Tanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriGüzellik ve sağlık endüstrisinde son yıllarda dikkat çeken konulardan biri de kordon kanının cilt bakımı ve gençleşme süreçlerindeki potansiyeli. Kordon kanı, doğumdan hemen sonra alınan ve zengin biyolojik içeriklere sahip olan bir sıvıdır. İşte kordon kanının güzellik dünyasındaki etkileri ve kullanım alanlarına dair merak edilenler...
#BAKIMVücudumuzdaki morlukların neden oluştuğunu anlayamadığımız, “Her halde bir yere çarptım” ya da “Hiçbir yere çarpmadım bu morluklar nereden çıktı?” diye düşündüğümüz zamanlar olmuştur. Ne var ki önemsemediğimiz bu durumlar, ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Tıpkı Hannah Newman-Smith’in morluklarının sebebinin APLASTİK ANEMİ olması gibi...
#MorlukGünlük yaşantımızda vücudumuzda zaman zaman morluklara rastlarız. Bunlar bazen fark etmeden elimizi kolumuzu bir yerlere çarptığımızda olur, bazen de hiçbir yere çarpmasak da oluşabilir. Anlam veremediğimiz morluklar için ‘Neden oldu acaba? Bir yere çarptım da farkında mı değilim?’ diye düşünürüz. Peki o sebebini bilmediğimiz morlukların bir hastalık belirtisi olabileceğini biliyor muydunuz? Hangi morlukları dikkate almalıyız? Hastalık belirtilerini çarpmaya bağlı morluklardan nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkBA yani Bazofil, lökosit şeklinde adlandırılmasının yanı sıra akyuvar hücresi olarak da tanımlanabilir. Kan testlerinde bazofil oranının yüksek ya da düşük çıkmasının birçok nedenleri olabilir. Bazofil değerlerinin kan testi ile belirleneceğini belirtmek doğru olacaktır. Bazofil değerlerinin normal seviyede olması, insanlar için çok önemlidir. Peki, BA nedir? BA kan değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri hakkında detayları derledik.
#BA NedirGranülosit, insan vücudu için önemli bir savunma sistemidir. Vücudu mikroplara, bakterilere ve yabancı cisimleri karşı koruyarak ilk mücadeleyi başlatırlar. Sağlıkçıların sıklıkla kullandığı bu tıbbi terimin ne olduğunu öğrenip, buna göre terbinizi alabilirsiniz. Granülosit ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.
#Granülosit NedirBeyaz kan değeri, sağlık alanında sıklıkla karşılaşılan terimlerden biridir. Kan sayımı testlerinde beyaz kan sayımları belli değer aralıklarından gözlemlenmektedir. Beyaz kan değerleri WBC testi ile belirlenmektedir. Beyaz kan nedir? Beyaz kan değeri kaç olmalıdır? Beyaz kan değerinin eksikliği ve yüksekliğinin belirtileri nelerdir? Konu hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Beyaz Kan NedirBazofil, kandaki beyaz kan hücresi olarak da adlandırılan bir lökosittir. Kan testlerinde düşük veya yüksek bazofil seviyesi görülebilir. Bu durumların nedenleri çok farklı olabilir. Peki BAS nedir? BAS kan değeri ne olmalı? Sizler için detayları derledik.
#BAS NedirKan değerlerinin düşüklüğü ya da yüksekliğine bakılarak vücudumuzdaki pek çok hastalık için tanı konulabilir. Bazofil değerine tahlil sonuçlarında BAS olarak ifade edilir. BAS değerinin yüksek olması kişideki enfeksiyonun yüksek olması anlamına gelebilir. Peki, bazofil nedir? Bazofil normal değeri kaç olmalıdır? Bazofil yüksekliği- düşüklüğü belirtileri
#Bazofil NedirTrombosit, kan pıhtılaşmasını sağlayabilen, kanamayı durdurma görevi gören hücrelere verilen isimdir. Tıpkı diğer hücrelerde olduğu gibi kanda yeterli düzeye olmalıdır. Kanda bulunan bu trombosit hakkında mutlaka gerekli testlerin yapılması gerekir. Trombosit nedir, trombosit kan değeri kaç olmalıdır, düşüklüğü ile yüksekliği belirtileri nelerdir sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Trombosit Nedirİnsan vücudunda yer alan iki tür kan hücresi vardır. Bunlar beyaz ve kırmızıdır. Beyaz kan hücreleri çeşitli tiplerde oluşur. BASO kan hücreleri bu hücrelerden biridir. Bu hücrelere bazofiller de denir. Sizler için bilinmesi gerekenleri derledik.
#BASO NedirKişilerde yapılan kan tahlillerindeki değerler çok mühimdir. Bu değerlerden bir tanesi de LHD değeridir. LDH seviyelerindeki yükseklik veya düşüklük bazı rahatsızlıkların belirtisi ile sonuçlanabilir. Peki, Laktat Dehidrogenaz nedir? LDH değerleri kaç olmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkEozinofil, vücut sağlığı için oldukça önemli bir kan hücresidir. Beyaz kan hücresi olan eozinofil, vücutta savunma için üretilmektedir ve ömürleri birkaç hafta olmaktadır. Sizler için eozinofil hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Eozinofil Nedirİnsanlık var olduğu günden beri ölümü yenmenin ve genç kalmanın yollarını arıyor. Sağlıklı bir yaşam sürerek, iyi beslenerek, bunlar yetmezse çeşitli tıbbi müdahaleler ve kozmetik endüstrisinden yardım alarak yaşlanmanın etkilerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Peki bu gerçekten mümkün mü?
