Biber haberleri sayfasında Biber hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 23634 Biber haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Erzurum'un Oltu ilçesinde düzenlenen etkinlikte, dünyanın en acı biberi olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na giren 'Carolina Reaper'ı internetten sipariş eden gençler, en çok biberi yemek için yarıştı. Biberin acılığını çay, su, yoğurt ve limonla gidermeye çalışan katılımcıların gözlerinden yaş geldi. Yarışma sonunda katılımcılara yaş pasta ikram edildi.
#OltuYemeklere lezzet katmak için birbirinden farklı yöntemler kullanılır. Özellikle de yöresel lezzetlerin bütünleşmesi çok önem taşımaktadır. Biber kurutma metotları ise merak uyandırmaktadır. Biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte dolmalık, kırmızı, yeşil, acı sivri ve pul biberi kurutma ipuçları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#BiberYana yana ama bayıla bayıla yediğimiz biber soslarıyla ilgili bilmediğimiz pek çok şey var. Mesela gözümüzü yaşartsa da ondan niçin vazgeçemiyoruz? Yarın kutlanacak Dünya Acı Sos Günü öncesinde hem acıyı gastronomik açıdan daha iyi tanımlayalım hem de doğru malzemelerle eşleştirerek yapılmış sosların tat üzerindeki etkisine bakalım…
#Dünya Acı Sos GünüKimilerinin dudağına değdirmekten bile çekindiği acı biber, kimileri içinse vazgeçilmeyen bir tutku. Rengi, şekli, kurusu, tozu ve sosuyla envai çeşidi olan bu lezzet, içinde gastronomik açıdan kuvvetli aromalar da barındırıyor. Mutfak Dostları Derneği’nin bu konuya meraklı başkanı Alparslan Baloğlu’na göre “Acı biber tatmak rollercoaster’a binmek gibi”...
#BiberKimilerinin dudağına değdirmekten bile çekindiği acı biber, kimileri içinse vazgeçilmeyen bir tutku. Rengi, şekli, kurusu, tozu ve sosuyla envai çeşidi olan bu lezzet, içinde gastronomik açıdan kuvvetli aromalar da barındırıyor. Mutfak Dostları Derneği’nin bu konuya meraklı başkanı Alparslan Baloğlu’na göre “Acı biber tatmak rollercoaster’a binmek gibi”...
#AcıNilüfer Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Ürünlü Biber Festivali’nde acısıyla tatlısıyla biber konuşuldu. Özgün ve yöresel ürünleri Türkiye ve dünyaya tanıtmak, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Ürünlü Biber Festivali’nde biz de jüri üyesi olarak birbirinden lezzetli biber yemeklerinin tadına baktık. Bu güzel etkinlikte Ürünlü kadınları sadece lezzetle yarışmadılar yaratıcı yemek sunumlarıyla bizleri şaşırttı.
#BursaTurşu; yemeklerin yanında çok sık ve çok sevilerek tüketilen bir besindir. Bununla beraber birden fazla türü bulunan turşu, aynı şekilde insan vücudu adına çok yararlı bir besin olarak tanımlanır. Turşu; kalori açısından oldukça az değerlere sahip olup, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengindir. Peki diyette turşu yenir mi? Diyetteyken lahana, salatalık ve biber turşusu tüketilir mi tüm detayları ile derledik.
#DiyetBiber bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak bilinir. C vitamini açısından zengin olan bu besin, düşük kalori içermektedir. Çiğ şekilde tüketilebilmesinin yanı sıra yemeklerin içerisinde de yer alabilir. Vücudu enfeksiyona karşı koruduğu bilinir ve uzun süre tokluk hissini sağlamaktadır. Vücudun mikroplardan arınmasında ve temizlenmesinde fayda sağlar. Kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Yaşlanmayı geciktirdiği ve cildi güzelleştirdiği de bilinen bir gerçektir. P, K, A, B1, E vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahiptir. İnsan sağlığı üzerinde çok fazla olumlu etkiye fayda sağlar. Antioksidan özelliği de bulunmaktadır. Peki biber meyve midir, yoksa sebze midir tüm detayları ile derledik.
#Araştırmaİnsanların geneline baktığımız zaman közlenmiş ürünlerin çok sevildiği ve sıkça tüketildiği görülmektedir. Özellikle kırmızı veya yeşil biber közlemesi çok lezzetli olmaktadır. Birçok yöntem ile biber közlemesi yapma şansınız bulunmaktadır. Kırmızı biber nasıl közlenir? Fırında kırımızı veya yeşil biber közlemesi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kırmızı BiberŞANLIURFA İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, halkta oluşan koronavürüse karşı acı biber tüketmesi ya da sıcakta durarak salgından korunacağı düşüncelerinin doğru olmadığını belirterek, "Bu yanlış algıyla rehavete kapılmamak gerekiyor" dedi.
