Sıcacık yemeklerle şifa bulalım

Havalar soğudu soğuyacak derken kış artık kapıda... Canınız sürekli bir tas çorba veya sulu yemek çekiyorsa hem besleyiciliği yüksek hem de iç ısıtan bu sebzeli ve doyurucu tariflerimi mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

Bezelyeli sulu köfte

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

◊ 2 su bardağı bezelye (donuk veya konserve)
◊ 1 kuru soğan (doğranmış)
◊ 1 iri boy havuç (doğranmış)
◊ 1 iri boy patates (doğranmış)
◊ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1 yemek kaşığı domates salçası
◊ 2 domates (isteğe bağlı, rendelenmiş)
◊ 7-8 su bardağı sıcak su
◊ 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, nane

Köfte için

◊ 500 gr dana kıyma
◊ 2 yemek kaşığı ince bulgur
◊ 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
◊ 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon

NASIL YAPARIM?

◊ Köfte için kıyma, bulgur, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kapta yoğurup fındık kadar parçalar koparın. Hepsini yuvarlayın.
◊ Büyük bir tencereye zeytinyağını ve soğanı koyun. Orta ısılı ateşte soteleyin. Bezelyeyi katıp 5 dakika daha pişirin.
◊ Havuç ve salçayı ilave edip karıştırın. Varsa rendelenmiş domatesi katın. Sıcak su, tuz, karabiber ve naneyi ilave edin.
Ara sıra karıştırın.
◊ Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca köfteleri içine aktarıp karıştırın ve patatesleri de ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.Sıcacık yemeklerle şifa bulalım
Ekşili Kahramanmaraş çorbası

(6 kişilik)

NE LAZIM?

Haberin Devamı

◊ 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
◊ 1 su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış)
◊ 1 su bardağı haşlanmış yarma (aşurelik buğday ya da iri bulgur)
◊ 1 demet semizotu (pazı veya ıspanak da olur)
◊ 1 ufak kuru soğan (ince kıyılmış)
◊ 1 yemek kaşığı sumak suyu veya
1 limonun suyu
◊ 3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
◊ 1,5 litre sıcak su
◊ 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, zerdeçal
Sosu için
◊ 5 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1 yemek kaşığı kuru nane, pul biber

NASIL YAPARIM?

◊ Haşlanıp süzülmüş aşurelik buğdayı tencereye koyun. Üzerine sıcak suyu ilave edip orta ısıda 10 dakika kaynatın.
◊ Nohut, soğan ve kırmızı mercimeği ilave edip karıştırın. Mercimekler yumuşayana dek en az yarım saat pişirin. Baharat çeşitlerini ekleyip karıştırın. İnce doğradığınız semizotunu saplarıyla birlikte ilave edin.
◊ Yemek biraz katı bir çorba kıvamında olacağı için gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz. Semizotu pişince altını kapatın ve içine sumak ya da limon suyuyla sarımsağı ekleyin.
◊ Üzerine zeytinyağında kızdırdığınız nane ve pul biberi gezdirip sıcak servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları