Yatay geçiş, bir üniversitede öğrenim gören bir öğrencinin, aynı veya farklı bir üniversitenin aynı bölümüne veya başka bir bölümüne geçiş yapmasıdır. Yatay geçiş, öğrencinin öğrenimine devam ettiği üniversitenin, öğrenciye sunduğu olanakların yeterli olmaması, öğrencinin ilgi alanlarında değişiklik olması, şehir değiştirmeyi amaçlaması, farklı bir konuda uzmanlaşmak istemesi gibi nedenlerle tercih edilebilir. İşte, yatay geçiş hakkında detaylı bilgiler
#Yatay GeçişYatay geçiş, üniversite öğrenimi gören pek çok öğrencinin merak ettiği konulardan biri. Yatay geçiş, öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile geçmek istedikleri yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirme puanını sağlamaları şartıyla ön lisans veya lisans programlarına geçişini ifade ediyor. Peki yatay geçiş nasıl yapılır? İşte kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş için gerekli şartlar
#Yatay GeçişYatay geçiş başvuruları merak edilen konulardan biri. Kurumlar arası yatay geçişlerin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Yatay geçişler YÖK'ün "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre yapılıyor. Peki 2022 Yatay geçiş başvuruları ne zaman? Kurumlar arası yatay geçiş başvuru şartları hakkında bilgiler...
#2022 Yatay Geçiş Başvuruları Ne ZamanYatay geçiş, üniversite öğrenimi gören pek çok öğrencinin merak ettiği konulardan biri. Yatay geçiş, öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile geçmek istedikleri yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirme puanını sağlamaları şartıyla ön lisans veya lisans programlarına geçişini ifade ediyor. Peki yatay geçiş nasıl yapılır? İşte kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş için gerekli şartlar
#Yatay Geçiş Nasıl YapılırHrant Dink’in, 19 Ocak 2007’deki suikastta öldürülmeden önce tek bir isteği vardı. Çocukken elleriyle inşa ettikleri, eşi Rakel’le de tanıştıkları Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi’nin kurtulması. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Dink’in 14’üncü ölüm yıldönümünde yaptığı imar değişikliğiyle, Ermeni Yetimhanesi için sosyal ve kültürel tesislere izin verdi.
#Hrant DinkTürkiye’nin matematik ve fen alanında ilk kez 500 puanın üzerine çıktığı Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması’nın (TIMSS) sonuçları eğitim uzmanlarını şaşırtmadı. TIMSS raporunu değerlendiren uzmanlar başarının tesadüfi olmadığı görüşünde. Uzmanlar raporu ve Türkiye’nin başarısını şöyle değerlendirdi:
#GazetehaberleriYatay Geçiş, üniversite eğitimi gören pek çok öğrencinin duyduğu terimler arasında yer almaktadır. Belirli dönemlerde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, aynı bölümün okutulduğu farklı bir üniversiteye geçiş imkanı tanıyan Yatay Geçiş süreci, öğrenciler kadar bu tarz haberlerle karşılaşan kişilerin de dikkatini çekiyor. Peki, Yatay Geçiş nedir ve nasıl yapılıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Yatay GeçişUzaktan eğitim, koronavirüs salgını başlamadan çok önce de geleceğe yatırım yapanların her zaman gündeminde oldu. Son yıllarda uzaktan eğitime yapay zekâ ve sanal gerçekliklerin kullanıldığı eğitim sistemleri de eklendi. Artık tüm dünyada özellikle üniversite eğitimi e-öğrenmeye eviriliyor. Böylelikle pek çok saygın eğitim kurum kapılarını kendi ülkelerinden çok uzaktaki öğrencilere de daha uygun şartlarda açabilmeyi hedefliyor.
#Tıp EğitimiÖğrencilerin yabancı dil öğrenmeleri konusunda yeni bir çalışmayı imzaladığını belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu yıl beşinci sınıflar için 15 saat ders veriyoruz ama altıncı sınıfların İngilizce müfredatını gözden geçiren yeni bir çalışma grubu başlattık. İnşallah önümüzdeki yıllarda sayısını artıracağız" diye konuştu.
#Milli Eğitim Bakanı İsmet YılmazTürkiye genelinde tüm öğrenciler 18 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. İlkokul birinci ve ortaokul beşinci sınıflar ise bugün (11 Eylül) okula başladı. Özellikle okula yeni başlayan çocuklar için okula adaptasyon süreci bazen sancılı geçebiliyor. Uzmanlar ise, çocukların genel olarak yeni girdikleri ortama kolay uyum sağlayabildiğini ve önyargılı hareket etmediklerini belirtiyor. Ancak uyum konusunda asıl sorunun, ailenin çocuk hakkındaki önyargıları olduğunu söylüyorlar. Uzmanlara göre, çocuğun okula daha kısa sürede uyum sağlaması için günlük rutin hayatını devam ettirmesi gerekiyor. Aileler, çocuklarını bu değişim dönemine hazırlarken hem kendilerine hem çocuklarına güvenmeli.
#Okula Uyumİlkokul kayıtlarının ne zaman başlayacağı, çocuğu 1. sınıfa başlayacak olan veliler tarafından son gelişmeler ile takip ediliyor. MEB tarafından yayınlanan takvime göre; birinci dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak. Okula eğitim haftası kapsamında ise 1. sınıflar 2 Eylül'de ders başı yapacaklar. 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-Okul sistemi üzerinden yapılacak. Peki, ilkokul 1. sınıf kayıtları nasıl yapılır, başladı mı? İşte, ayrıntılar.
#İlkokul KayıtlarıYenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı’nda ilçe tarihinin en büyük yatırımları olan iki büyük eseri Yenimahalle’ye kazandıracaklarını söyledi. 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi ile 100. Yıl Cumhuriyet Parkı’nı ilk kez Hürriyet Ankara’ya gezdiren Başkan Yaşar, “Cumhuriyet olmasaydı biz bu konumda olmazdık” dedi.
#Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YaşarTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde yeni bir adım daha atıldı. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Ekim sonuna kadar toplam 30 okula ulaşması hedeflenen projede, bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 bin çocuğa kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, 5 yıl önce hayata geçirdikleri “Yarını Kodlayanlar” projesini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak. Aynı zamanda EBA Destek Noktaları olarak kullanılacak olan bu sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneMillî Eğitim Bakanlığı; uzaktan eğitim sürecinde kaynak desteğine bir yenisini daha ekledi. 4. sınıf öğrencileri için yayınlanan çalışma fasiküllerinin beşinci ve altıncı üniteleri yayımlandı. Yeni yayımlanan 10 fasikülde 850 sorunun yer aldığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın sürecinde her bir öğrencimize ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak sunmaya devam ediyoruz." dedi.
#4. SınıflarMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere ek kaynaklarla destek amacıyla tüm ortaokul öğrencilerinin derslerinin beşinci ünitelerini kapsayan 2 bin 800 sorudan oluşan 42 fasikül daha yayımlandı.
#MebSon dakika haberi: CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı’nda tek aday olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 1251 delegenin oyunu alarak altıncı kez Genel Başkan seçildi. Kılıçdaroğlu, teşekkür konuşmasında 83 milyona hizmet etmek inancından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini söyledi.
#Son Dakika