beyin gücü haberleri sayfasında beyin gücü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1971 beyin gücü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cumhuriyet’in kuruluşundan beri yüksek lisans/doktora eğitimi için değişik kanun ve yönetmeliklerle Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda yurtdışına farklı sayıda öğrenci gönderildi. Ancak gidenlerin birçoğu geri dönmedi. Birinci soru: Ülke olarak acaba nerede yanlış yapıyoruz da gidenler geri dönmüyor? İkinci soru: Gidenlerin hepsi geri dönmeli mi?
#Beyin GöçüNeden yeteneklerimizi ABD’ye, Kanada’ya, İngiltere’ye kaptıralım. Bunun için ‘Geleceğimizi Kimseye Vermiyoruz’ diyerek Gençlik Seferberliği başlatıyoruz.”Neden yeteneklerimizi ABD’ye, Kanada’ya, İngiltere’ye kaptıralım. Bunun için ‘Geleceğimizi Kimseye Vermiyoruz’ diyerek Gençlik Seferberliği başlatıyoruz.
#Sefer LeventKan şekerinin beyin gücü üzerindeki etkisi önemlidir. Kan şekerinin dengesiz olması, beyin fonksiyonlarını etkileyebilir çünkü beyin, büyük ölçüde glukozdan enerji sağlar. Kan şekeri düşük olduğunda (hipoglisemi), beyin hızla etkilenir ve odaklanma, konsantrasyon, öğrenme ve hafıza gibi bilişsel yetenekler azalabilir. Ayrıca, yüksek kan şekeri seviyeleri (hiperglisemi) uzun vadede beyin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir ve kognitif fonksiyonlarda bozulmalara yol açabilir.
#GlukozCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan'a gitmişti. Burada ikili temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İsrail, son Gazze saldırılarıyla uluslararası kamuoyunun desteğini yitirmiştir. Ülke yönetimleri emperyalist çıkarları doğrultusunda İsrail yönetimiyle kucaklaşma yarışına girse de toplumların nezdinde İsrail artık bebek katili bir ülkedir." ifadelerini kullandı. "Akan kanın durması, sivil ölümlerinin son bulması için İran ya da başka devletlerle atılacak her adımı görüşmeye, harekete geçmeye hazırız." diyen Erdoğan, "Bu savaş, hilal-haçlı savaşına dönmeyecek. Çünkü bu savaş iyi ile kötünün, yalan ile hakikatin, mazlum ile zalimin, hak ile batılın savaşı haline gelmiştir." sözlerini kullandı.
#Recep Tayyip Erdoğan6 Şubat’tan itibaren nasıl tüm Türkiye’nin gündemi tek bir konuya odaklandıysa, İTÜ’nün girişimcilerinin de tek odağı deprem haline geldi. İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, yaşanan deprem afeti sonrasında İTÜ Çekirdek’li girişimciler tarafından geliştirilen 40 deprem çözümü bulunduğunu söyledi.
#İTÜ Arı TeknokentDepremin ardından gündeme gelen önemli konulardan biri de sismik izolatörlerdi. Öyle ki depremin şiddetini azaltan bu mekanizma sayesinde Adıyaman, Gaziantep, Adana ve Malatya’daki şehir hastaneleri ayakta kaldı. Bu gerçek ile beraber birçok insan da sismik izolatör ile yapılan ev ve okul arayışına girdi. Depremi neredeyse yok derecesine azaltan sistemin maliyetleri soruşturulmaya başlandı. Sismik izolatör ve sönümleyiciler konusunda Türkiye’deki önemli isimlerden biri; İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü ve İnşaat Fakültesi öğretim görevlisi Fatih Sütçü ile konuştum. Diyor ki: “Sismik izolatörler muhakkak kıymetli ancak tüm konutların bu sistemle yapılması imkânsız. Sistemi tecrübesiz inşaat işçilerinin eline veremeyiz. Yoksa çok hata yaparız. Önceliğimiz sağlam binalar inşa etmek olmalı.”
#DepremDünyada çalışma saatlerinin önce 10 saat sonra da 8 saat olarak kabul edildiğini hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, teknolojinin gelişmesiyle önümüzdeki yıllarda 6 saat veya daha az fiili çalışmanın devreye gireceğini söyleyerek, “Teknoloji üretim sürecini mekandan bağını kopardıkça bu değişmeler kaçınılmaz. Çalışanların sosyal güvencelerinin de bu koşullara göre yeniden düzenlenmesi lazım” dedi.
#Vedat BilginÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, birçok ülkede 8 saat çalışma süresinin aşağı çekilmesine yönelik çalışmalar olduğunu belirtip, "Önümüzdeki 25 yıl sonra 6 saat ya da daha az fiili çalışma; bunlar devreye girecek. O halde bu değişimler meydana geliyor; ama yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Bir defa çalışanların güvencesini sağlamak. Yani adam uzaktan çalışıyor, iş yerine gelmiyor ama bu adamın sosyal güvenliği ne olacak, sağlık sigortası ne olacak? Bunların yeniden düzenlenmesi lazım" dedi.
#Vedat BilginEğitim, her ülkenin çocuklarının daha iyi bir meslek ve konumda yer almaları için alması gereken bir süreç olarak bilinmektedir. Eğitim zorunlu olarak alınması gerekilen ve aileler tarafından yönlendirilmesi gerekmektedir. İngilizce eğitimi için TOEFL seviye belirlenmesi açısından önemli bir yere sahiptir. TOEFL nedir? TOEFL ne işe yarar? TOEFL ne kadar süre geçerlidir detayları ile derledik.
