GeriSağlıklı Yaşam Bisküvi kilo aldırır mı? yulaflı, form, kremalı, lifli, tam buğday ve diyet bisküvi yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bisküvi kilo aldırır mı? yulaflı, form, kremalı, lifli, tam buğday ve diyet bisküvi yemek kilo yapar mı

Bisküvi kilo aldırır mı? yulaflı, form, kremalı, lifli, tam buğday ve diyet bisküvi yemek kilo yapar mı

"Bazı yiyecekler masum bir atıştırmalık olarak belirtilse de özellikle diyet yapan yada kilosuna dikkat eden kişiler tarafından tüketilmemesi gereken gıdalar olarak belirtilmektedir. Bisküvi de bu gıdalardan biri olmaktadır. Çeşitli formlarda hazırlanan bisküviler herkes tarafından sevilen bir atıştırmalık olarak ifade edilmektedir. Ancak içerisinde yer alan besinler göz önüne alındığında dikkatli tüketilmesi gereken gıdaların başında gelmektedir. Peki, bisküvi kilo aldırır mı? Yulaflı, form, kremalı, lifli, tam buğday ve diyet bisküvi yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Bisküvi içinde yer alan karbonhidrat, şeker yada tuz bakımından zengin olan bir atıştırmalık olarak kabul edilmektedir.

 Bisküvi Kilo Aldırır mı?

 Bisküviler kalorisi yüksek olan gıdalar arasında yer almaktadır. Besleyici değerleri oldukça düşük olarak ifade edilmektedir. Bu nedenle bisküvi tüketmek tok kalma süresinin artmasına destek olmamaktadır. Bu durumun aksine kişilerin kısa sürede acıkmalarına neden olmaktadır. Özellikle içinde yağ ve şeker oranının fazla olduğu bisküviler kilo almayı kolaylaştırmaktadır. Bisküviler vücudun kısa zaman içinde yağlanmasını sağlamaktadır. Rengarenk ambalajlarda tüketicilere sunulan bisküviler insanları cezbetmektedir.

 Diyet yapan kişiler diyet listelerine bisküvi eklemek istiyorlarsa eklenecek bisküvinin şeker ve yağ oranının oldukça düşük olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Karbonhidrat vücudun ihtiyacı olan bir besin maddesi olmaktadır. Bu durumdan hareketle karbonhidratın doğru bir şekilde tüketilmesi kilo verme sürecine yardım etmektedir. Diyet listelerine eklenen şekersiz ve tuzsuz bisküvilerle bol yeşillik ve meyve tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

 Diyette bisküvi tüketmek isteyen kişilerin bisküvinin içinde yer alan maddelere dikkat etmesi gerekmektedir. Bisküvi karbonhidrattan meydana geldiği için akşam saatlerinde değil de gündüz vaktinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kalp ve şeker gibi kronik rahatsızlığa sahip olan kişilerin bisküvi yerine bol meyve ve sebze yenmesi tavsiye edilmektedir.

 Yulaflı, Form, Kremalı, Lifli, Tam Buğday ve Diyet Bisküvi Yemek Kilo Yapar mı?

 Sağlıklı beslenmeye önem veren ya da diyet yapan kişiler bisküvi tüketmek istediklerinde tercihlerini bitkisel yağdan yapılmış yulaf ve tam buğday unu içeren çeşitlerden yana kullanmaları gerekmektedir. Aksi taktirde bisküvi yiyerek diyet yapmak mümkün olmamaktadır. Özellikle yulaflı bisküvilerin tokluk süresini uzattığı belirtilmektedir. Tam buğday unu kullanarak yapılan bisküvilerde beyaz un kullanarak yapılanlara göre daha düşük kaloride olmaktadır.

 Diyet sırasında yulaf ve tam tahıllı az yağlı bisküvilerin yoğurt, süt ve bol su ile alınması önerilmektedir. Ancak bu durumun uzun zaman devam ettirilmemesi arada bir kaçamak olarak diyete uygun bisküvilerin tüketilmesi gerekmektedir. Diyet sırasında beyaz undan yapılan ve içinde yüksek miktarda şeker bulunan bisküvilerin yenilmemesi gerekmektedir. Aksi taktirde bisküvi tüketmek kilo alımını hızlandırarak zaman kaybına neden olmaktadır.

 Uzmanlara göre diyet listelerinde bisküvilerin bulunmasına gerek duyulmamaktadır. Çünkü bisküviler bir vitamin ve mineral değeri olmayan gıdalar arasında yer almaktadır.

 

False