Ramazanda Midenizi Hafifletecek 5 Pratik Çorba Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda Midenizi Hafifletecek 5 Pratik Çorba Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 11:21

Ramazan günleri yaklaşıyor, hafif yemeklere olan ilgi de artmaya başlıyor! Her kaşığı mutluluk ile dolu olan çorbalar iftar sofralarının en güzel başlangıcı olmaya devam ediyor. İşte iftar sofralarında güzel ve hafif bir başlangıç yapmak isteyenlere özel içimi rahat, midenizi hafifletecek 5 pratik çorba tarifi…

Haberin Devamı

1-Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler:

• 1 su bardağı buğday
• ½ su bardağı nohut
• 500 gram süzme yoğurt
• 6 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı kurumuş nane
• Dereotu

Yapılışı:

1. Çorbada kullanacağınız buğday ve nohudu ayrı kaplarda bir gece suda bekletin.
2. İyice şişen buğdayı bir tencereye alın ve üzerine suyunu ekledikten sonra ocakta orta ateşte haşlayın.
3. Nohudu ayrı bir tencereye alarak üzerini su geçecek şekilde orta ateşte haşlayın.
4. Süzme yoğurt ve tuzu bir kapta pürüzsüz bir hale gelecek şekilde mikser yardımı ile karıştırın.
5. Haşlanan nohutları buğdayların olduğu tencereye ilave edin ardından soğumaya bırakın.
6. Soğuyan nohut ve buğday karışımının içerisine süzme yoğurdu ilave ederek mikser ile karıştırın.
7. Kurumuş naneyi de ekleyin.
8. Çorba kıvamına gelen karışımı zenginleştirmek için dereotu ve ceviz serpiştirin.
9. Servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!

Ramazanda Midenizi Hafifletecek 5 Pratik Çorba Tarifi

Haberin Devamı

Kaynak:Hürriyet

2-Domates Çorbası

Malzemeler:

• 3 adet domates
• 5 çorba kaşığı salça
• 3 çorba kaşığı un
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 4 - 5 su bardağı su
• Dereotu
• Tuz
• Karabiber

Yapılışı:

1. Domateslerin kabuklarını soyun ardından küçük küçük doğrayın.
2. Çorbanın yapılacağı tencerenin içerisine un ve tereyağını koyarak hafifçe kavurun.
3. Ardından soyulmuş domates ve salçayı da tencerenize alın. Ocakta bir süre kavurmaya devam edin.
4. Kavrulan malzemelerin içerisine su ve tuz ilave ederek çorbanızı kaynamaya bırakın.
5. Dereotu ile çorbanızı süsleyin.
6. Servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!

Ramazanda Midenizi Hafifletecek 5 Pratik Çorba Tarifi

Kaynak:Hürriyet

3-Kırmızı Pancar Çorbası

Malzemeler:

• 2 adet orta boy kırmızı pancar
• 1 adet soğan
• 30 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 5 litre su
• Tuz

Yapılışı:

Haberin Devamı

1. Pancar ve soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
2. Ardından tencereye zeytinyağını ilave ederek ısıtın. Isınan yağın üzerine pancar ve soğanı ekleyerek ocakta soteleyin.
3. Pancar rengini vermeye başlayınca azar azar su ekleyin.
4. Orta ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pancarlar pişene kadar kaynamaya bırakın.
5. Pancarlar piştiğinde çorbaya tuzunu ekleyerek ocaktan alın.
6. Çorbanızdaki parçaları blendardan geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
7. Başka bir tencerede tereyağı ve unu ekleyerek iyice kavurun.
8. Ardından çorbanın içerisine karıştırarak dikkatlice ekleyin.
9. Çorbanızı tekrar ocağa alarak 10 dakika daha pişirin.
10. Kruton ekmekleriyle servis edip, afiyetle yiyin!

Ramazanda Midenizi Hafifletecek 5 Pratik Çorba Tarifi

Haberin Devamı

Kaynak:Hürriyet

4-Karnabahar Çorbası

Mazlemeler:

• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 750 gram karnabahar
• 1 litre su
• 1 tutam kimyon
• 1 tutam tuz
• 1 tutam karabiber
• ½ su bardağı krema
• Maydanoz

Yapılışı:

1. Karnabaharın yeşil kısımlarını temizledikten sonra bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayırın.
2. Soğanları da aynı şekilde küp küp doğrayın.
3. Tencereyi ocağa alarak altını açın. Tereyağı ve zeytinyağı birbirine karışana kadar bekleyin ardından soğanları tencereye ekleyerek yağlarla kavrulmasını sağlayın.
4. Havuç ve patatesleri de küçük parçalar halinde  doğrayarak onları da kendini bırakan soğanların yanına ekleyerek kavurun.
5. Tüm sebzeler hafifçe yumuşamaya başladığında karnabaharları ekleyin.
6. Tuz, karabiber ve kimyonu da tencerenize ekledikten sonra tüm sebzeler pişene kadar kaynatın.
7. İyice pişen sebzelerinizi blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
8. Dilerseniz kıtır ekmeklerinizle yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
9. Çorbanızı maydanoz ile süsleyip afiyetle yiyin!

Ramazanda Midenizi Hafifletecek 5 Pratik Çorba Tarifi

Haberin Devamı

Kaynak:Hürriyet

5-Bezelye Çorbası

Malzemeler:

• 500 gram bezelye
• 1 adet patates
• 1 adet soğan
• 5 su bardağı su
• 40 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 100 ml krema
• Tuz
• Karabiber

Yapılışı:

1. Patates ve soğanı irice doğrayarak tencereye atın.
2. Bezelyelerinizi de tencereye ekleyerek üzerine su ilave edin.
3. Sebzeler yumuşayıncaya kadar ocakta pişirin.
4. Pişen sebzeleri blender yardımı ile pürüzsüz bir hale getirerek süzgeçten geçirin.
5. Ayrı bir tencereye tereyağı ve unu ekleyerek kavurun.
6. Ardından bezelyeli karışımın içerisine ekleyerek kaynamaya bırakın.
7. Kaynayan karışımınızın içerisine krema ilave edin.
8. Tuz ve karabiber ile tatlandırınn ve çorbanızı bezelye ile süsleyerek afiyetle için!

Ramazanda Midenizi Hafifletecek 5 Pratik Çorba Tarifi

Haberin Devamı

Kaynak:Hürriyet

BAKMADAN GEÇME!