Beyin Ve Sinir Cerrahisi haberleri sayfasında Beyin Ve Sinir Cerrahisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 885 Beyin Ve Sinir Cerrahisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beyin ve SinirCerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin cevaplıyor; Trigeminal NevraljideCyberknife radyocerrahi tedaviTrigeminal nevralji, ağrı hastalıklarındandır. Buhastalıkta hastalar yüzlerinde, alın bölgesinde, çene bölgesinde veya yanakbölgesinde çok şiddetli ağrılar hissetmektedir. İlaçla tedavi mümkün olsa dakimi zaman bu ilaçlar yeterli olmaz. Bu gibi durumlarda cerrahi yöntemlerdevreye girmektedir. Hastaların cerrahiye girmesi için de yan hastalıklarınolmaması gerekmektedir. Bu tarz cerrahiye giremeyecek durumda olanlara veyaşlılara cybernkife teknolojisi bir alternatif olmaktadır.
#Trigeminal NevraljiBeyin ve SinirCerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin cevaplıyor; Tümörlere ameliyatsız tedavi:Cyberknife radyocerrahi sistemiCyberknife teknolojisi, geliştirilen en son radyocerrahisistemidir. Bu sistemde yüksek doz radyasyon kullanılarak tümörlere bombardımanyapılmaktadır. Bu sayede tümör hücreleri ölmekte, tümör küçülmekte ve yokolmaktadır. Cyberknife yöntemi cerrahiye alternatif bir yöntemdir ve cyberknifeyönteminde neşter kullanılmamaktadır. Cyberknife ile çoğunlukla beyin tümörleritedavi edilmektedir. Beyin tümörlerinin yanı sıra akciğer kanserleri, prostatkanseri, omurga tümörleri gibi problemler de bu yöntemle tedaviedilebilmektedir.
#Beyin Ve Sinir CerrahisiAydın'da, yerde yatan rakibinin suratına acımasızca tekme atarak tüm Türkiye'nin tepkisini çeken Nazilli Sanayisporlu futbolcu Mehmet Değirmenci, takımdan gönderildi ve hakkında dava açıldı. Ancak bu sert hareket sonucu şiddet gören futbolcunun yüzüne 8 dikiş atıldı.
#Kafa TravmasıBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aşkın Esen Hastürk, sosyal medyanın gereksiz ve eğlencelik kullanımını ifade eden "beyin çürümesi"nin tüm yaş gruplarını etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Hastürk, "Beyin çürümesi, sürekli kaydırma hareketiyle birlikte sosyal medyanın anormal kullanımı sonucu entelektüel fonksiyonların ve insan ilişkilerinin gerilemesine bağlı olarak gelişen genel bir tablonun popüler bir ismidir" şeklinde konuştu.
#Sosyal MedyaOlivia, bir sabah yataktan şiddetli bir kusma nöbeti ile uyandı. Bir gün önce sıcakta fazla kaldığı için annesi kusmasının nedenini buna bağladı ancak hiç de sandığı gibi değildi. Aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Annesi hastalığın erekn belirtileri konusunda tüm aileleri uyarıyor.
#SağlıkOlivia, sıcak bir bahar gününde şiddetli bir kusma nöbeti geçirdi. Annesi, kızının bir önceki gün çok sıcakta kaldığı için kustuğunu düşünmüştü ancak aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Anne Holly Brown, hastalığın ilk belirtilerini kaçırdığını belirtiyor, bu nedenle aynı şeyi yaşayan ailelere hastalığın uyarı işaretleri konusunda bilgi vermek istiyor.
#Beyin TümörüAnevrizmanın beyindeki atardamar duvarının zayıflaması sonucu ortaya çıkan bir balonlaşma olduğunu ifade eden İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alaattin Yurt, sıklıkla damarların çatallanma bölgelerinde görüldüğünü söyledi. Bu balonlaşan yapının normal damara göre daha dayanaksız ve bazı koşullar altında yırtılıp beyin içine kanamaya yol açarak hayati tehlikeye neden olabildiğini kaydeden Yurt, “Anevrizmalar doğuştan damarın gelişme bozukluğuna bağlı olabileceği gibi yüksek tansiyon, damar sertliği, damarın iltihaplanması veya kafa travması sonrası da gelişebilir. Anevrizmalar çoğunlukla beynin tabanında yerleşir ve buradaki beyin-omurilik sıvısı içinde kanamaya neden olurlar. Anevrizmaların yıllık kanama riski yaklaşık %1’dir. Anevrizma her yaş grubunda görülebilir ancak 25 ve yukarı yaşlarda sıklık giderek artmaktadır. Yaygınlığı en sık olarak 50-60 yaş arasındadır ve kadınlarda daha sıktır” şeklinde konuştu.
