1970’lerde işçilerle tarlaya, inşaata giden sefertası günümüzde yeni modelleriyle plazaların yolunu tutuyor. İşyerine kendi yemeğini götürenlerin sayısı artınca uzmanlardan pratik ve sağlıklı öğün önerileri aldık: “Salatanın sosunu ayrı taşıyın, yoğurtla öğününüzü dengeleyin...”
#GazetehaberleriRamazan günleri yaklaşıyor, hafif yemeklere olan ilgi de artmaya başlıyor! Her kaşığı mutluluk ile dolu olan çorbalar iftar sofralarının en güzel başlangıcı olmaya devam ediyor. İşte iftar sofralarında güzel ve hafif bir başlangıç yapmak isteyenlere özel içimi rahat, midenizi hafifletecek 5 pratik çorba tarifi…
#Çorba TarifleriRamazan günleri yaklaşıyor, hafif yemeklere olan ilgi de artmaya başlıyor! Her kaşığı mutluluk ile dolu olan çorbalar iftar sofralarının en güzel başlangıcı olmaya devam ediyor. İşte iftar sofralarında güzel ve hafif bir başlangıç yapmak isteyenlere özel içimi rahat, midenizi hafifletecek 5 pratik çorba tarifi…
#Mucize LezzetlerKlasik Osmanlı ve Türk mutfağını yaşatan Türkiye’nin en köklü lokantaları yiyecek-içecek sektörünün önde gelen markaları. Bu lokantalar yılın her anında yerli ve yabancı müşterilerle dolup taşıyor. Ancak ramazan geldiğinde, iftar sofraları birbiriyle yarışıyor. Son dakikada gidip yer bulmak hemen hemen imkansız.
Bizim mutfağın baş tacıdır pilav. Tereyağıyla pişmiş pilavın mis gibi kokusuna karşı durulmaz. Genç kızlar iyi bir pilav pişirmeden mutfakta ehil sayılmaz. Etin yanına, tavuğun yanına, dönerin yanına hep pilav koyarız. İlle de pirinçten olacak diye bir koşul yok, bulgurdan da olur.