İngiltere’de yer alan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), salgın hastalıklara hazırlıksız yakalanmamak için dünyadaki salgın tehditlerini sürekli olarak izliyor. Koronavirüs dışında en tehlikeli salgın hastalıklar arasında listenin başında Ebola ve Nipah başı çekiyor olsa da bulaşıcı hastalık uzmanları, küresel ısınma arttıkça bazı ‘mantarların’ daha yüksek sıcaklıklara dayanacak şekilde adapte olacağını öne sürüyor. Peki bir sonraki tehdit, virüslerden sonra mantarlar mı? Mercek altına aldık…
#MantarKullanılan un ne? Hamur ne kadar mayalanmış? Taş fırında mı pişiyor? Bu soruları sorduktan sonra Nappo’nun pizzasını değerlendirebiliriz. Çok başarılı buldum. Torinolu küçük üretici Bongiovanni’nin ununu kullanıyorlar. Bir pizzada sadece 0.1 gram maya var. Kenarları kabarık, ortası yumuşak. Peynir kalitesi iyi, domates ve reyhan kalitesi çok iyi.
#PizzaBilindiği gibi üremenin en kısa tanımı çoğalmadır. Üreme bitkilerde, hayvanlarda ve insanlarda gerçekleşmektedir. Fakat bu sayılan her canlı türünün birbirinden farklı tarzlarda üreme şekli olabilir. Tomurcuklanarak üremede bazı canlılarda görülen bir çoğalma şeklidir. Tomurcuklanarak üreme nedir, hangi canlılarda ve nasıl görülür, tomurcuklanarak üremenin özellikleri ve örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
#Tomurcuklanarak ÜremeEşeyli ve eşeysiz üreme biyolojinin konusu içinde yer almaktadır. Yeryüzünde canlılar iki şekilde üretmektedir. Bu üreme şekillerine ise eşeyli ve eşeysiz üreme denmektedir. Eşeyli ve eşeysiz üreme birbirinden farklılık göstermektedir. Eşeyli üreme sırasında iki organizma içerinde genetik yapılar birleşir. Bu şekilde yeni bir canlı oluşur. Eşeysiz üremede ise döllenme olmadan canlı oluşmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Eşeysiz Üremeİnsan vücudunun gereksinim duyduğu pek çok vitamin bulunur. Bu vitaminler oldukça önemli bir takviye şeklinde çeşitli besinler yardımı ile alınabilir. Sağlık açısından bakıldığında gerekli görülebilen vitaminleri tam olarak almadığınız zaman çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir. Bunun için çok daha dikkatli olmak gerekir. İnositolun ne demek olduğunu, bu maddenin ne işe yaradığını ve inositol maddesinin hangi besinlerde bulunmakta olduğunu detayları ile derledik.
#İnositol Nedir?Üreme, canlıların devamı için sıklıkla gerçekleşmekte olan bir olaydır. Özellikle türlerin çeşitliliğinin artması ve devam etmesi için büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı üremenin nasıl gerçekleştiğini öğrenebilir ve canlıların devamı hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Sizler için, hayvanlarda ve bitkilerde üreme büyüme ve gelişmenin nasıl gerçekleştiğini detaylı şekilde anlattık.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Bitki Ve Hayvanlarda Büyüme Ve Gelişme Süreçleri Konu AnlatımıÜrik asit yüksekliği, kolesterol, trigliserit ve şeker yüksekliği kadar önemli bir sorun. Sadece romatizmal açıdan değil, kalp ve damarlar için de mühim bir risk. Ne var ki çoğumuz bu büyük tehlikenin farkında bile değiliz. “Peki, aşırı ürik asit birikimi bedende ne gibi sorunlar yaratır?” diyorsanız, buyurun...
#Osman MüftüoğluZamanla hormonlarımız yavaşlıyor, cilt kalitemiz bozuluyor, uyku düzenimiz değişiyor ve gizli depresyona giriyoruz. Yaş aldıkça sadece aklımızda sorunlar, takıntılar, pişmanlıklar değil; bedenimizde toksinler, kirler, paslar birikiyor. Yaşlanmanın elbette önüne geçmek mümkün değil ama daha zarif, güzel ve sağlıklı yaşlanmak için neler yapmak gerekiyor, koruyucu kalkanlar nelerdir?
#Genç KalmakHastalıktan koruyan ve yaşlanmayla gelen olumsuz etkileri geciktiren antioksidanlar, vücudumuzda hücrelere zarar veren toksin maddelerin yıkıcı etkilerini azaltıp vücudun içeriden ve dışarıdan yenilenmesini sağlıyor. Vücudun ecza deposu olarak adlandırılan antioksidanlar hakkında merak edilenleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray anlattı.
#AntioksidanKış kapıda. Nezlesi, gribi, tonsilliti, bronşiti olanlar artıyor. Her yıl tekrarlayan bu bildik kış kazalarından(!) korunmanın en etkili yollarından biriyse bağışıklık gücünü arttıran besinlerden daha sık ve bol istifade etmenin yollarını bilmek, o besinleri daha çok yiyip içerek bağışıklık sistemine güç-kuvvet vermek. Peki, neler o besinler? Hazırsanız buyurun...
#YazarlarKastamonu'nun İnebolu Limanı'dan Ankara'ya gönderilmek üzere TIR'lara yüklenen boş bira mayası tanklarından biri, Taşoluk köyünde dar sokaktaki iki ev arasına sıkıştı. TIR sürücüleri ve köylülerin saatler süren çalışmasıyla çatının bir bölümü kesilerek TIR'ın geçişi sağlandı.
#İneboluKastamonu'nun İnebolu Limanı'dan Ankara'ya gönderilmek üzere TIR'lara yüklenen boş bira mayası tanklarından biri, Taşoluk köyünde dar sokaktaki iki ev arasına sıkıştı. TIR sürücüleri ve köylülerin saatler süren çalışmasıyla çatının bir bölümü kesilerek TIR'ın geçişi sağlandı.
#TankÇoluk çocuk, genç yetişkin, kadın ya da erkek fark etmez, kalsiyum herkese lazım. Kemiklerin, dişlerin yapılanması, yaşlanınca bütünlüğünü koruması, destek dokunuzun gelişip sağlamlaşması ve yüzlerce kimyasal sürecin aksamaması için kalsiyum lazım. Doğru olanı da onu haplarla, şuruplarla filan değil, doğal yoldan kalsiyum zengini besinlerle temin etmek. Bunun yolu kalsiyum deposu besinleri bilmekten geçiyor. “Peki hangi besinlerde daha çok kalsiyum var hocam?” diyorsanız buyurun...
#Osman Müftüoğlu