İzzet Çapa’nın Pera’da bir Ortadoğu restoranı açacağını, askere gitmeden evvel Savaş bu sayfada duyurmuştu. Ben de yaklaşık iki aydır mekanın açılmasını bekliyor, detayları yakından takip ediyorum. Al-Jamal, nihayet geçtiğimiz hafta açıldı. Koşarak gittim, humusa da, tabbuleye de, dansöze de doydum.
Evden çalışmanın birçok avantajı var belki ama bazen bilgisayarımızı alıp dışarı çıkmak ve farklı bir ortama girmek de istiyoruz. İşte bu noktada mis gibi kahve kokan, sakin kafeler imdadımıza yetişiyor. Jüri üyelerimiz üretkenliğimizi arttıracak, sosyalleşebileceğimiz ve içerek, yiyerek keyifle çalışabileceğimiz en iyi 10 mekânı listeledi.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMÖnce raflarda dizi dizi duran kitaplara bakarak kısa bir tur atıyoruz. Gözümüze takılanlardan seçimimizi yapıp boş bir koltuğa oturuyoruz. Birazdan mis gibi kokan kahvemiz de geliyor. Seçtiğimiz kitabın sayfaları arasında kaybolmanın tadını çıkarıyoruz. Jürimize son yıllarda giderek sayıları artan kitapçı-kafeler arasından en beğendiklerini sorduk.
#Pınar TAHİRLERİbrahim Sayın 20 yılı aşkın süredir eğlence hayatının içinde bir isim. 15 yıl önce Beyoğlu’nda başlayan Jolly Joker macerasıysa 22 mekânda yılda 4 bine yakın konserle devam ediyor. Sırada Azerbaycan’da açılacak Bakü Jolly Joker var. Sayın’la hem kendi kariyer hikâyesini hem de geçmiş ve günümüzdeki eğlence hayatını konuştuk: “Gece hayatından hâlâ sıkılmadım. Hatta olmazsa ne yaparım diye düşünüyorum.”
#Meltem Fıratlı27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenecek festival, Türkiye’den ve yurtdışından toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisine evsahipliği yapacak. Biletler 8 Eylül Cuma günü genel satışa açılacak.
#27. İstanbul Tiyatro FestivaliPera müzesi bünyesinde dört koleksiyon barındırmaktadır. Bu tarihi ve kültürel eserleri gelecek nesillere bırakmayı amaç edinmiştir. Pera müzesi nerede, eserleri, tarihçesi ve ziyaret saatleri ile ilgili bilgileri derledik.
#Pera MüzesiBu pazar farklı alanlardan üç farklı genç ve yaratıcı ismi konuk etmek istedim. İlki, Batman’dan NY’a uzanan hikâyesiyle dijital sanat üretimi yapan Hamza Kırbaş. İkincisi, İstanbul’un gözde restoranlarından Markus’un ortağı Emirhan Paralı. Üçüncüsü ise “The Poet House” ile dikkatleri üstüne çeken sanatçı İsmail Sertaç Yılmaz.
#Onur BaştürkMeyhane bir yaşam felsefesi ve o felsefeye uygun bir yeme-içme-sohbet ortamı demek. Güzel vakit geçirip stres atmaya uygun olacak ama eğlence adına barbarca davranışlara çanak tutan bir ortam olmayacak. İşte Asmalımescit’teki Cavit’te bu ustalık sergileniyor. Yemeklerinden söğüş kuzu beyin, soğanlı fava ve hamsi kuşu hayalimdeki meyhanede olması gerekenler...
#MeyhaneDünküleri kaçırdınızsa üzülmeyin, bugün ve yarın da Türkiye’nin birçok yerinde Cadılar Bayramı eğlenceleri düzenleniyor. Çocuklar için de var, yetişkinlere özel olanlar da... Kimi Kore temalı, kimi hip-hop, kimi rock... Çoğunda ücretsiz korku makyajı yapılıyor, 500 lira kostüm ödülü veren mevcut...
#Cadılar BayramıTürkiye’de çokça seveni olan İskoçyalı rock grubu Travis bu hafta Zorlu PSM’de konser verecek. Mark Eliyahu, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahneye çıkıyor. Birbirinden etkileyici fotoğraflar için yarın sona erecek 212 Photography Istanbul’u kaçırmayın. Nilüfer Yanya, Babylon’da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Konser, festival, sergi ve atölye önerilerimiz için ajandamıza göz atmayı unutmayın.
#KonserŞu sıralar İstanbul sokaklarında yürürken çevrenize biraz daha dikkatli bakın. Dün başlayan 17. İstanbul Bienali kapsamında her an karşınıza sürpriz bir mekânda, sürpriz bir eser çıkabilir. Contemporary İstanbul yarından itibaren 17’nci edisyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Borusan Contemporary’den Sakıp Sabancı Müzesi’ne, Dirimart’tan Meşher’e birçok yerde yeni sergiler açıldı. Biz de şehri renklendirip daha da güzelleştiren sanat etkinliklerini gezdik; gittiğimiz semtlerin lezzet duraklarına uğramayı da ihmal etmedik.
#17. İstanbul BienaliEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#Akaretlerİlk gün bayramlıklar giyilecek, büyükler ziyaret edilecek, 7’den 70’e tüm aile bayram sofrasında bir araya gelecek. Çocuklar harçlıklarıyla alacakları oyuncakların, büyükler herkesin karnını doyurmanın, gençler arkadaşlarıyla buluşmanın peşinde olacak. Peki ya ilk bayram gününden sonra? Hele de bayram neşesi limonata kıvamındaki bahar havasıyla buluşunca çoğumuz kendimizi Ege’ye, Akdeniz’e inen tatilcilerden boşalan şehir sokaklarına atacağız. Özellikle İstanbul ‘sakinleşince’ pek güzel oluyor. Biz de ekipçe yola çıktık, bu havalarda gezmek için İstanbul’un en güzel rotalarını yazdık. Bu hafta Avrupa Yakası’ndayız; haftaya önce bir vapur turu, sonra da ver elini Anadolu Yakası...
#İstanbul’Un En Güzel Bahar RotalarıMevsim bahar olunca bilgisayarı alıp dışarıda, doğada, belki bir parkta çalışmak istiyor ama pilinizin bitmesinden, internetsiz kalmaktan korkuyorsanız bu mekânlara göz atın. Buralarda da yeşillikler arasında çalışırken kahvenizi içebilir ve hatta eviniz için bitki alışverişi yapabilirsiniz.
#İlk BaharGünlük hayatın temposundan kendimize zaman ayıramamaktan şikâyet ediyoruz. Oysa bahar geldi, güneş parlıyor, kuşlar cıvıldıyor, içimiz kıpır kıpır. Tam da müziğin sesini açıp dans etme havası... Hazır 29 Nisan Dünya Dans Günü de yaklaşırken ne zamandır ertelediğimiz’ dans derslerine kaydolalım diye jürimize en iyi okulları sorduk.
#Dans OkuluBalmumcu’daki Mövenpick otelinde açılan Da Vittorio’nun başında, Bursa’daki restoranıyla hatırı sayılır bir müdavim kitlesi edinen Vittorio Sindoni var. Şef Vittorio masanıza gelip makarnanıza mantar rendelerken bir yandan da neşeli üslubuyla yemeğinizin özelliklerini anlatıyor.
#Da Vittorio