Düzce Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Düzce Merkez Belediyesi hangi partide? Merkez Belediye Başkanı kimdir?
#DüzceRusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş can almaya devam ederken dünyayı tedirgin eden görüntüler sonrası Finlandiya'dan Rusya'ya net bir cevap geldi. Rusya'dan gelen tehditlere rağmen NATO üyeliğinde geri adım atmayan Finlandiya Başbakanı 'Süreç, oldukça hızlı olacak. Aylar değil, her şey haftalar içinde gerçekleşecek' dedi.
#RusyaHürriyet Kitap Sanat’ın gelenekselleşen ‘Yılın En İyi Kitapları’ seçkisi için kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 20 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan kitapları, kurgu ve kurgu dışı olarak ayrı ayrı değerlendirdi. Hürriyet Kitap Sanat yazı işleri ekibi olarak biz de bir seçki hazırlayarak jürinin ‘+1’i olduk. Jürinin sıralamasına göre yaptığımız puanlama sonucunda, Orhan Pamuk’un ‘Veba Geceleri’ kurgu kategorisinde birinci oldu. İşte jürimizin seçkisiyle, 2021’in kurgu kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#Yılın En İyi Kitapları‘Vejetaryen’ İngilizceye çevrildikten kısa süre sonra bir uluslararası çoksatan olmuş, 2016’da Man Booker Ödülü’nü kazanmıştı. Güney Koreli yazarı Han Kang’ın daha sonraki kitabı ‘Çocuk Geliyor’ da dünya çapında büyük ilgi görmüştü. Merakla beklenen son kitabıysa bu ay Türkçeye çevrildi. ‘Beyaz Kitap’ yazarın trajik aile öyküsünden parçalar taşıyor.
#Beyaz KitapSalgın sürecinde uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma sistemine geçilmesi nedeniyle internet trafiğinde büyük artış yaşandığını aktaran Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), şu açıklamayı yaptı: “Bu talep artışı şebeke altyapısını yetersiz bıraktı. Ancak ülkemizde de çalışmalarını sürdürdüğümüz 5G teknolojileri ile bu alanda hızlı bir gelişim ve değişim yaşanacak.”
#GazetehaberleriSoğuk Savaş döneminde stratejik bir alan olan uzayda, ABD ile Sovyetler Birliği arasında keşif-gözlem ve istihbarat uyduları fırlatma, kıtalararası füze sistemleri geliştirme, insanlı uzay seyahati, dünyanın uydusu Ay’a ayak basma, yeni gezegen keşifleri ve dış uzay alanında bir uzay istasyonu inşa etme konularında büyük bir rekabet yaşanmıştı. Yarışa dayalı rekabetin temeli, bilim ve teknolojide küresel lider olarak insanlığa yön veren ülke olma hedefiydi. Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki nükleer silahlanma yarışının da bir parçasıydı. Bu nedenle uzay yarışı bir silah yarışı olarak da görülebilir. Uzay yarışı Sovyetler Birliği’nin 1957’de insanlığın ilk yapay uydusu Sputnik 1’i fırlatmasıyla başladı. Söz konusu yarışta ABD 1969’da Ay’a ilk ayak basan Amerikalı astronot Neil Armstrong ile öne geçse de, Sovyetler Birliği’nin ekonomik olarak çöküşe geçmesi ve Soğuk Savaşı kaybetmesiyle uzay programları ertelendi ve bu yarış da sona erdi. Her iki ülke de ulaştıkları uzay kabiliyetleri bakımından uluslararası ilişkiler literatüründe o dönemden beri birer “uzay gücü” olarak nitelendiriliyorlar.
#Çin5G’de arge ile teknolojiyi geliştirmek kadar, ürün ve pazar geliştirmelerinin ve yol haritalarının da planlanıyor olması gerekiyor. Bunu şu anda yapıyor olmamız lazım. Tabii eğer aklımızda hem kendi ülkemizi en son teknoloji seviyesine taşımak, hem de bölgesel teknoloji liderliği varsa. Var olan kaynaklarımızın bu hedef çerçevesinde aynı büyük resme odaklanarak kullanılması ve aynı hedefe beraberce yürümememiz çok önemli. Zaman kaybedemeyiz. Zira biz kendi milli kaynaklarımızı farklı projeler için yarıştırırken bir bakarsınız Çinli veya Amerikalı bir şirket alabileceğimiz tüm dış pazarları ele geçirivermiş. Üstüne üslük bizi de kendi pazarı yapmış!
#İlhan BağörenUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Dünyada 5G'yi kullanan ilk 10 ülkeden birisi olacağımızı çok net bir şekilde söyleyebiliriz. 2020 yılı içinde de 5G'nin ticari olarak kullanılabileceği deneme amaçlı bile olsa yerlerimiz olacak. Şu anda Türkiye'de 80 milyon abonenin 5 milyonu makineler arası haberleşme yapıyor. 2025 yılıyla ilgili projeksiyonda 100 milyar insan ve nesne birbirine bağlı olacak. Dünya nüfusu 10 milyar olacak. Şu anda yüzde 90 insanlar arasında, yüzde 10 da makineler arasında haberleşme var. 2025'te bu tamamen dönecek yüzde 90 makineler, yüzde 10 da insanlar arasında haberleşme olacak" açıklamasında bulundu.
#Ömer Fatih SayanUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 5G için Ar-Ge ve yerli üretim çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek, "5G standardının belirlenmesi sürecinde de yer almak zorundayız. ULAK gibi baz istasyonlarının yanı sıra 5G antenleri üretimini de düşünmeliyiz." dedi.
#5GAvrupa Birliği’nin (AB) temelleri bundan tam 60 yıl önce 25 Mart 1957 tarihinde atıldı.İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra 1951 yılında Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’un oluşturduğu Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu, işte bu tarihte Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) adını aldı.
#ABBugün 6 Mart 1993'te Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği Anlaşması'nın imzalanmasının 24. yıldönümü. Anlaşmanın imzalanmasından iki yıl sonra ise 1995'te yine aynı gün bu defa Ortaklık Konseyi gümrük birliğinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen kararları kabul etti ve Avrupa Parlamentosu'na ileterek onaylanmasını sağladı.
#Ünal Çeviköz