Son kışlık hazırlıkları Eylül ayı biterken devam ediyor. Tarhana erişte derken, biber salçası da olmazsa olmaz. Mevsiminin tazecik ve mis gibi kırmızı biberiyle yapılan salçalar, kışın yapılan tariflere lezzet katıyor. Biz de biber salçası için yapım aşamalarını ve püf noktalarını derledik. Denemek isterseniz, kırmızı biber salçası yapımı detaylarıyla hemen aşağıda. Şimdiden kolay gelsin....
#Kırmızı Biber SalçasıEvde salça yapımı ve sonrasında muhafaza etmesi epey zahmetli bir iş olabilir. Ancak hem bu işlemi kolaylaştıracak hem de salçaların bozulmasını önleyecek teknikler bulunuyor. İşte Chef Rüzgar SÜNBÜL ile ev yapımı salçanın püf noktaları...
#Ev Yapımı SalçaSalça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir. Sağlığında emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Evde kolayca yapabileceğiniz salçanın püf noktaları ise oldukça önemlidir. Bugünkü yazımızda hem biber hem de domates salçasının yapımı, püf noktalarını ele aldım. Peki, evde biber ve domates salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı salça tarifi ve püf noktaları...
#Domates SalçasıBiber salçası, kışlık hazırlıklarının olmazsa olmazı. Yemeklere farklı bir lezzet katan biber salçasının ana malzemesi kapya biberi. Dilerseniz salçaya acı biber de ekleyebilirsiniz. Ayrıca salçayı hazırlarken biberlerin bol etli olmasına dikkat edin. Ev yapımı biber salçasını kahvaltılarda da tüketebilirsiniz. Peki biber salçası nasıl yapılır? İşte biber salçası tarifi ve püf noktaları
#Biber Salçası Nasıl YapılırŞıhıl Mahşi (Şeyh-ül Mahşi), bir çeşit kabak dolması yemeği. Bildiğimiz kabak dolmasından farkı ise kabakların oyulmasının ardından kızartılmasıdır. Dolmaların Şahı anlamına gelen bu nefis tarif, kıymalı iç harcı ile lezzet dolu. Fırından alınca üzerine eklenen sos ve yoğurtla da tadına doyum olmuyor. Şıhıl mahşi tarifi ve yapımını sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Şıhıl Mahşi TarifiPiliç Topkapı tarifi, hem doyurucu hem de pratik bir lezzet arayanların favorisi olacak. Nefis iç pilavı ve nar gibi kızaran tavuk etiyle tadına doyamayacaksınız. Yapımı biraz meşakkatli olsa da, yediğiniz anda tadı buna değecek. Ayrıca misafir sofralarının da yıldızı olacak. Eğer denemek isterseniz, tavuk Topkapı tarifi ve yapım aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Piliç Topkapı TarifiAcılı ezme, et yemeklerinin özellikle de kebapların olmazsa olmazı. Kahvaltıda veya akşam sofralarında ikram edebileceğiniz ezme tarifi ve yapımı da oldukça pratik. Sofralarınıza renk katacak bu nefis meze, tarif listeniz için enfes bir alternatif. Peki, evde acılı ezme nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, acılı ezme tarifi detaylarıyla hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acılı Ezme TarifiMasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteTarhana mutfağımızın ev sevilenlerinden... Bağışıklık sistemi için de çok faydalı olduğu için vazgeçilmez kışlıklardan biri. Evde katkısız olarak hazırlandığında ise daha sağlık hale geliyor. Peki Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, kurutulur? Tüm yapım aşamalarını tarhana tarifi ile derledi. Şimdiden afiyet olsun...
#Tarhana YapımıBalaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiMasterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırMasterChef lahmacun tarifi ve malzeme listesi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İç harcı ve çıtır çıtır hamuru ile lahmacun pek çok kişinin favorisi. Yanında bol yeşillik ile de tadına doyum olmuyor. Bu nefis lezzeti hazırlamak biraz zahmetli olsa da lezzeti buna değer. Eğer denemek isterseniz, lahmacun tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef Lahmacun TarifiChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıSevgili lezzetsever dostlarım; bu hafta sizi yine Hatay’a doğru bir yolculuğa çıkarıp, İskenderun’un o enfes mezelerinin olduğu sofralara davet etmek istiyorum. Hatay’da ister bir restorana gidin ister bir evin sofrasına konuk olun, daha yemekler masaya gelmeden sıcacık, henüz dumanı üzerinde olan özel ekmeğiyle birlikte Hatay mezeleri gelir masaya. “Daha ne yiyeceğiz?” diye düşünmeden mezeler adeta bir görsel şölen yaşatır. Bu mezelerin başında da tabii ki cevizli biber ezmesi gelir. Yine Hatay mutfağına ait olan muhammara ile çok benzerlik gösteren cevizli biber ezmesi, muhammaranın aksine içine ekmek konulmadan hazırlanıyor. Türkiye’nin batısında ise acuka olarak adlandırılıyor.
#Cevizli BiberYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanMasterChef analı kızlı tarifi ve malzeme listesi izleyiciler tarafından merak ediliyor. İçli köfte, bulgur köftesi, nohut ve etin aynı tabakta buluştuğu bu lezzet Adana mutfağına ait. Yapımı zahmetli olsa da tadı buna değer. Ayrıca oldukça da doyurucu bir tarif. Peki analı kızlı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, analı kızlı tarifi, yapım aşamaları ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Analı Kızlı TarifiAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunGelinim Mutfakta ıspanaklı ütü böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Farklı adı ve sunumuyla ıspanaklı ütü böreği 5 çayı alternatifi arayanlara harika bir lezzet sunuyor. Peki, ıspanaklı ütü böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapımı ve püf noktaları...
#Ispanaklı Ütü BöreğiRosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir lezzete yer vermek isterseniz, rostolu köfte tarifi tam da size göre! Şimdiden afiyet olsun...
#Rosto Köfte TarifiMasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...
#LazanyaGüney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırSarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
#Sarma İçi Nasıl YapılırGelinim Mutfakta sarmaşık köfte tarifi akşam yemeğinde şans vermek isteyen izleyiciler tarafından merak ediliyor. Enfes lezzetiyle sarmaşık köfte yanında ayran ve salata ile de mükemmel bir akşam menüsü olacak. Akşama ne pişirsem diye düşünenler için sarmaşık köfte tarifi ve malzeme listesini derledik. Peki evde kolay sarmaşık köfte nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte TarifiDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl YapılırBeyti kebabı sevilen Türk mutfağı yemeklerimizden biridir. Beyti kebabı, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis ediliyor.
#Beyti KebabıKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros Altan