biyokaçakçılık haberleri sayfasında biyokaçakçılık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 58 biyokaçakçılık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
DOĞA ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından biyoçeşitliğe dikkat çekmek ve biyokaçakçılığı önlemek amacıyla panel düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, çevrenin ve tabiatın Batı düşüncesinin her şeye hakim olma isteğinden yok edildiğini söyledi.
#ManisaOrman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, son 5 yılda, 53 olayda 101 'biyokaçakçı' yakaladı. Bu kişiler hakkında 2 milyon 615 bin lira idari yaptırım kararında bulunuldu. Biyokaçakçıların gözdesi ise orkide ve diğer yumrulu, soğanlı bitki türleri.
#BiyokaçakçılıkMUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Şube Müdürlüğü tarafından ’Biyokaçakçılıkla Mücadele’ semineri düzenlendi. Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Mehmet Uzuner, biyokaçakçılığın biyo zenginliğin azalması anlamına geldiğini söyleyerek el birliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.
#MuğlaTürkiye'de 2007-2022 yılları arasında toplam 87 biyokaçakçılık olayı yaşandı. Dünyanın birçok ülkesinden gelen bitki ve hayvan kaçakçıları, yurt dışına en çok kelebek ve böcek kaçırmak istedi. Gümüşhane'de Çek Cumhuriyeti, Japonya, Almanya, Romanya, İsveç, İtalya, Macaristan vatandaşı şüpheliler 5 biyokaçakçılık olayında kelebek ve diğer böcekler ve bitki türlerini ülkeden çıkarmaya çalışırken yakalandı.
#AnkaraTARIM ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince, 2007 yılından bugüne 21 farklı ülkeden Türkiye'ye gelerek biyokaçakçılık yapmaya çalışan 156 kişiye 5,6 milyon TL idari para cezası uygulandı.
#Ankaraİklim değişikliği, nüfus yoğunluğu, salgınlar, teknoloji ve sanayinin etkileri kıtlık riskini de beraberinde getirirken tohumlar günümüzde hayati önem taşıyor. Ben de Türkiye Tohum Gen Bankası’na girip tohumların parmak iziyle girilen özel depo alanına konulmasına kadar yaşanan süreci izledim, toplanan binlerce bitki örneğini gördüm...
#TohumGeçen günlerde yasadışı yollarla Türkiye’ye sokulan lama, maymun, devekuşu, flamingo ve karakulak gibi çok sayıda hayvan ele geçirildi. Biz de hem şaşkınlıktan hem meraktan operasyona imza atan Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü’ne ulaştık. Ne de olsa onların görevi tüm bu canlıları bulup kurtarmak.
#GazetehaberleriÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde insan sağlığını korumanın yolunun, çevreyi, doğal alanları ve tabiat varlıklarını korumaktan geçtiğini söyledi.
#Murat KurumGÜMÜŞHANE’nin Torul ilçesinde kelebek toplayan İtalyan uyruklu Alessandro Floriani ve Macar uyruklu Balazs Benedek, biyokaçakçılık suçlamasıyla yakalandı. 700 adet kelebeğe el konulurken, haklarında soruşturma başlatılan şüphelilere, toplamda 120 bin 326 TL para cezası kesildi
#GümüşhaneBir zamanlar dağı, taşı, toprağı çiçekler açan Türkiye’de bitki türleri hızla tükeniyor. Baharın müjdecisi çiçekler yapılaşma, orman yangınları, bilinçsiz çevre düzenlemeleri, biyokaçakçılık yüzünden tek tek yok oluyor. Kimileri insanların olmadığı alanlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Riva sığırkuyruğu, Kilyos düğmesi, Kilyos moru, Kadıköy çiğdemi yok olma tehdidi altında. Uzmanlar uyarıyor: Bitkilerin en büyük düşmanı yapılaşma. Ormanlar ve doğal alanların, ‘tabiat parkı’ adı altında piknik alanına dönüştürülmesi ve beton zeminlerin kullanılması bitki türleri açısından risk. Endemik bitki türlerini koruyabilmek için öncelikle bu türlerin doğal yaşam alanlarının korunması gerek.
#DoğaKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#Alaçatı Ot FestivaliKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#Alaçatı- Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İncekara: - "Endemik bitkileri bu korsanlar kendi ülkelerine götürüp, benzer iklim şartlarında yetiştiriyor. İlla doğada olması gerekmiyor. Laboratuvar şartlarında da bunları yetiştirip ticari ürüne dönüştürebiliyorlar. Ters lalede böyle oldu nitekim. Çünkü bu başka ülkelere götürüldüğünde, oralarda yaygınlaştırıldığında artık endemik bitki olmaktan çıkıyor"
DOĞA ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından biyoçeşitliğe dikkat çekmek ve biyokaçakçılığı önlemek amacıyla panel düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, çevrenin ve tabiatın Batı düşüncesinin her şeye hakim olma isteğinden yok edildiğini söyledi.
#Manisa