Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3. çeyreğe ilişkin GSYH verilerini açıkladı. Verilere göre Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.4 büyüdü. Türkiye bu büyüme oranı ile G20 ve OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu. Büyümeye en yüksek katkıyı ise 6.8 puanla dış ticaret verdi.
#Büyüme OranıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyonunda 'Milli Teknoloji Hamlesi' ile artık bilgi teknolojileri sektörünün hizmet ve yazılım alt sektörlerinde yerli üretim payının yüzde 75'leri bulduğunu memnuniyetle belirtmek isterim. Şu anda ülkemizde bilgi ve iletişim sektörü kapsamında 84 teknokentte yaklaşık 5 bin 700 firma 58 bin kişilik istihdam ile faaliyet göstermektedir" dedi.
#Bakan KaraismailoğluBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, bağlantılı cihaz sayısındaki artışla birlikte oluşan büyük miktardaki verinin analizinin pek çok ülke için öncelikli konuların başında geldiğini belirterek, "Gelecek dönemlerde yapay zeka alanında lider olan ülkeler çok daha güçlü olacak." dedi.
#BtkTÜBİSAD “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2019 Yılı Pazar Verileri”ni açıkladı. Bu verilere göre sektör, TL bazında bir önceki yıla oranla yüzde 14'lük büyüme ile 152,7 milyar TL'lik hacme ulaştı. İstihdamını 143 bin kişiye çıkaran sektörün ihracatı da 6,5 milyar TL olarak gerçekleşti.
#TÜBİSADHazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, ekonomik kalkınmanın en önemli itici güçlerinden birisinin telekomünikasyon sektörü olduğunu belirterek, “Son 7 yılda toplam gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) ortalama yüzde 6,5 büyürken, bilgi ve iletişim sektörü ortalama yüzde 7,5 büyümüştür.” dedi.
#BilimTürkiye'de araştırma geliştirme faaliyetleri için yapılan harcamaların tutarı 10 yılda 3 kattan fazla artışla 6,9 milyar liradan 29,9 milyar liraya ulaştı. Ar-Ge harcamalarında en yüksek paya sahip ticari kesimin harcamaları bu dönemde 3 milyar liradan 17 milyar liraya yükseldi.
#Ar-Ge HarcamalarıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "E-devlette kullanıcı sayımız 40 milyon, kurum sayımız 473, hizmet sayımız 3 bin 864'e ulaşmış durumdadır. Tüm kamu hizmetlerinin, 2018 yılı sonuna kadar e-devlet üzerinden sunulması yönünde yoğun bir çalışma yürütmekteyiz." dedi.
#E-DevletTÜİK Türkiye’de kayıtlı çalışanların yılda ortalama ne kadar para kazandığını araştırdı. Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'de geçen sene en yüksek yıllık ortalama brüt kazancı 62 bin 250 lirayla "finans ve sigorta faaliyetleri"nde çalışanlar elde etti. En düşük yıllık ortalama brüt kazanç ise 17 bin 56 lirayla "nitelik gerektirmeyen meslekler" grubunda gerçekleşti. Yıllık ortalama brüt kazanç ise 27 bin 974 TL oldu.
#ÜcretliBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter'ın sahte hesapları kapatmasıyla ilgili "Sahte isimle açılan hesaplar, bu hesaplardan hakaret mesajları gönderme ya da yanlış bilgi paylaşma gibi tüm dünyada sorun teşkil eden konularda, büyük bir sosyal paylaşım sitesinin önlem alma çalışmaları kullanıcı olarak bizi memnun etmiştir" dedi.
#TwitterTürkiye’yi Avrasya’nın teknoloji başkenti yapma hedefine emin adımlarla ilerleyen CeBIT Bilişim Eurasia kapılarını bugün itibariyle açtı. 2006 yılında katılımcılarına fırsata dönüştürebilecekleri pek çok yenilik sunan CeBIT Bilişim Eurasia, 5 gün boyunca, teknolojiyi yakından takip eden tüketicilere, iş ilişkilerini geliştirmek isteyenlere ve farklı pazarlara açılmak isteyen profesyonellere eşsiz bir zemin sunuyor.
Bilgi Toplumu Stratejisinin hayata geçirilmesinin, 30 yıl için yıllık ortalama istihdamda yüzde 0,6, işgücü verimliliğinde yüzde 1,4, GSMH’de de yüzde 2 artış sağlanacağı tahmin ediliyor. Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından kabul edilen ve 2006-2010 yılları arasını kapsayan Bilgi Toplumu Stratejisi ve bu stratejinin eylem planı, Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandı.
Türkiye Bilişim Derneği’nin geleneksel BİMY’13 etkinliğinde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye’nin hedeflediği gelişmişlik düzeyine ulaşmasının ön şartı olarak yaşamın her alanında bilişim teknolojilerinin kullanımını işaret etti.
<B>HÜKÜMET</B> Avrupa Birliği'ne (AB) verilecek <B>‘Katılım Öncesi Ekonomik Program</B>’ı <B>(KÖEP) </B>hazırladı. Bakanlara önceki gün dağıtılan program, Başbakan Yardımcısı <B>Abdüllatif Şener</B>, Devlet Bakanı <B>Ali Babacan</B> ve Maliye Bakanı <B>Kemal Unakıtan </B>tarafından bugün düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna açıklanacak.
Türkiye’nin dört bir yanından işini büyütmek ve dijitalleştirmek isteyenlere anahtar teslim e-ticaret çözümleri sunan Hepsiburada, "Hepsiburada İş Ortağım Buluşmaları"nın son durağı İstanbul oldu. İzmir, Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen buluşmalarda e-ticaretle işini büyütmek isteyen 4 bin KOBİ, Hepsiburada İş Ortağım programıyla sunulan çözümlerle buluştu.
#Sponsorlu İçerikBilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), bilişim sektöründe faaliyet gösteren scale-up ölçeğindeki şirketlerin büyüme ve birer unicorn olma yolculuklarında onlara rehberlik etmek amacıyla tasarlanan TÜBİSAD Scale-Up Gelişim Programı’nı 17 Eylül’de gerçekleştirdiği lansmanla tanıttı. Etkinlikte KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu açılış konuşmacıları arasında yer aldı.
#TÜBİSAD