#1İleri yaşlarda görülen yürüme zorlukları, ufak tefek idrar kaçırmalar ve zihinsel işlevlerin zayıflaması gibi sorunlar toplumda genellikle olağan karşılanıyor. Dolayısıyla bu sorunlar ya geçiştiriliyor ya da her biri için ayrı branşlardaki hekimlere başvurularak çözüm aranıyor. Oysa yaşam kalitesini ciddi boyutlarda etkileyen bu problemler 'beyinde sıvı birikmesi' anlamına gelen 'Yetişkin hidrosefalisi' hastalığına işaret edebiliyor. Yetişkinlerde gelişen hidrosefaliye tanı konulmasında güçlük çekildiğine dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Acka, hidrosefali hakkında çok önemli bilgiler verdi.
#HidrosefalisiTUS kontenjanları, taban puanları 2024, adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. ÖSYM tarafından 2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları 17 Nisan tarihinde erişime açıldı. TUS tercih kılavuzunda genel bilgiler, temel ilke ve kurallar, yer alacak. Adaylar Adli Tıp, Göğüs hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve diğer birçok bölümün TUS taban puanları, kontenjanlarını ile özel şartları kılavuzdan öğrenerek tercihlerini gerçekleştirecekler. Peki, TUS kontenjanları 2024 açıklandı mı, tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır? 2024 1. Dönem TUS tercihleri ne zaman? İşte, o konular hakkında ayrıntılar...
#TUS KontenjanlarıTUS taban puanları ve kontenjanları TUS tercih tarihleri 2024 için merakla bekleniyor. 2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları 17 Nisan tarihinde erişime açıldı. Söz konusu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM TUS 1. Dönem tercih kılavuzu ile TUS kontenjan ve taban puanlar için beklentiler arttı. Adli Tıp, Göğüs hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve diğer birçok bölümün taban puanları ile kontenjanları, TUS tercih kılavuzunda ilan edilecek. Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan özel koşullar ve açıklamalara göre tamamlayacaklar. Peki, TUS tercihleri 2024 ne zaman? TUS kontenjanları ve puanları belli oldu mu? İşte, TUS tercih kılavuzu ve tercih tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#TUS Tercih Tarihi 2024Parkinson vücudun hareketlerini düzenleyen sistem için gerekli olan dopamin hormonu üretiminin azalması sonucu ortaya çıkıyor. Genellikle 60 yaş civarı ama bazı durumlarda 20 yaş altında bile görülüyor. Öldürücü olmayan fakat zaman içinde hayat kalitesini düşüren parkinson’un belirtileri arasında titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüme güçlüğü, yüzde donuklaşma ve kısık sesle konuşma var. Geride bıraktığımız 11 Nisan Dünya Parkinson Günü vesilesiyle konuştuğumuz uzmanlar hastalığı anlattı.
#ParkinsonNevşehir Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Nevşehir Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Nevşehir Merkez Belediyesi hangi partide? Nevşehir Merkez Belediye Başkanı kimdir?
#NevşehirDünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe; beynin farklı bölgelerindeki lezyonların başarılı biçimde çıkarılabilmesi için geliştirdiği farklı ameliyat teknikleriyle alanındaki en saygın dergi konumundaki ‘Journal of Neurosurgery’ dergisinde bir kez daha kapak konusu oldu.
#Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri FederasyonuKulakta uğultu, baş ağısı, denge kaybı ya da görme bozuklukları… Tüm bunlar basit bir nedenden kaynaklanabileceği gibi ciddi bir hastalığın da habercisi olabilir. Bazılarımız bu belirtilerden birini yaşadığında, ‘Basit bir şeydir geçer nasıl olsa’ diye önemsemez, bazıları da rahatsızlığını hemen en kötü hastalığa yorar, ‘Beynimde tümör mü var acaba?’ diye soluğu hastanede alır. Tıpkı 60 yaşındaki Karen Griffiths gibi…
#Beyin Tümörü2023’te bilim ve teknoloji alanında birçok gelişmeye tanık olduk. Yapay zekâyı her zamankinden çok konuştuk. Kimi gelişmeler distopik bilimkurgu filmlerini aratmadı. Belki bu yıl da uzaya turistik gezi yapacağız ama doğaya verdiğimiz hasarın önüne bir türlü geçemiyoruz. Bilim insanlarından geçen yılı değerlendirmelerini ve 2024’e dair öngörülerini bizimle paylaşmalarını istedik.
#Hazan Aköz IşıkBeyin tümörleri günlük hayatımızda bazı değişikliklere neden olarak kendilerini belli eder. Ancak bazen beyin tümörünün işaretleri baş ağrısı, kulak uğultusu, denge kaybı, görme bozukluğu gibi başka nedenlerle yaşanan şikayetlerle aynı olabilir. Öte yandan bu belirtilerden birini ya da birkaçını yaşamak da beyin tümörünün varlığı hakkında net bir bilgi vermez. Peki hangi işaretleri dikkate almalıyız? Beyin tümörünün gözden kaçan belirtileri neler? Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Arif Özbek ile konuştuk.