#İsotÇiğ olarak yenebildiği gibi yemekler ve tatlılarda da kullanılan, renkleriyle tablolara yakışan iki lezzetli meyve; ayva ve nar. Lezzetlerinin yanı sıra ikisi de şifa kaynağı. Üstelik mutfaklarımızdaki yerleri de çok özel. Ayvanın ve narın tadını çıkarmak isteyenler için hem göze hem damağa hitap eden yaratıcı tarifleri keşfetmenin şimdi tam zamanı. Türküde “Ayva benim, nar benim” diye birbirine eşlik eden bu meyvelerle yapılan yemeklerin tariflerinişin uzmanı şeflerden aldık.
#Yazgı PatarHer yıl 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü, dünyanın dört bir yanında aşıkların birbirlerine olan sevgilerini dile getirdiği özel bir gündür. Bu romantik kutlamanın kökenleri, antik Roma'ya kadar uzanmaktadır. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne değer katmak için en lezzetli tarifinin peşindeyiz. Bu kez Şef Rüzgar Sünbül'den kıvamı zahmet istemeyen pratik tarifiyle her davette yapmak isteyeceğiniz, şimdiden kendine hayran bırakan menüler sizlerle... Afiyet olsun!
#Fırınlanmış Bal Kabağı Çorbasıİtalya'da en yaşlısı 114 yaşında olan gönüllülerin bağırsak bakterilerini analiz eden bir araştırma kapsamında 100 yaşına kadar yaşayan insanlar inceledi ve bu asırlık insanların bağırsaklarında dört tür bakterinin bol miktarda bulunduğunu keşfedildi. Bu bakterilere 'Uzun Ömrün Dört Atlısı' deniyor ve onları çoğaltılabilmek mümkün. Peki bunun için ne yiyip içelim? İşte o ilginç araştırmanın detayları ve uzun yaşamın sırları...
#SağlıkSalon İKSV’nin yöneticisi olarak göreve başlayan Rânâ Uludağ yeni sezon konser programını açıkladı. Palmiyeler grubuyla da tanıdığımız Uludağ, İKSV Salon’da konuk edecekleri isimlerin canlı konser kalitesine önem verdiklerini söylüyor, yükselen yeni isimler ve tecrübeli sanatçılar arasındaki dengeye dikkat çekiyor.
#Rânâ UludağSevgili lezzetsever dostlarım... Bu hafta hem kuzu eti hem mantar hem de arpa şehriye sevenleri bir araya getirecek bir tarifle geldim: Mantarlı kuzu et tava. Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olarak kabul edilen ve Ankara tava olarak da adlandırılan bu tat, özellikle başkentte kendine has bir üne sahip. Tarihi Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan bu tarif, o dönemlerde bayramlarda ve özel günlerde sıkça yapılırmış. Kuzu etinin mantar, yeşil biber, soğan ve sarımsak gibi sebzelerin harmanlanmasıyla hazırlanan bu yemek, saray mutfağının zengin yemek kültürünün bir parçası olarak günümüze kadar ulaşmış. Osmanlı mutfağından bize miras kalan bu lezzet, her ne kadar geleneksel tariflere sadık kalınarak yapılsa da sonzamanlarda modern mutfakların da ilgi odağı olmuş durumda.Öyle ki damak çatlatan bu lezzet, son yıllarda, birçok otel verestoranın menüsünde kendine yer bulmayı başardı bile.
#Kuzu EtiTarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesi güncellendi. Yeni listede boyalı pul biber, tohum yağı kullanılan zeytinyağı, kanatlı et ve sakatat tespit edilen pide/köfte ve benzeri gibi birçok üründe sahtecilik tespit edildi. İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş yapılan ürünler Şubat 2025 güncel liste...
#Tarım Ve Orman BakanlığıSon dönemde popüler hale gelen Kore yemekleri çok seviliyor. İstanbul’un dört bir köşesinde bu restoranlar hizmet vermeye devam ediyor ve yenileri açılıyor. Bu lezzetli ve ilginç mutfağı denemek isteyenler için Kore restoranlarının en popüler olanlarını derledik.
#Kore MutfağıSosyal medyada “Yatmadan şunu iç”, “Sabah kalkar kalkmaz şu karışımları ye” gibi onlarca sağlıklı yaşam tavsiyesi sürekli ekranımıza düşüyor, ayrıca bir bakıyoruz ki herkesin de bu tavsiyelerle ilgili bir fikri mutlaka var. Ancak bunları sorgulamadan, uzmana danışmadan uygulamamak gerekiyor. Çünkü bize iyi gelmesi, başkasında da aynı etkiyi yapacağı anlamına gelmiyor. Hatta çok zararlı bile olabilir.
#SağlıkİBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki ayrı soruşturma kapsamında ifade verdi. İmamoğlu ifadesinde, “Ben ‘Hak yemem ama hakkımı yedirmem’ diyerek seçilmiş bir kişiyim ve sözümün eriyim. İsnat edilen suçlar ve bağlantı olarak dediğim şeyler belli. Benim yaptığım ifade özgürlüğüdür ve bu anayasal bir haktır” dedi.
#İBBBir kök sebze olan kırmızı pancar aslında tam bir sağlık deposu. Adeta doğanın bize sunduğu bir altın madeni. Düzenli tüketildiğinde hem enerjinizi arttırır hem de pek çok hastalığa karşı koruyucu kalkan oluşturur. Peki, bu mucizevi sebzeyi neden daha fazla tüketmiyoruz? Pancarın bilinmeyen dünyasına birlikte göz atalım ve onun neden sofralarımızın baş tacı olması gerektiğini 7 maddede keşfedelim.
#Dr. Ayça KayaTatlı, her sofranın vazgeçilmez bir parçası. Ama bazıları var ki sadece lezzetiyle değil, hikâyesiyle de sizi etkiler. İşte panpepato, tam da böyle bir yiyecek. İtalya’nın ortaçağ mutfağından günümüze kadar taşınmış olan bu baharatlı tatlı, beni hem tarihiyle hem de karakteriyle büyülemiştir. İsterseniz, bir zamanların zenginlik simgesi panpepato’nun derinliklerine birlikte bir yolculuk yapalım...
#Danilo ZannaAntalya'da eski sevgilisi Papatya K.'yi (33) kendisinden korumak isteyen güvenlik görevlisi Bekir Kılıç’ı (48) bıçaklayarak öldüren Metin Almaz (29) hakkında ömür boyu hapis talebiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Almaz, "Amacım öldürmek değildi" dedi.
#ANTALYA“Geç kaldığım için affedersiniz ama yemek çok güzeldi, kebap çok iyiydi” sözleriyle geceye damga vuran Mourinho’nun, Adanalı olan İrfan Can Eğribayat’ın tavsiyesiyle, Kapya Kebap’tan getirilen Adana kebap ve tavuk şişe hayran kaldığı öğrenildi.
#FENERBAHÇEÇocukluğu Çatalca’daki bir köyde traktör üstünde geçiyor. Evde annesinden Türk klasik müziği öğrenirken komşularından Trakya seslerine aşinalık kazanıyor. Asıl tutkusuysa geceleri radyoda dinleyip öğrendiği caz müziğine oluyor. “Caz Türkiye’de müşteri kovmak için çalınıyordu. Sonra lobi müziği oldu” diyen Türk caz müziğinin ‘özgün’ ismi, Devlet Sanatçısı Okay Temiz’le eski albümleri karıştırdık...
#Okay TemizErzurum'un Oltu ilçesinde düzenlenen etkinlikte, dünyanın en acı biberi olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na giren 'Carolina Reaper'ı internetten sipariş eden gençler, en çok biberi yemek için yarıştı. Biberin acılığını çay, su, yoğurt ve limonla gidermeye çalışan katılımcıların gözlerinden yaş geldi. Yarışma sonunda katılımcılara yaş pasta ikram edildi.
#OltuBu yıl dünyanın yeni trend diyeti belli oldu: Carnivore (etobur) diyeti. Sadece hayvansal protein, et, süt, yumurta tüketerek kilo verdirmeyi hedefleyen diyet, çılgınlığa döndü bile. Sosyal medyada kime baksanız carnivore diyeti yapıyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: “Bu kadar çok et yemek karaciğer, kalp ve böbreklere çok zararlı.”
#DiyetKış mevsimi bağışıklığımızı düşürüyor. Bu da grip, nezle gibi hastalıkları beraberinde getiriyor. Bu kez sağlık profesyonellerine hastalıklarla nasıl başa çıktıklarını, bağışıklıklarını nasıl güçlü tuttuklarını sorduk. Uzmanlar şifa niyetine içtikleri çorbalardan stres attıran oyunlara uygulaması kolay öneriler verdi.
#SağlıkGünün her öğünü soframızı zenginleştirecek bir yumurtalı yemeğimiz vardır. Hızlı ama lezzetli bir kahvaltı için iki yumurta da kırabiliriz ya da saraylara layık, soğanıyla, tarçınıyla yavaş yavaş da pişirebiliriz... Zengin protein kaynağı yumurtayı ‘şef gibi’ hazırlayabilmek için şeflerden tarifler aldık. Üstelik püf noktalarıyla beraber...
#Yumurtaİstanbul’un kültür beşiği Fatih, son günlerde Orta Asya mutfağının cezbedici tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin lüks semtlerindeki alternatiflerinden farklı olarak Özbek ve Uygur restoranları hem uygun fiyatları hem de nefis yemekleriyle ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fatih sokaklarının yeni yıldızı ramen ve mantıyı bir de biz tattık.
#Ramen