Bazı yiyecekler masum bir atıştırmalık olarak belirtilse de özellikle diyet yapan yada kilosuna dikkat eden kişiler tarafından tüketilmemesi gereken gıdalar olarak belirtilmektedir. Bisküvi de bu gıdalardan biri olmaktadır. Çeşitli formlarda hazırlanan bisküviler herkes tarafından sevilen bir atıştırmalık olarak ifade edilmektedir. Ancak içerisinde yer alan besinler göz önüne alındığında dikkatli tüketilmesi gereken gıdaların başında gelmektedir. Peki, bisküvi kilo aldırır mı? Yulaflı, form, kremalı, lifli, tam buğday ve diyet bisküvi yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamSağlıklı ve dengeli beslenerek kilo vermek isteyen yada formuna dikkat edenlerin yemekten kaçındıkları besin maddeleri bulunmaktadır. Bu besin maddelerinin ortak özelliği hiçbir besleyici özelliğinin olmamasının yanında yüksek kalori değerine sahip olan gıdalar olarak belirtilmektedir. Lokumda bu gıdalar arasında yer almaktadır. kalori değeri yüksek olan lokuma diyet listelerinde rastlamak mümkün olmamaktadır. Peki, lokum kilo aldırır mı? Cevizli, güllü ve fıstıklı 1 adet bisküvi arası lokum yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamŞu kesin: “Fazla kilolu” olmak önemli bir sorun. “Obezite” çok mühim bir hastalık. “Kilo konusu”nun “estetik” veya “görsel” bir sorun, bir “hafifleme” tutkusu, bir “incelik” duygusu olmanın dışında “mühim” başka anlamları var. Ve şunu asla unutmayalım: Obezite dünyanın en yaygın hastalığı. İnsanlığın karşılaştığı en büyük “salgın hastalık” da “obezite” ve “fazla kilolu” olma hali. O halde sorunun cevabı net ve açık: Yeni bin yılın sağlık tehditlerinin ilk sırasında obezite var.
#Osman MüftüoğluGeleneksel tıbbın o ünlü ‘Hastalık yok, hasta vardır’ deyiminin en geçerli olduğu sağlık sorunlarından biri hipoglisemidir... Aslında, ‘Herkesin hipoglisemisi, hipoglisemik seviyesi ve hipoglisemi ile ilişkili sorunları, şikâyetleri o kişiye özgüdür’. Peki hipoglisemi hastası mıyız? Bunu nasıl anlarız? Tedavisi ne? Buyrun...
Vanderbilt Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırma, "popüler diyet programlarını uygulayan hastalarda bir süre sonra ümitsizlik hissi, yorgunluk, uyku bozuklukları ve aşırı karbonhidrat tüketmeyle karakterli (şekerli, unlu gıdalar yemeye istek duymak) depresif bir ruh halinin oluştuğunu" gösterdi.