#SağlıkAzerbaycanlı üniversite öğrencisi Aytakın Gahramanov bugüne kadar dünyada sadece 200 kişide görülen ve kulak kemiğini delebilecek kadar agresif büyüyen ‘endolenfatik kese tümörü’ne 10 ülkede şifa aradı. Herkesin çaresiz dediği hastalığı Türk doktorlar 5 ayda tedavi etti.
#AzerbaycanRomanya’da üç yıl önce beyin tümörü teşhisi konulan 9 yaşındaki Mateo Ciocoiu’ya ülkesinde ameliyatın riskli bulunması gerekçesiyle müdahale edilemedi. Beyninde yaşamsal dokulara bitişik, riskli bölgede bulunan ve büyüme eğilimi gösteren tümörden Türk hekimlerinin doğru ve zamanında müdahalesiyle kurtulan minik Mateo, Türkiye’de hayata yeniden tutundu. Mateo’nun annesi Doina Ciocoiu, “Türkiye benim için ikinci ev oldu. Çocuğumu bana güven veren Türk doktorlarının eline teslim ettim. Doktorlar hızlı bir şekilde karar aldı ve müdahalede bulundu. Oğlumun sağlığına kavuşmasında hiç zaman kaybetmediler ve hayatını kurtardılar” dedi.
#TümörSevgili Hürriyet okurları... “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu haftaki konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Soyer. “Bel fıtığı nedir?” sorusu başta olmak üzere riskleri, tanısı ve tedavi yöntemleri ile ilgili merak edilenleri sordum, Dr. Ahmet Soyer siz okurlarımız için yanıtladı.
#Serkan KızılbayırÇağımızın artan korkusu, Parkinson ve hareket bozuklukları. Tüm dünya genelinde 10 milyonu aşkın Parkinson hastası olduğu tahmin edilirken, Türkiye’de ise 180 binden fazla kişi Parkinson ile mücadele ediyor.
#Parkinson“Gün gelir dünyanın bir yerinde hiç tanımadığın bir insana bütün hayatını anlatmak istersin” demiş Murathan Mungan. Ne güzel bir söz... Bugün bu köşede, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımız bu özel günlerde genç hekim adayları, sevgili meslektaşlarım için yazmak istedim. Öyle ya, bizim de bütün ümidimiz gençlikte...
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali ZırhTUS kontenjanları ve taban puanları, tercihlerini şekillendirecek adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM son dakika TUS 2. dönem tercih kılavuzunu erişime açtı. Sınavdan elde ettikleri puanlara göre tercihlerini şekillendirecek adaylar ise Adli Tıp, Göğüs hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve diğer birçok bölümün kontenjanlarını merak ediyor. Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan özel koşullar ve açıklamalara göre gerçekleştirecek. ÖSYM TUS 2. dönem kılavuzunda öğrenci kontenjanlarını duyurdu. Peki TUS kontenjanları ve taban puanları nasıl görüntülenir? İşte, TUS 2. dönem tercih kılavuzu bilgileri…
#TUS Kontenjanlarıİzmir’de, ehliyetini yenilemek için aile hekimine muayeneye giden 76 yaşındaki İnşaat Yüksek Mühendisi Ayhan Sönmez, doktorun yönlendirmesiyle yaptırdığı tetkikler sonucunda ‘sessiz beyin kanaması’ geçirdiğini öğrendi. Acil ameliyata alınıp sağlığına kavuşan Sönmez, “Hastalığımı tesadüfen öğrendim. Ehliyet muayenesi olmasaydım durumumun farkında olmayacaktım” dedi.
#İzmirİzmir’de, ehliyetini yenilemek için aile hekimine muayeneye giden 76 yaşındaki İnşaat Yüksek Mühendisi Ayhan Sönmez, doktorun yönlendirmesiyle yaptırdığı tetkikler sonucunda ‘sessiz beyin kanaması’ geçirdiğini öğrendi. Acil ameliyata alınıp sağlığına kavuşan Sönmez, “Hastalığımı tesadüfen öğrendim. Ehliyet muayenesi olmasaydım durumumun farkında olmayacaktım” dedi.
#İzmirBilecik’in Bozüyük ilçesindeki devlet hastanesinde beyin cerrahı olan Opr. Dr. S. Z.’nin ameliyatlara temizlik işçisi ile bir medikal firma çalışanının girmesine izin vererek cerrahi işlemler yaptırdığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve doktorun da görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.
#Bilecik