Şirketlerin yaşadıkları çevrenin sorunlarını dert ederek çözüm geliştirme sorumluluğu arttı. Hayırseverlikten sürdürülebilir iş modeline evrilen bir yapı var. Bu öyle birkaç yılda atlanılan bir çıta değil, uzun yılların deneyimleriyle yaşanılan ‘toplam felsefe değişimi’. Gezegeni korumak, dezavantajlı bütün gruplara eşit yaklaşmak, kaynakların eşit dağılımı gibi başlıklar, özellikle ‘anlam arayışı’nı kariyer tercihleriyle harmanlayan Z kuşağını elde tutmak için de elzem hale geldi. Bu nedenle kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) projeleri şirketlerin bağışıklık sistemlerinde eskiden minik bir vitamin etkisi yaparken artık başlı başına bir organ görevi görüyor. Araştırmalar çalışanıyla birlikte dertlenen ve çözüm geliştiren şirketlerde sadakat sorununun azaldığını ortaya koyuyor.
#KSSUstadan çırağa geçen, el emeği ve beceri isteyen 123 meslek kayboldu veya kaybolmaya yüz tuttu. Teknolojinin ilerlemesi gibi sosyal hayatı etkileyen birçok faktör yeni meslekleri ortaya çıkarırken geleneksel bazı mesleklerin ve zanaatların kaybolmasına sebep oldu. İşte kaybolan ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler...
#Özge EsenKaybolmaya yüz tutan mesleklerin canlandırılması amacıyla Anadolu Sigorta’nın başlattığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen ‘Bir Usta Bin Usta’ projesi son senesine girdi. 50 meslekte ustalar, bin kişiye eğitim verdi, meslekler canlandı, istihdam arttı. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, “Kursiyerler usta adaylarına dönüştü, kendi işlerini kurdu, proje amacına ulaştı” diyor.
#Anadolu SigortaAnadolu Sigorta’nın, kaybolmaya yüz tutan meslekleri yeniden canlandırma amacıyla hayata geçirdiği “Bir Usta Bin Usta” projesi, geçen hafta Zorlu PSM’deki gösteriyle seyirci karşısına çıktı. Müzik direktörlüğünü Fahir Atakoğlu’nun, koreografi ve sanat yönetmenliğini Beyhan Murphy’nin üstlendiği özel bir performans sahnelendi. Atakoğlu ve Murphy projenin detaylarını anlattı.
#Fahir AtakoğluYok olan meslekler için ilkokul öğrencileri ile ustalar biraraya geldi. Irmak Okulları’nda 4’üncü sınıfta okuyan çocuklar PYP Sergi Ünitesi sosyal sorumluluk projesi ile Anadolu Sigorta’nın Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Müdürlüğünün teknik danışmanlığı ile yürütülen “Bir Usta Bin Usta” çalışmasına katıldı.
#MeslekAnadolu Sigorta’nın, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, gelecek kuşaklara aktarmak için yürüttüğü, “Bir Usta Bin Usta” projesi modanın merkezi Roma’ya uzandı. Projenin, Çorum’dan Roma’ya (ÇOROME) etkinliği kapsamında “Hitit Uyanışı” adlı defilede sergilenen, kargı bezinden yapılan gelinlik büyük beğeni topladı.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, seyahat hareketliliği artıp, riskler çoğalınca günün şartlarına göre tedbir almak ihtiyacı doğduğunu belirterek, “Sigorta sisteminin değişmesi için Turizm Bakanı’nın talimatı ile çalışma grubu oluşturduk. Eminim, Hazine de bize yardımcı olacaktır” dedi.