Güncelleme Tarihi:
1- İç Ferahlatır: Ayran Aşı Çorbası
Malzemeler:
• 1 su bardağı buğday
• ½ su bardağı nohut
• 500 gram süzme yoğurt
• 6 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı kurumuş nane
• Dereotu
Yapılışı:
1. Çorbada kullanacağınız buğday ve nohudu ayrı kaplarda bir gece suda bekletin.
2. İyice şişen buğdayı bir tencereye alın ve üzerine suyunu ekledikten sonra Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte haşlayın.
3. Nohudu ayrı bir tencereye alarak üzerini su geçecek şekilde orta ateşte haşlayın.
4. Süzme yoğurt ve tuzu bir kapta pürüzsüz bir hale gelecek şekilde Arçelik Eternity Mikser ile karıştırın.
5. Haşlanan nohutları buğdayların olduğu tencereye ilave edin ardından soğumaya bırakın.
6. Soğuyan nohut ve buğday karışımının içerisine süzme yoğurdu ilave ederek Arçelik Eternity Mikser ile karıştırın.
7. KurumuÅŸ naneyi de ekleyin.
8. Çorba kıvamına gelen karışımı zenginleştirmek için dereotu ve ceviz serpiştirin.
9. Buz gibi, afiyet olsun!
2- Krema En Çok O’na Yakışıyor: Kremalı Domates Çorbası
Malzemeler:
• 3 adet domates
• 5 çorba kaşığı salça
• 3 çorba kaşığı un
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 200 ml krema
• 4 - 5 su bardağı su
• Dereotu
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı:
1. Domateslerin kabuklarını soyun ardından küçük küçük Arçelik Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
2. Çorbanın yapılacağı tencerenin içerisine un ve tereyağını koyarak hafifçe kavurun.
3. Ardından soyulmuş domates ve salçayı da tencerenize alın. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir süre kavurmaya devam edin.
4. Kavrulan malzemelerin içerisine su ve tuz ilave ederek çorbanızı kaynamaya bırakın.
5. Çorba kaynamaya başlayınca 200 ml kremayı da tencerenize ekleyerek iyice karıştırın.
6. Dereotu ile çorbanızı süsleyin.
7. Sıcacık, afiyet olsun!
3- Rengi İştah Açar: Kırmızı Pancar Çorbası
Malzemeler:
• 2 adet orta boy kırmızı pancar
• 1 adet soğan
• 30 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 5 litre su
• Tuz
Yapılışı:
1. Pancar ve soğanın kabuklarını soyup küçük küçük Arçelik Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
2. Ardından tencereye zeytinyağını ilave ederek ısıtın. Isınan yağın üzerine pancar ve soğanı ekleyerek Arçelik Ankastre Ocak’ta soteleyin.
3. Pancar rengini vermeye başlayınca azar azar su ekleyin.
4. Orta ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pancarlar pişene kadar kaynamaya bırakın.
5. Pancarlar piştiğinde çorbaya tuzunu ekleyerek ocaktan alın.
6. Çorbanızdaki parçaları Arçelik Eternity El Blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
7. Başka bir tencerede tereyağı ve unu ekleyerek iyice kavurun.
8. Ardından çorbanın içerisine karıştırarak dikkatlice ekleyin.
9. Çorbanızı tekrar ocağa alarak 10 dakika daha pişirin.
10. Kruton ekmekleriyle servis edip, afiyetle yiyin!
4- Şifa Dağıtıyor: Karnabahar Çorbası
Â
Mazlemeler:
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 750 gram karnabahar
• 1 litre su
• 1 tutam kimyon
• 1 tutam tuz
• 1 tutam karabiber
• ½ su bardağı krema
• Maydanoz
Yapılışı:
1. Karnabaharın yeşil kısımlarını temizledikten sonra bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayırın.
2. Soğanları da aynı şekilde küp küp Arçelik Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
3. Tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’a alarak altını açın. Tereyağı ve zeytinyağı birbirine karışana kadar bekleyin ardından soğanları tencereye ekleyerek yağlarla kavrulmasını sağlayın.
4. Havuç ve patatesleri de küçük parçalar halinde Arçelik Eternity Doğrayıcı ile doğrayarak onları da kendini bırakan soğanların yanına ekleyerek kavurun.
5. Tüm sebzeler hafifçe yumuşamaya başladığında karnabaharları ekleyin.
6. Tuz, karabiber ve kimyonu da tencerenize ekledikten sonra tüm sebzeler pişene kadar kaynatın.
7. İyice pişen sebzelerinizi Arçelik Eternity El Blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
8. Dilerseniz kıtır ekmeklerinizle yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
9. Çorbanızı maydanoz ile süsleyip afiyetle yiyin!
5- Kase Kase İçilesi Bir Tat: Bezelye Çorbası
Malzemeler:
• 500 gram bezelye
• 1 adet patates
• 1 adet soğan
• 5 su bardağı su
• 40 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 100 ml krema
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı:
1. Patates ve soğanı irice doğrayarak tencereye atın.
2. Bezelyelerinizi de tencereye ekleyerek üzerine su ilave edin.
3. Sebzeler yumuşayıncaya kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
4. Pişen sebzeleri Arçelik Eternity El Blender yardımı ile pürüzsüz bir hale getirerek süzgeçten geçirin.
5. Ayrı bir tencereye tereyağı ve unu ekleyerek kavurun.
6. Ardından bezelyeli karışımın içerisine ekleyerek kaynamaya bırakın.
7. Kaynayan karışımınızın içerisine krema ilave edin.
8. Tuz ve karabiber ile tatlandırınn ve çorbanızı bezelye ile süsleyerek afiyetle için!