Kişilerin günlük yaşamda kullandıkları sözcük sayısı sınırlıdır. Her dilin kendine göre özellikleri vardır. Ancak ortak bir özellik "günlük konuşma dilinde yer alan kelimelerin daha dar kapsamlı ve sayısal olarak sınırlı oluşudur". Gerçekten de konuşma dilinin yanında pek farklı alana ilişkin özel terimler bulunur. Daha spesifik konulara dair sözcükler vardır. Beyin eseri tekniği ya da beyin ürünü kavramı da normal hayatta pek karşılaşılan bir ifade değildir. Ancak ne anlama geldiği de merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız beyin eseri tekniği nedir, nasıl yapılır, beyin ürünü tekniği özellikleri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#EğitimNFT aleminde milyon dolarlara satılan 'sanal' tablolar, Metaverse'te kapış kapış giden 'sanal emlak'lar... Yaşananlar bir çılgınlık mı popüler kültürün yarattığı bir 'fenomen' mi yoksa yakın gelecekte daha fazla muhatap olacağımız bir gerçek mi? İşte günümüzün 'Osman Hamdi Bey'i Refik Anadol örneğinden hareketle NFT aleminde yaşananlar ve bilmemiz gerekenler...
#NFTKitaplar pek çok açıdan bizle için öğretici olarak göze çarpar. Yabancı romanlar ise yabancı ülkelerin insan tipleri ve problemleri ile tanışmamızı sağlamaktadır. Bu romanların çok satan ve çok tanınan yapıtlarından birisi ise Madam Bovary kitabıdır. Peki Madam Bovary kitabını kim yazmıştır? Madam Bovary kitabı özeti, konusu ve karakterleri kimlerdir? İşte, tüm detaylar.
#Madam Bovary Kitabını Kim Yazmıştır?Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Cazın mucize ailesi Marsalis’lerin ilk çocuğu Branford Marsalis daha Berklee’de öğrenciyken Art Blakey’le turnelere çıkmış, Miles Davis, Dizzy Gillespie’yle konserler vermişti. Kardeşi Wynton Marsalis, caz geleneğine bağlı kalırken o 1980’lerin ortasında ailesinin ve caz fanatiklerinin tepkisine aldırmadan bir dizi maceraya atıldı. İki yıl Sting’in, ardından Jay Leno’nun TV şovu Tonight’ın müzik yönetmenliğini üstlendi. Pop ve funk çaldı. Ardından elektronik müziğe yöneldi. Nihayet 1990’ların sonunda yuvasına döndü. Bu arada Wynton gibi klasik müzik konserlerine çıkmaya başladı. 23 Şubat’ta Borusan Filarmoni’yle İstanbul’da üç çağdaş eser seslendirecek Branford Marsalis’i geçen hafta New York’tan aradık. Klasik müzik macerasını sorduk.
Edebiyat çevrelerini 16 yıldır meşgul eden sır nihayet açıklanıyor. 1991’de Haldun Taner Öykü Ödülü’nü alan Nurten Ay’ın gerçek yazar olmadığı ortaya çıktı. Gizli Kalmış Bir İstanbul Masalı adlı öykü, o zaman da şüphe uyandırmıştı çünkü kimse daha önce Nurten Ay’ın adını duymamıştı. O günden sonra da duymadılar.