Bingöl ülkemizin en güzel yemeklerine sahip olan illerinden bir tanesidir. Özellikle Bingöl'e geldikten sonra buranın yemeğini yemek isteyenler meşhur yemeklerini araştırmaktadırlar. Bingöl yemekleri ülkemizde de en meşhur olan yemekler arasında yer almaktadır. Bingöl yemekleri burayı ziyaret edenler tarafından araştırılmaktadır. Peki Bingöl'de ne yenir? Bingöl'ün neyi meşhur? Bingöl mutfağında ne yenir? İşte Bingöl yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#Bingöl YemekleriRamazan ayında iftar rezervasyonları, Ramazan ayı dışında da kahvaltı ya da akşam yemeği rezervasyonları işletmeler için bir risk taşıyor. Çünkü rezervasyon yaptıran ve bilgi vermeden mekâna gelmeyen müşterilerin sayısı oldukça fazla. Bazı işletmeler bu durumun önüne geçmek için ön ödeme alsa da bu uygulama henüz yaygınlaşmamış durumda. İşletmelerde rezervasyon ücreti konusunu konuştuğum Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, “Konu hakkında çalışıyoruz, yüzde 50 ön ödeme planlıyoruz” dedi. İşte tüm detaylar...
#Rezervasyon ÜcretiGeçtiğimiz günlerde serpme kahvaltıya giden bir kadının kalan yiyecekleri saklama kaplarına koyup yanında götürmesi sosyal medyada gündem olmuştu. Kısa bir süre sonra benzer bir olay daha yaşandı. Eşi ile yemeğe çıkan kadın, kalan yemeği yanında getirdiği saklama kabına koydu. Eşinin dahi kendisini anlamadığını söyleyen kadın, “Garsonlar bana garip garip bakıyor, eşim bile. Asıl ayıp olan kalan yemeği yanımda getirdiğim kutuya koymak değil, ayıp olan yemeği çöpe atmaktır" dedi. Peki artan yemeği yanına almak ayıp mı değil mi? Bakın insanlar bu konuda neler söylüyor…
#Yemeği Yanına AlmakYazın bunaltıcı havası yerini sonbaharın serinliğine bırakıyor. Bu güzel mevsimle kültür-sanat sezonu da açılıyor. 17. İstanbul Bienali’ni ve İstanbul Tiyatro Festivali’ni heyecanla bekliyoruz. Kings of Convenience ve Travis konserlerini iple çekiyoruz. Bir Orhan Pamuk kitabı ve ‘Black Panther’ filmi yolda... Bizi bekleyen filmler, oyunlar, konserler, kitaplar, albümler ve sergileri alanında uzman gazetecilere sorduk. Yeni yerler keşfetmek isteyenleri de unutmadık.
#Kültür-Sanat SezonuMelih Uslu’nun yeni kitabı ‘Doğu Seyahatnamesi’ geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı… Gazetemizde de yazılarını okuduğunuz Uslu’yla Anadolu’yu keşfetme macerasını konuştuk: “Taşların dilini öğrenme hevesiyle çocukların peşine takılıp dev bir labirenti andıran Doğu şehirlerinin sokaklarına dalmak gerek.”
#HürriyetYurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler tüm gece teyakkuzdaydı. Demirören Haber Ajansı muhabirleri şehirlerde yaşanan gelişmeleri anbean aktardı. Çorum'da araçlar yolda kaldı, aşırı buzlanma nedeniyle yolcu otobüsü kaza yaptı. Kar yağışı nedeniyle kapanan Samsun - Ankara karayolu 5 saatlik çalışmanın ardından trafiğe açıldı. 62 bin 262 personelle sahada olan AFAD ekipleri, olumsuz hava koşullarından etkilenen 1802 vatandaşa müdahale etti. İşte gece boyunca yaşananlar...
#Kar YağışıEt ve mangaldan vazgeçmeyen biri olarak yeni mekanları keşfetmek için yine yollara düştüm, davetlere icabet ettim. Farklı yerlerde hizmet vermeye başlayan 3 restoranı ziyaret ettim. Üçünün de ortak noktası henüz yeni olmaları. Ayrıca üçünün de lezzetleri gayet farklı farklı ve gayet iyiydi. Bunlardan en önemlisi Maltepe’de hizmete giren 'Soğukçeşme Kavurma’ydı. Tescillenmiş bir lezzeti müşteriyle buluşturuyorlar ve gerçekten harika bir mekan ortaya çıkarmışlar. Her yönüyle “Ben kaliteyim” diyordu mekan. Lezzet 10 üzerinden 10. İstanbul’da böyle yöresel lezzet bulmanız çok zor açıkçası. Bir diğeri Kebapçı Ersin Usta... Günlük kebaplarının yanında çıtır tavuğu harikaydı. İstanbul Çöp şiş Restoran’ın köftesi ve 135 gramlık ekmekten taşan hamburgeri ise süperdi. Şimdi gelin bu mekanlara bir göz atalım.
#KebapçıTürkiye 1 Haziran itibarıyla devreye alınacak olan yeni normalleşme adımlarını vatandaşlar kadar sektör temsilcileri de merakla bekliyor. Covid 19 pandemisi nedeniyle uzun süre kapalı kalan mekanlar yeni haftada faaliyetlerine başlamak istiyor. Sektör temsilcileri 1 Haziran'dan beklentilerini hurriyet.com.tr'ye açıkladı.
#KoronavirüsHekim, oyuncu, senarist, yönetmen, yazar… Ercan Kesal, elini attığı işte, her alanda başarılı olan bir isim. Avanos’ta geçen çocukluğunda, babasının gazozhanesinde şişe yıkayarak başlayan serüveni son 10 yıldır dünyanın çeşitli yerlerindeki kırmızı halılarda ödüller toplayarak devam ediyor! Kesal ile geçmişe gittik; hayli heyecanlı, dinamik bir senaryoya sahip hayatını film şeridi izler gibi dinledik…
#Ercan KesalYeni tedbirler kapsamında yüksek riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasaklarına cumartesi günü yeniden eklenirken, Ramazan ayı boyunca restoranlar yalnızca paket servis hizmeti verebilecek. Sektör temsilcileri kaygılı; “Ramazan zor geçecek” diyorlar. Bir yandan da her gün artan vaka sayıları ile tablo alarm veriyor. Hem tablonun hem de esnafın son durumunu sordum.
#YazarCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Buna göre, restoran ve kafelerde paket sistemine geçilecek. Sayıları 100 bini bulan kıraathaneler bir süre kapalı kalacak. Alışveriş merkezleri, market ve kuaförlerin çalışma saatleri ise 10.00 ile 20.00 arasında olacak.
#GazetehaberleriDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel Lezzetleriİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "(Bingöl'deki deprem) 4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var." dedi.
#Haber‘Aile Meclisi’nin ilk konuğu AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in eşi Fatma Yel. Çift iki çocuklu. Evde üç kedi, iki köpek, 50 balık ve bir kanarya ile yaşıyorlar. Röportajı kedileri Gazoz, Cimcime ve Kral’ın meraklı bakışları eşliğinde yapıyoruz. Tanıştıklarında Mustafa Yel kaymakam, Fatma Hanım ise kaymakam adayıymış. İlk danslarında Mustafa Yel kaymakamlık kaynak kitaplarını anlatmış. Fatma Yel “Çok şükür ki ta-nıştık diyorum. Çünkü insan ilk görüşte ‘Evet, bu insan benim ömrümü geçirebileceğim bir insan’ diye hissedebiliyor. Onu hissettim” diyor.
#Aile MeclisiGüvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.
#Müge AkgünKendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!
#İpek İzci