Beylerbeyi Sarayı en çok ziyaret edilen tarihi saraylardan biridir. Beylerbeyi Sarayı günümüzde ziyaretçi olarak ziyaret edilebilen adeta tarih kokan bir saraydır. Beylerbeyi Sarayı hakkında pek çok araştırma arama motorlarında araştırma yapılmaktadır. Peki Beylerbeyi Sarayı nerede? Beylerbeyi Sarayı tarihi ve özellikleri hakkında bilgi nedir? İşte Beylerbeyi Sarayı hakkında tüm detayları derledik.
#Beylerbeyi Sarayı Nerede?Hayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#Öğrenciİstanbul'un Beşiktaş semtindeki büyük saray, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde veliahtların ikametgahı olan Dolmabahçe Sarayı, şimdi Milli Saraylar Resim Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Dolmabahçe Sarayı'nın tarihi ve mimarisi ile ilgili bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında detayları derledik.
Köşkler heybetli halleri, eskiden günümüze taşıdıkları sırları ile başka bir havayı yansıtırlar. Köşklerde hem zenginlik ve saltanat esintisi hem de hüzün vardır. Çünkü çoğu pek çok yaşanmışlığa ve hikâyeye ev sahipliği yapmıştır. Alitini Köşkü de bunlardan bir tanesidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gençlerle bir araya geldi. "Son seçim öncesinde dikkat ederseniz batı ülkemize kur faiz enflasyon üzerinden çok ciddi baskılar uygulamaya kalktı. Tabii enflasyonda bir tırmanış söz konusu oldu. Ondan sonra faizle bu devam etti." diyen Erdoğan, "Faizde biz iyi değiliz. Ama enflasyon yavaş yavaş inişe geçmiş vaziyette. Kur şu anda sendeliyor, beklentileri çok daha yüksekti. Seçimleri atlattıktan sonra bunların oyunları bozulacak." dedi. Erdoğan, "S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanYazar İpek Çalışlar, ‘Mustafa Kemal Atatürk: Mücadelesi ve Özel Hayatı’nda onun bilinmeyen çocukluğuna, iç dünyasına uzanıyor, vatan için verdiği mücadeleyi ele alıyor. Bu kitapta Atatürk’ün doğduğu evden zengin mi fakir mi olduğuna, aşklarından Kürt meselesine bakışına, pek çok iddiaya da cevap bulacaksınız.
#AtatürkMuhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Star TV'de bir başladı pir başladı! Star TV'de yayınlanan dizi yüzünden mercekler, Kösem Sultan'ın hayatına çevrildi. Kösem Sultan, Padişah 1.Ahmed ile evlenince Mahpeyker adını alır. Valide-i Kebire sıfatlarıyla da anılan Kösem Sultan, oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili olmuş bir Hanım Sultan’dır. İşte Kösem Sultan'ın filmlere ve dizilere konu olan hayat hikayesi...
#Kösem SultanMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Alevilerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 'Cami de bizim cemevleri de bizim' diyen Bahçeli, Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezleri kurulması önerisinde bulundu. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, AK Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun "MİT'in CHP'yi izlediği" iddiasını ciddiye alması ve CHP'yi rahatlatacak açıklama yapması gerektiğini söyledi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye alınan Suriyelilere yardımlar konusunda, "İlk etapta 3 kamyon su gönderdik. Arkasından da kamyonlarla su ve bisküvi yolluyoruz. Bunların sebebi, su, çok acil ihtiyaç malzemesi ve susuz oldukları anlaşılıyor. Bisküvi ise çabuk tüketilebilen, pişirmeye gerek olmayan hazır ve fazla enerji veren bir gıda maddesi olması hasebiyle bisküvi gönderiyoruz" dedi.
Yalıları, mehtap gezileri, Göksu piknikleri, şarkılarıyla geçmişte İstanbul kültürünün vazgeçilmez parçasıydı Boğaziçi. Geriye sadece öyküler, yalılar ve Boğaziçi’nin ilhamıyla yazılan eserler kaldı. Boğaziçinde martıların peşinde çıkacağınız bir gezide, hayal gücünüzü de kullanıp dünün dünyasını keşfedebilir, İstanbul’a bir kez daha aşık olabilirsiniz.
Şehzade Osman Ertuğrul’un vefatı ve cenaze töreni Osmanlı tartışmalarını yine gündeme getirdi. Anlamaktan ziyade anlatmayı seven bir toplumuz. Anlatırken de öç alır duygusuyla konuşuyoruz. Tartışmalarda çok gerginiz. Halbuki Osmanlı Sarayı’nda çok renkli olaylar, kişiler vardı. Bunlardan biri de II. Abdulhamid’in oğlu Şehzade Abdulkadir Efendi’ydi...
Bahara girdik, yaz da kapımızda. Artık yavaş yavaş Yunan adalarına doğru seyahati planlamaya başlayabiliriz. Şu sıralar daha sıcak bir yer arıyorsanız Kıbrıs da hemen bir saat uzaklıkta. Bu hafta, Güney ve Kuzey Kıbrıs’a, Mikonos, Rodos ve Delos’a küçük bir tura çıkıyoruz.
Artvin denince aklınıza Karadeniz mi gelir, Doğu Anadolu mu? Yoksa her ikisi de mi? Aslında bu kent için, Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan yüksek viraj deyimini kullanmak galiba en doğrusu. Harita üzerinde Türkiye’nin yarım daireyi andıran kuzeydoğu köşesinin bir parçası olması yanında, hiç de düz olmayan kent içi ve kent dışı yollarının biçimi de viraj nitelemesini fazlasıyla haklı kılıyor. Artvin, öyle pek de "alçakgönüllü" olmayan, yüksek bir viraj: İl topraklarının yaklaşık yüzde 79.8’i sarp ve geçit vermeyen dağlarla kaplı. İşte bu coğrafi yapı, kentin tarihinin şekillenmesinde temel unsur olduğu gibi, günümüzdeki kültürel, toplumsal hayata da damgasını vuruyor.
Minarelerle taçlandırılmış üç eski başkent, Osmanlı’nın görkeminin yüzlerce yıllık tanıkları. Bursa kuruluşa şahitlik etmiş, Edirne yükseliş döneminde ön plana çıkmış, zirve ve çöküş ise İstanbul’a kalmış. Osmanlı’nın yaklaşık 700 yılında payitaht, yani başkent olan bu üç şehir muhteşem eserlerle süslü. Yeniden keşfetmeye ne dersiniz?
29 yaşındaki New Yorklu yazar Alexia Brue, bundan beş yıl önce Paris'te bir Türk hamamında keyif çatarken, işin bu kadar ciddiye bineceğinin farkında değildi. Manhattan'da bir hamam açayım, ama daha önce Türkiye'ye gidip işi yerinde öğreneyim derken, Alexia sonunda bir 'banyo uzmanı' olup çıktı.
Rahmi Koç'un bu hafta açılan yeni müzesindeki bir obje, Sultan Abdüláziz'in Avrupa seyahatinde kullandığı 'saltanat vagonu', bana bir buçuk asırdan beri devam eden ama sisler arasında duran bir söylentiyi hatırlattı: Sultan Abdüláziz ile Fransa İmparatoriçesi Eugenie arasındaki aşk dedikodularını...