#Bryan JohnsonPenisin cinsel ilişki için yeterli sertliği kazanamaması olarak kısaca açıklanabilen sertleşme problemi, dünya genelinde en sık karşılaşılan erkek kaynaklı cinsel işlev bozuklukları arasında ikinci sırada yer alıyor. Birçok farklı nedeni olabilen bu cinsel işlev bozukluğu ya penisin ideal ölçüde kanlanamaması ya da cinsel ilişki boyunca penisteki kanın korunamamasıyla gündeme geliyor. Penis kanlanmasında yaşanan sorunlar, atardamar fonksiyonlarındaki sorunlarla ilişkili. Bu durum arteriyel yetmezlik kaynaklı sertleşme sorunu olarak sınıflandırılıyor. Günümüzde ilaç tedavisinden SVF kök hücre tedavisine, şok dalga tedavisinden penil protez cerrahisine kadar çeşitli yöntemlerle arteriyel yetmezlik kaynaklı sertleşme sorununa çözüm bulunabiliyor. İşte bu yöntemlerden biri de P-Shot olarak da adlandırılabilen PRP tedavisi. Bu haftaki köşe yazımda PRP ile sertleşme problemi tedavisi hakkında bilgi bulabilirsiniz.
#PRP TedavisiÖzellikle estetik ve güzellik alanlarında adı sıklıkla duyulan PRP; saç dökülmelerinde, travma ve eklem yaralanmalarında, kireçlenmede, ameliyat sonrası iyileşme süreçlerini hızlandırmada ve bunun birlikte günümüzde sıklıkla ürolojik hastalıklarda da kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir.
#PRPVücudumuzu farklı şekillerde etkileyebilen fanconi anemisi kanser riskini de artırması açısından teşhisi oldukça önemli bir hastalıktır. Fanconi anemisinde hastanın ilk başvuru nedeni pansitopeninin neden olabileceği peteşi ve morluklar daha sonra solukluk, halsizlik, enfeksiyonlardır. Peki, fanconi anemisi nedir, neden olur? İşte fanconi anemisi ve belirtileri...
#Fanconi AnemisiSistinozis ya da sistinoz, genellikle bebeklerde ve çocuklarda genç yaşta ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Yaşam boyu süren bir durumdur, ancak sistinozis mevcut tedaviler, hastalığı olan kişilerin daha uzun yaşamasına olanak sağlamıştır. Peki, sistinozis hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, sistinozis hastalalığı tedavisi ve merak edilenler...
#Sistinozisİçi kırmızı bir narenciye kan portakalı... Aroması, renklenme derecesine göre artıyor. Rengini veren ‘likopen’ sayesinde güçlü bir antioksidan… En bilinen türleri ‘moro’, ‘sanguinelli’ ve ‘tarocco’. Eğer öğle ve akşam arasında sağlıklı bir ara öğün seçeneği arıyorsanız, yağlı tohumlar veya yoğurt gibi süt ürünleriyle tüketebilirsiniz.
#Metro TürkiyeKızamık sadece kızamık değilmiş... Son yıllarda aşı karşıtlığı nedeniyle hortlayan kızamık, dünyadaki bilinen en bulaşıcı virüslerin başında geliyor. Üstelik kızamığın başka hiçbir virüste olmayan çok sinsi, çok tehlikeli ve oldukça öldürücü bir etkisi var: Bağışıklık amnezisi. Bilim insanlarının bile 'nasıl'ını açıklamakta zorlandıkları bu durumdan kaçınmanın yolu ise çok ama çok basit: Aşı.
#KızamıkGünümüzde pek çok kişide görülebilen farklı hastalıklar bulunmaktadır. Bunlardan birisi de adenit hastalığıdır. Günümüzde çok sık karşılaşılan adenit günlük hayatı oldukça olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle mutlaka tedavisinin yapılması gerekir. Peki Adenit nedir, belirtileri nelerdir? Adenit hastalığı (Lenf Bezi büyümesi) tanısı ve tedavi yöntemlerini sizler için detaylıca derledik.
#AdenitVücudun en önemli parçası olan kan ve aynı zamanda da kan hücreleri çeşitli sorumluluklara sahiptir. Örneğin kan insanın yaşaması için gerekli olan oksijeni akciğer organından dokulara taşımaktadır. Kan hücreleri ise bu taşınan oksijeni kandan almakta ve enerji üretiminde kullanmaktadır. İşte tam da bu esnada hücrelerin içinde karbondioksit açığa çıkmaktadır. Kan hücreleri isimleri ve görevleri nelerdir, kan hücreleri nerede üretilir ve normal değerleri nedir detayları ile derledik.
#Kan HücreleriB lenfosit (B hücresi), antikor üreterek adaptif bağışıklık tepkisinden sorumlu olan bağışıklık sisteminin beyaz kan hücreleridir. B Hücreleri olmadan vücudumuz istilacı patojenlere karşı savaşamaz ve bu da bağışıklık yetmezliği bozukluklarına neden olur. Beyaz Kan Hücreleri hakkında tüm detayları ile derledik.
#Beyaz Kan HücresiÇin’in Wuhan eyaletinde Aralık 2019’da ortaya çıkan Covid-19, hızla tüm dünyaya yayılmış ve pandemi ilan edilmişti. Çoğu ülkede uzun çaplı karantinalar uygulandı, evlere kapandık, sevdiklerimizi göremedik, sadece markete, fırına gittiğimiz günler yaşadık. Maske, mesafe, hijyen üçlüsü hayatımızın ayrılmaz parçası oldu. Dünyada milyonlarca insan karantinayı ilk kez koronavirüs pandemisi ile yaşadı. Bir de pandemiden çok önce karantina ile tanışanlar var. Tıpkı Corbett ailesi gibi…
#Lösemi