Terahertz taşını daha önce duymamış olan pek çok kişi var. Terahertz taşı hakkında şaşırtabilecek en ilginç gerçeklerden bazılarını sizler için derledik.
#Terahertz Taşı Nedir Ve Ne İşe Yarar?Bilişim Zirvesi’20; kanaat önderlerinin, teknoloji ve bilişim sektörü paydaşlarının, akademisyenlerin, iş ve kamu dünyası yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti. ‘Kuantum Teknolojisi’ni ve getireceği yeniliklerin her açıdan ele alındığı Bilişim Zirvesi’nde; ilgili bakanlık ve kurul temsilcilerinin yanı sıra dünyadan konusunun uzmanı birçok isim ve iş dünyası, Kuantum Teknolojisi özelinde gelecek senaryoları ile öngörülerini paylaştı. Kamu temsilcileri konuşmalarında, kuantum teknolojisinin her alana katacağı hıza, bugünden harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekerken, kuantum teknolojisinin barındırdığı yetenekler ile ortaya çıkabilecek risklere vurgu yapıp, hayatımızdaki şifre sisteminin baştan aşağıda değişeceğini belirtti. Konuşmacılar, yaşanan COVID-19 salgınının teknolojinin değişim hızına değindi.
#TeknolojiCumhurbaşkanlığının Yalova Üniversitesi (YAÜ) kampüs yerleşkesindeki yaklaşık 50 dönüm arazide "Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulması yönündeki kararı, başta sanayiciler olmak üzere bölgede memnuniyetle karşılandı.
#TeknolojiÜç aydır yaşadığımız ‘korona süreci’ tüm dünya için bir kriz ve bir sınav oldu. “Bu krizi aşabilecek miyiz, koronavirüsle verdiğimiz sınavda başarılı olabilecek miyiz? Kim kazanacak, kim kaybedecek?” sorularıyla her an kaygı ve endişe içinde yaşadık... Kim kazandı? Kim kaybetti? Neler öğrendik? İşte her sınavın ‘kazananı ve kaybedeni’ vardır ve bunlar aynı kişiler değildir. Ancak her sınavdan sonra herkes bir şeyleri öğrenerek, bazı şeyleri farkederek çıkmışsa eğer, sınavlar işe yarıyor demektir!
#LgsYÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "'YÖK 100/2000 Doktora Projesi' kapsamındaki 800 doktora yapan beyin gücü, Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı yürütülecek Ar-Ge, aşı, ilaç çalışmalarına katkı vermek üzere hazır" dedi.
#CoronaYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamındaki 800 doktora yapan beyin gücü, Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı yürütülecek Ar-Ge, aşı, ilaç çalışmalarına katkı vermek üzere hazır. Bursiyerlerimizden yaklaşık 300'ü aşı ve ilaç çalışmaları alanında, 84'ü genom çalışmalarında, 84'ü moleküler onkolojide, 63'ü biyomedikal ve biyomedikal teknolojilerde çalışma yapıyor. Doktora bursiyerlerimiz, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB koordinasyonunda kurulacak Kovid-19 Tanı Merkezleri Projesi'nde de görev alacak" dedi.
#YökMEB, 2019’un ‘Fark Yaratan Öğrencileri’ni belirledi. Berlirlenenler arasında ortaokul, meslek lisesi ve BİLSEM öğrencileri bulunuyor. Aralarında elektrik enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye aparatı üreten de var, deniz süngerinden doku üreten de.
#Milli Eğitim BakanlığıTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Etkinliğin daha verimli geçmesi için potansiyel ihracatçılarımıza daha küçük gruplar halinde; gümrükleme ve iade süreçlerinden satış yöntemlerine, uygun paketlemeden ödeme sistemleri ve lojistik çözümlere, dijital pazarlamadan, sanal pazarlara ve ihracata yönelik devlet desteklerine kadar her konuda eğitim vereceğiz" dedi.
#Ruhsar PekcanÜniversite öğrencilerinde beslenme alışkanlıklarının öğrenme kapasitesi ve hafızaya etkileri hakkında açıklamada bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, “Geç saatlere kadar sürekli kafeinli içecekler tüketerek ders çalışmaya çalışmak etkili verim alamamanıza yol açabilir” dedi.
#Kahve Zararlı MıTürkiye Ambalaj Endüstrisi 2018 verilerine göre dünyada on altıncı Avrupa’da ise altıncı sırada yer alıyor. İhracat rakamlarını sürekli artırarak büyüyen ambalaj sanayii hem miktar hem de değer olarak artırdığı ihracat rakamları ile ülkenin cari açığına da katkı yapıyor. Sektörün büyümesini gören İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa 2019 -2020 Akademik yılında Ambalaj Teknolojileri Tezli Yüksek Lisans Programı oluşturduğunu açıkladı.
#İstanbul Üniversitesi-CerrahpaşaAK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Amerika-Türkiye ilişkileri kısa vadeli, birtakım siyasi söylemlerle bozulacak ilişkiler değil. Bugünün gündeminde olan konuların geçici siyasi manevralar olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman Amerika, Türkiye'nin güvenlik endişesine duyarsız kalamaz." dedi.
#Haber