edeceğimizi bilim insanlarına sormak iyi bir fikir.
#Köpek