Biber haberleri sayfasında Biber hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 23705 Biber haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Erzurum'un Oltu ilçesinde düzenlenen etkinlikte, dünyanın en acı biberi olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na giren 'Carolina Reaper'ı internetten sipariş eden gençler, en çok biberi yemek için yarıştı. Biberin acılığını çay, su, yoğurt ve limonla gidermeye çalışan katılımcıların gözlerinden yaş geldi. Yarışma sonunda katılımcılara yaş pasta ikram edildi.
#OltuYemeklere lezzet katmak için birbirinden farklı yöntemler kullanılır. Özellikle de yöresel lezzetlerin bütünleşmesi çok önem taşımaktadır. Biber kurutma metotları ise merak uyandırmaktadır. Biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte dolmalık, kırmızı, yeşil, acı sivri ve pul biberi kurutma ipuçları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#BiberYana yana ama bayıla bayıla yediğimiz biber soslarıyla ilgili bilmediğimiz pek çok şey var. Mesela gözümüzü yaşartsa da ondan niçin vazgeçemiyoruz? Yarın kutlanacak Dünya Acı Sos Günü öncesinde hem acıyı gastronomik açıdan daha iyi tanımlayalım hem de doğru malzemelerle eşleştirerek yapılmış sosların tat üzerindeki etkisine bakalım…
#Dünya Acı Sos GünüKimilerinin dudağına değdirmekten bile çekindiği acı biber, kimileri içinse vazgeçilmeyen bir tutku. Rengi, şekli, kurusu, tozu ve sosuyla envai çeşidi olan bu lezzet, içinde gastronomik açıdan kuvvetli aromalar da barındırıyor. Mutfak Dostları Derneği’nin bu konuya meraklı başkanı Alparslan Baloğlu’na göre “Acı biber tatmak rollercoaster’a binmek gibi”...
#BiberKimilerinin dudağına değdirmekten bile çekindiği acı biber, kimileri içinse vazgeçilmeyen bir tutku. Rengi, şekli, kurusu, tozu ve sosuyla envai çeşidi olan bu lezzet, içinde gastronomik açıdan kuvvetli aromalar da barındırıyor. Mutfak Dostları Derneği’nin bu konuya meraklı başkanı Alparslan Baloğlu’na göre “Acı biber tatmak rollercoaster’a binmek gibi”...
#AcıNilüfer Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Ürünlü Biber Festivali’nde acısıyla tatlısıyla biber konuşuldu. Özgün ve yöresel ürünleri Türkiye ve dünyaya tanıtmak, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Ürünlü Biber Festivali’nde biz de jüri üyesi olarak birbirinden lezzetli biber yemeklerinin tadına baktık. Bu güzel etkinlikte Ürünlü kadınları sadece lezzetle yarışmadılar yaratıcı yemek sunumlarıyla bizleri şaşırttı.
#BursaTurşu; yemeklerin yanında çok sık ve çok sevilerek tüketilen bir besindir. Bununla beraber birden fazla türü bulunan turşu, aynı şekilde insan vücudu adına çok yararlı bir besin olarak tanımlanır. Turşu; kalori açısından oldukça az değerlere sahip olup, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengindir. Peki diyette turşu yenir mi? Diyetteyken lahana, salatalık ve biber turşusu tüketilir mi tüm detayları ile derledik.
#DiyetBiber bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak bilinir. C vitamini açısından zengin olan bu besin, düşük kalori içermektedir. Çiğ şekilde tüketilebilmesinin yanı sıra yemeklerin içerisinde de yer alabilir. Vücudu enfeksiyona karşı koruduğu bilinir ve uzun süre tokluk hissini sağlamaktadır. Vücudun mikroplardan arınmasında ve temizlenmesinde fayda sağlar. Kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Yaşlanmayı geciktirdiği ve cildi güzelleştirdiği de bilinen bir gerçektir. P, K, A, B1, E vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahiptir. İnsan sağlığı üzerinde çok fazla olumlu etkiye fayda sağlar. Antioksidan özelliği de bulunmaktadır. Peki biber meyve midir, yoksa sebze midir tüm detayları ile derledik.
#Araştırmaİnsanların geneline baktığımız zaman közlenmiş ürünlerin çok sevildiği ve sıkça tüketildiği görülmektedir. Özellikle kırmızı veya yeşil biber közlemesi çok lezzetli olmaktadır. Birçok yöntem ile biber közlemesi yapma şansınız bulunmaktadır. Kırmızı biber nasıl közlenir? Fırında kırımızı veya yeşil biber közlemesi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kırmızı BiberŞANLIURFA İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, halkta oluşan koronavürüse karşı acı biber tüketmesi ya da sıcakta durarak salgından korunacağı düşüncelerinin doğru olmadığını belirterek, "Bu yanlış algıyla rehavete kapılmamak gerekiyor" dedi.
#İsotKayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşlı gibi davranıp taş ve biber gazıyla kuyumcu dükkanında soygun girişiminde bulununca tutuklanan banka çalışanı N.Ç. (35) ifadesinde, çalıştığı iş yerinde mobbinge uğradığını öne sürerek, "Borca girince psikolojim bozuldu. Çarşıda gezerken kuyumcuları gördüm. Ben zorluk içindeyken, onların refah içinde olması sinirime dokundu. Olayı anlık kurguladım, pişmanım" dedi.
#KayseriKayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşlı gibi davranıp taş ve biber gazıyla kuyumcu dükkanında soygun girişiminde bulununca tutuklanan banka çalışanı N.Ç. (35) ifadesinde, çalıştığı iş yerinde mobbinge uğradığını öne sürerek, "Borca girince psikolojim bozuldu. Çarşıda gezerken kuyumcuları gördüm. Ben zorluk içindeyken, onların refah içinde olması sinirime dokundu. Olayı anlık kurguladım, pişmanım" dedi.
#KayseriHayatın en güzel anıları, sevdiklerimizle paylaştığımız sofraların etrafında şekillenir. O sofralarda sadece yemekler değil, kahkahalar, sohbetler ve en kıymetli duygular da paylaşılır. İşte tam da böyle bir akşam hayaliyle mutfağa girdim bugün. Konuklarım için hazırlayacağım, geleneksel Amerikan mutfağının o kendine has, sıcakkanlı ve lezzetli temsilcisi: Jambalaya!Bu yemeğin adını ilk duyduğumda, egzotik bir melodi gibi tınlamıştı kulağımda. Louisiana'nın kalbinden, New Orleans'ın rengarenk sokaklarından sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğu, aslında bir "tencere yemeği" olmanın çok ötesinde. Jambalaya, farklı kültürlerin, İspanyol paellasının, Fransız mutfağının ve Afrika baharatlarının muhteşem bir sentezi adeta. Tıpkı New Orleans gibi, canlı, enerjik ve her bir lokmasında ayrı bir sürpriz barındırıyor.
#Jambalaya TarifiBahar geldi; güneşte terleme gölgede üşüme, birden yağan yağmurla ıslanıp soğuk algınlığına yakalanma zamanı. Bu nedenle mutfaktaki sihirli değneği çıkarın! Hastalanma riskini azaltmak, hastalanınca da hızla iyileşmek için dengeli beslenmeye özen gösterin ve 5 önerimi deneyin.
#Dr. Ayça KayaYaz aylarında hafif ve ferahlatıcı yemekler hem mideyi yormaz hem de sıcak havalarda daha rahat hissetmeni sağlar. Chef Rüzgar SÜNBÜL İşte yaz için mükemmel hafif yemek önerileri "Rubins Özgün tarifler ise bir yemek kültürünün en özel parçalarından biridir. Geleneksel damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. bir Özenle seçilmiş malzemeler, özgün tarifler Özellikle mevsiminde toplanmış taze sebzeler, doğal yollarla beslenmiş et ürünleri ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı malzemeler yemeklerin gerçek tadını ortaya çıkarır.
#Yaza Fit Girme TarifleriGaziantep mutfağının özellikle sabahları içilen yöresel lezzeti beyran çorbası sadece Güneydoğu’nun değil, büyük şehirlerin de aranan tatları arasında. Kimi bol sarımsaklı sever, kimi bol acılı... Şeflerin ve gurmelerin yorumlarıyla Türkiye’nin en iyi beyran duraklarını derledik.
#Pınar TAHİRLERCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 13 üniversiteye rektör ataması yapıldı. 4 üniversitenin rektörü aynı kalırken, 9 üniversitenin rektörü değişti. Ayrıca kararda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na seçilen üyeler de yer aldı.
#EğitimManisa'da, 30 yıl aradan sonra ilk defa şehir merkezinde gerçekleşen deve güreşi festivalinde, arenadan kaçarak, vatandaşların arasına dalan develer panik yaratırken, ezilme tehlikesi atlatanlar oldu. Cami yararına yapılan deve güreşinde, içki yasağına rağmen uymayan bir aile ile polis arasında arbede yaşandı.
#ManisaManisa'da, 30 yıl aradan sonra ilk defa şehir merkezinde gerçekleşen deve güreşi festivalinde, arenadan kaçarak, vatandaşların arasına dalan develer panik yaratırken, ezilme tehlikesi atlatanlar oldu. Cami yararına yapılan deve güreşinde, içki yasağına rağmen uymayan bir aile ile polis arasında arbede yaşandı.
