"Parayla mutluluk olur mu?" sorusuna ekonomistler, psikologlar ve filozoflar yüzyıllardır cevap arıyor. Kimi para olmadan mutlu olunamayacağını savunuyor kimi de bunun tamamen yanlış olduğunu düşünüyor. Biz de yakın zamanda yayımlanan bir araştırmadan yola çıktık ve Bir Sorudan Fazlası serimizde bu sorunun cevabını aradık…
#Para1937’de Eskişehir’de doğan bu genç, Atatürk Lisesi’nde okuyacaktı. Sonrasında İstanbul Tıp Fakültesi’nin yolunu tutacak ve ‘doktor’ unvanıyla hayata atılacaktı. Ama kaderi başka bir yerde yazılmıştı. Bu yer, bir tıp çalışanı olarak tek tek insanları kurtarmaktansa ‘Dünyayı Kurtaran Adam’a (!) dönüşeceği Yeşilçam’dı.
#Cüneyt ArkınOsmanlı tarihçisi Prof. Dr. Fatmagül Demirel, ‘Cumhuriyet Kurulurken Hayaller ve Umutlar’ adlı kitabında 1920 ve 30’lu yıllarda yapılmış anketleri yayımladı. İlginç sorulara okuyucuların ve devrin aydınlarının dikkat çekici cevapları var. Prof. Dr. Demirel, anketlerin yapılan devrimlere yönelik bir tür nabız tutma olduğunu söylüyor.
#GazetehaberleriPaşa kızı bir anne ile önemli ticari başarılara imza atmış, Avrupa kültürü almış bir babanın çocukları olarak dünyaya geldiler... Taze Cumhuriyet ile birlikte büyüyüp yetiştiler. Biri sevdiği işi en iyi şekilde yapmak için dünyanın bir ucuna gitti, diğeri saygın kişiliğiyle Barones ve Marki’lerle ahbap oldu. Göz kamaştıran sanat ve hayat hikayelerini bir kez daha sahiplerinden dinleme zamanı... Tiyatronun duayen isimlerinden Haldun Dormen ve İstanbul’un sayılı hanımefendilerinden Güler Yiğit ile yeniden bir araya gelip muhabbetimizi güncelledik. Ben yine zamanın nasıl geçtiğini anlamadan bitiverdi söyleşi, umarım siz de bir solukta okursunuz...
#HALDUN DormenAralık 1976’da, yani bundan tam 30 yıl evvel, bir anne ve çocuk sağlığı dergisi olarak yola çıktı Elele. Zaman içinde pek çok değişimden geçti, farklı kimliklere büründü. Yönetim ve yazar kadrosunda birbirinden önemli sayısız isim yer aldı. Bugün bildiğimiz haline 1990’lı yıllarda büründü.
Lambdaistanbul adlı eşcinsel örgütü "Hormonlu Domates Homofobi Ödülleri"ni dağıtmaya başladı. Amaç, yıl boyunca eşcinselleri dışlayıcı yaklaşımlarda bulunan kişi ve kurumları bu konuda düşünmeye teşvik etmek. Hormonlu Domates’in favorileri arasında Mykonos yazılarıyla Selahattin Duman, Robocop’larıyla Şişli Emniyeti, oynadığı gay rolünü tecavüzle unutturmaya çalışan Alişan ve böyle bir şeyi "sordurtmayan" Kadir İnanır gibi ünlü simalar, kurum, kuruluşlar var.