#ManisaBir mekâna gittiğimizde sık sık sous-vide, confit veya deglaze etmek gibi pişirme teknikleri duyuyoruz. Miso, kimchi, yuzu ya da bottarga adlı özel malzemeler de karşımıza çıkıyor. Aioli, chimichurri, bagna càuda veya beurre blanc adlı yemek sosları da cabası. Bu hafta menülerde rastladığımız ‘iddialı’ terimlerden bahsedeceğiz.
#Ebru ErkeInstagram hesabımız @hurriyetlezzetlihayat’ta takipçilerimize ‘Pazı mı, ıspanak mı’ diye sorduk. Anketimize katılanların yüzde 64’ü tercihini ıspanaktan yana kullandı. Her ikisi de sağlıklı ve besin değeri açısından zengin bu yeşil sebzeler, yemeklere, salatalara, böreklere ve hatta smoothie gibi içeceklere bambaşka bir lezzet katıyor. Zümrüt renginde saklı şifalarını yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit, tariflerini de Gülay Barbaros Altan yazdı.
#Berrin YiğitSakarya'nın Adapazarı ilçesinde dün gece saatlerinde bir tekel bayiinde çıkan ve ortalığın adeta savaş alanına döndüğü olayın görüntüleri ortaya çıktı. İki kişinin saldırgan bir grup tarafından dakikalarca dükkanın içinde ve dışında darbedildiği anlar saniye saniye kaydedildi. Tekel bayiinde çalışan emekli polisin havaya silahla ateş açtığı ancak buna rağmen gruptan kurtulamadığı görüntülerde yer aldı. Darbedilen emekli polis memurunun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olayın ardından gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi.
#SakaryaSakarya'nın Adapazarı ilçesinde dün gece saatlerinde bir tekel bayiinde çıkan ve ortalığın adeta savaş alanına döndüğü olayın görüntüleri ortaya çıktı. İki kişinin saldırgan bir grup tarafından dakikalarca dükkanın içinde ve dışında darbedildiği anlar saniye saniye kaydedildi. Tekel bayiinde çalışan emekli polisin havaya silahla ateş açtığı ancak buna rağmen gruptan kurtulamadığı görüntülerde yer aldı. Darbedilen emekli polis memurunun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olayın ardından gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi.
#SakaryaArdahan Üniversitesi tarım alanında bölgeye özgü 13 bin yıllık ata tohumu kavılca buğdayını yeniden yeşerterek ekim ve hasatını gerçekleştiriyor. Kampüs içerisinde 100 dönüm araziye ekilen kavılca buğdayından elde edilen un üniversitenin gastronomi ve mutfak sanatları bölümü akademisyenleri tarafından ürünlere dönüştürülüyor. Ayrıca buğdaydan katma değer elde edilmesi için makarna, erişte, bulgur gibi ürünler için kurulan tesiste çalışmalar yürütülüyor. Üniversite tarafından 2021 yılından bugüne 600’e yakın üreticiye kavılca buğdayının ekimi konusunda eğitim ve destek verildi.
#Ardahan ÜniversitesiRamazan Bayramı’nda şehirlerarası yollara düşenler için rota üzerindeki gizli hazineleri keşfetme zamanı. Yol kenarında küçücük dükkânlar, çiftlik satış noktaları ya da kooperatif stantlarında; market raflarında bulamayacağınız özel ürünler sizi bekliyor. Ezine’den alınan peynir, Kocaeli’den pişmaniye ya da Afyon’dan sucuk... Aracın bagajında şimdiden yer açın!
#Ramazan BayramıBayram için memleketim Mersin’deyim. Tarsus’un sadece buraya has lezzetlerini hatta sadece evlerde yapılanları bile layıkıyla üretip satanları bir çatı altında toplayan Yeryüzü Pazarı’nı gezdim. Karakuş tatlısından kaynara, humustan kuşgözü lahmacununa en iyilerinin adreslerini yazdım.
#MersinAvcılar’da çalıştığı şirkete ait 200 bin euroyu bankadan çeken kişiyi takip eden 2 kişi, para dolu çantayı gasbetti. Polisin etkili çalışmasıyla 16 saatte yakalanan 3 şüpheliden birinin, aynı şirkette sekreter olarak çalıştığı belirlendi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çalınan paranın 157 bin euroluk kısmı, şirkette sekreter olduğu tespit edilen şüphelinin evinde bulundu. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı. Yaşanan gasp olayı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
#AvcılarYaş ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar ve bu durum ince çizgiler, sarkan cilt ve kırışıklıkların hızla belirginleşmesine yol açar. Ancak iyi haber şu ki, bazı vitaminler kolajen üretimini artırarak cildinizin genç, sıkı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olabilir.
#Kolajen ÜretimiDiyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
#Ramazan